Büyük Torbalı

2014 ÇKS basvurusu 1 Ekim’e kadar uzadi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
2014 ÇKS basvurusu 1 Ekim’e kadar uzadi
238 Görüntüleme
13 Eylül 2014 - 8:33
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Ilçe Tarim Müdürü Kenan Uyar, çiftçi kayit sisteminde, 29 Agustos 2014 Cuma günü sona eren 2014 ÇKS basvuru süresinin, 1 Ekim 2014 Çarsamba gününe uzatildigini bildirdi.

 

TORBALI Gida Tarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürü Kenan Uyar, Çiftçi Kayit Sistemi (ÇKS) basvurularinin 1 Ekim’e kadar uzatildigini bildirdi. Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Uyar, “Bu çerçevede olasi çiftçi magduriyetlerinin önlenmesi bakimindan herhangi bir nedenle ÇKS’ye basvuru yapamayan çiftçilerimizin en geç 1 Ekim 2014 tarihi mesai bitimine kadar müdürlügümüze basvurarak kayitlarini yaptirmalari gerekmektedir” dedi. Torbali’da her yil binlerce üretici kayit yaptirirken, devletin desteklemelerinden de faydalaniyor. ÇKS’ye kayit yaptirmayan üreticiler ise hiçbir suretle destekleme alamiyor. Kenan Uyar, desteklemeden faydalanmak isteyen üreticilerin ÇKS’ye kayit yaptirmalari gerektigini hatirlatti.

 IKI ÇKS BASVURUSU YAPILACAK

Çiftçi kayit sisteminde (ÇKS), 29 Agustos 2014 Cuma günü sona eren 2014 ÇKS basvuru süresi, 1 Ekim 2014 Çarsamba gününe uzatildi. Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakani Mehmet Mehdi Eker’in emri sonrasinda basvuru süresi uzatilirken, herhangi bir sebep nedeniyle basvuruda bulunmayan çiftçilerin bu tarihe kadar islemlerini yaptirmalari gerekmekte. Basvuruda bulunmayan çiftçiler Tarimsal Desteklemelerden yararlanamayacaklardir. Çiftçilerin magdur olamamalari için bu tarihe kadar islemlerini yaptirmalari Ilçe Tarim Müdürlügü’ne gelmeleri gerekmekte. Yogunluk yasanma ihtimali göz önünde bulundurularak çiftçilerin bir an önce hem 2014 hem de 2015 ÇKS kayitlarini yaptirmalari gerektigini vurgulayan Ilçe Tarim Müdürü Kenan Uyar, üreticileri bu yila mahsus iki ÇKS basvurusu yapilacagi konusunda da uyardi.

 BASVURU YOKSA DESTEK DE YOK

Yeni ÇKS yönetmeligine göre, üreticilerin bu yil hem 2014, hem de 2015 yili ÇKS basvurularini yaptirmalari gerektigine dikkati çeken Kenan Uyar, sunlari kaydetti:“Her iki basvuru da süre uzatimi nedeniyle 1 Eylül-1 Ekim tarihleri arasinda birbirleriyle çakisiyor. Ureticilerimizin her iki basvuruyu birbiriyle karistirmamalari gerekiyor. Çiftçilerimiz 1 Ekim 2014 Çarsamba günü mesai saati bitimine kadar 2014 yili ÇKS basvurularini yaptiracaklar. Ureticilerimiz olasi sikisikliklari düsünerek son günü beklemeden ilçe müdürlügümüze bir an önce basvurusunu yapmalidir. 2015 yili ÇKS kayitlari ise 1 Eylül’de basladi, 31 Aralik 2014 tarihinde sona erecek” dedi. Kenan Uyar, tarimsal desteklerden yararlanabilmek için ÇKS basvurularinin yapilmasi zorunlulugu bulundugunu, bu nedenle ÇKS kayitlarinin ihmal edilmemesinin büyük önem tasidigini bildirerek, “Ureticilerimizin, tarimsal desteklerden faydalanabilmeleri için hem 2014 hem de 2015 ÇKS basvurularini ayri ayri yapmalari gerekmektedir” ifadelerini kullandi.

 

 

GÖKHAN YALKALK

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web