Büyük Torbalı

Dikkat arabaniz donmasin

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Dikkat arabaniz donmasin
231 Görüntüleme
09 Ocak 2013 - 7:28
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Son günlerde ilçede etkili olan soguk havalarin tasitlarin çalismasini etkileyebilecegi belirten Soförler Odasi Baskani Civa Ismail ve As Oto Bakim Servisi sorumlusu Erkan Micik, sürücülere uyarilarda bulundu
TORBALI Soförler Odasi Baskani Civa Ismail Akman ve Atatürk Sanayi Sitesi’nde hizmet veren As Oto Bakim Servisi Sorumlusu Erkan Micik, son günlerde etkili olan soguk havalar,  nedeniyle sürücüleri uyardi. Akman, soguk havalarin tasitlarin çalismasini etkileyebilecegini belirterek araçlarin daha kolay çalismasi için bazi küçük tedbirlerin yeterli olacagini kaydetti. 25 yildir sektörde uzmanlasan bakim ustasi 34 yasindaki Erkan Micik, kis mevsiminde ilçede havalarin dondurucu derecede soguk olmasinin, aracin çalisma sartlarini diger mevsimlere göre daha da güçlestirecegini belirterek sürücülerin araçlarinin kis bakimini ihmal etmemeleri gerektigini belirtti.

ANTIFRIZ KOYMAYI UNUTMAYIN
ARAÇ bakimlarinin yani sira, araçlarin motor sogutma suyu içine eksi 40 dereceye kadar soguktan koruma özelligi bulunan antifriz konulmasi gerektigini söyleyen Civa Ismail Akman, “Fren, direksiyon, sanziman, diferansiyel ve motorun yag bakimi yapilmalidir. Kisin, akiskanligi yüksek olan tam sentetik yag kullanilmalidir. Ayrica, akülerdeki asit orani ile balatalar, silecekler, diskler, elektronik aksam, kalorifer ve klima sistemi, yani kisaca araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek kis mevsimine uygun hale getirilmelidir” dedi. Kis sartlarinda araçlarin daha rahat çalismasi için bazi basit tedbirler alinmasi ve kislik bakimlarinin mutlaka yapilmasi gerektigine isaret eden Soförler Odasi Baskani, aracin kislik bakimini yaptirmamanin kis aylarinda güvenli sürüsü engelleyecegini söyledi. Bakimlari ihmal etmenin yakit tüketimini de artiracagini sözlerine ekleyen Akman, “Araç zorlukla çalistirilsa bile verimli çalismaz ve yakit tüketimi arttirir. Motor düzensiz çalistigi için yipranma fazla olur ve motorun ömrü kisalir” dedi.

ARACIN ALTINDA ATES YAKMAYIN
UZUN yillardir sanayide verdigi kaliteli ve güvenli hizmet anlayisi ile adindan sikça söz ettiren As Oto Bakim Servisi Sorumlusu Erkan Micik, araçlarin donmasi ve de çalismamasinin önüne geçebilmek için kamyon ve tir gibi agir tonajli tasitlarin, gece sogugun en yogun oldugu saatlerde iki saatte bir kez; otomobillerin ise belirli saat araliklarinda olmak kaydiyla günde en az 34 sefer 10’ar dakika rölantide çalistirilmasi gerektigine vurgu yapti. Soguk havalarda agir vasita araçlari çalistirabilmek için kartelin altina ates yakilma yönteminin sakincali oldugunu da isaret eden Micik, “Araç çalismiyorsa kesinlikle altina ates yakilmamalidir. Aracin altinda ates yakilip, karterin isitilip, içindeki yagi inceltmeye çalismak; motorun içyapisina zarar verir. Ayrica istenmeyen baska olaylara ve yanginlara davetiye çikarabilir. Bu nedenle kesinlikle aracin altina ates yakma yöntemini denemeyiniz. Tüm bunlarla birlikte, araçlarin park edilme yeri ve seklinin de çalisip çalismamasini etkileyen faktörler arasinda oldugundan soguk havalarda aracin park yerini çok dikkatli seçmeliyiz” dedi.

BILINCI ELDEN BIRAKMAYIN
KISIN donan araci çalistirmak için takviye kablolarinin kullanilmasi ve itip vurdurarak çalistirma yöntemleri ile rölantideki araca gaz verilmesinin de araca ciddi zararlar verdigini vurgulayan Araç Bakim Ustasi Erkan Micik, sürücülerin almasi gereken diger önemleri de söyleyerek herkesi bilinçli olmaya davet etti. Araçlarin soguk ve kötü hava sartlarinda zor çalismamasinin veya hiç çalismamasinin önüne bazi tedbirleri alarak geçilebilecegini söyleyen Micik, motorun zor ilk hareket, bozuk rölanti ve avans ayari, stop etme, düsük güç gibi sürüs problemleri varsa, iyi bir serviste mutlaka ayarlanmasi gerektigini belirterek sözlerini noktaladi.

YAKIT DEPOSU YARIDAN DOLU OLSUN
YAKIT sistemindeki nemin donmasini önlemek için depoya ayda bir kez bir sise buz önleyici katik eklenmesi gerektigini belirten Micik, “Aracin yakit deposu yaridan fazla dolu tutulmalidir. Dolu tutulan yakit deposu, borulardaki donmayi önleyecektir. Bunun yani sira motorun yagi ve yag filtresi, araç standart katalogunda belirtien sürelerde (genellikle her 5 bin kilometre) degistirilmelidir. Sogutma sisteminin, periyodik araliklarla kontrolü yapilmali, özellikle termostatin çalisip çalismadigi, kayislarin, kelepçelerin ve hortumlarin sikilik durumlarinin bakim ve kontrol edilmesi gerekir. Ilçemizin iklim kosullarinda maksimum koruma için yüzde 33 ila yüzde 50 arasinda antifriz kullanimi sarttir. Araç üreticisinin tavsiyesine göre yilda en az bir kere olmak sartiyla özellikle de soguk kis günleri öncesinde mutlaka antifriz konulmalidir” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web