Büyük Torbalı

Engelliler de patron olacak

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Engelliler de patron olacak
210 Görüntüleme
16 Şubat 2013 - 7:19
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Engelli vatandaslarin is gücü piyasasina dahil olmalarini saglayarak ekonomik ve sosyal yönden güçlendirilmesini amaçlayan Girisimci Engel Tanimaz Projesi kapsaminda, KOSGEB kendi isini kurmak isteyenlere 100 bin liralik kredi veriyor.

ENGELLI bireylerin isgücü piyasasinda aktif sekilde yer almasi için KOSGEB, ‘Girisimcilik Kursu’ kapsaminda kendi isini kurmak isteyen engelli adaylara girisimcilik egitimi düzenleyip destek veriyor. Egitim sonunda katilimcilara KOSGEB onayli sertifika verilirken, ayrica KOSGEB’in yeni is kurmak isteyen adaylara 30.000 bin lira hibe olmak üzere 100 bin liralik girisimcilik kredisi ve uzmanlar tarafindan is plani konularinda danismanlik hizmeti veriliyor. Düzenledigi Girisimcilik Kurslari ile birçok kisinin kendi isini kurmasini saglayan Torbali Ticaret Odasi bünyesinde bulunan Sinerji Odagi, kendi isini kurmak isteyen engellilere de her türlü destegi veriyor. Sinerji Odagi Sorumlusu Sultan Mert, “Is kurmak isteyen engelli vatandaslarimiza yapilmasi gerekenler hakkinda bilgi verip gerekli destegi sagliyoruz. Kendi isinin patronu olmak isteyenler bu firsati kaçirmasin” dedi.

165 GIRISIMCI KURSA KATILDI
IZMIR’DE ilk defa 2011 yilinda Torbali’da gerçeklestirilen Uygulamali Girisimcilik Egitim Programi sayesinde birçok kisi egitim görüp sertifika sahibi oldu. Is kurma hayali olanlar için büyük bir firsat olan bu egitimden yararlanmak için katilimcilarin iyi bir proje hazirlamasi gerekiyor. Imalat sektörü alaninda denenmis, istihdam yaratici ve çevresini ekonomik alanda gelistiren fikirlere öncelik veriliyor. Torbali Ticaret Odasi (TTO) ile Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi (KOSGEB), girisimcilik egitimi için Torbali’da bu zamana kadar 3 kurs açmisti, dördüncüsü için de gerekli girisimler basladi. Öte yandan IsKur da KOSGEB’le ortaklasa olarak bir kurs düzenledi. TTO’nun düzenledigi kurslarda 90, IsKur’un gerçeklestirdigi kursta ise 75 olmak üzere toplam 165 kisiye uzmanlar tarafindan gerekli egitimler, verildi.

GIRISIMCI ENGEL TANIMAZ
HUKUMET, sayilari 9 milyona ulasan engelli vatandaslar için üç ayakli istihdam atagi baslatti. Engellinin kendi isinin patronu olabilmesi amaçlaniyor. KOSGEBin engellilere verdigi yüzde 10 daha fazla kredi destegi genis kitlelere yayilacak. Aile Bakanligi da engellilere hangi isleri kurabilecegine yönelik ayrintili girisimcilik rehberi hazirliyor. Türkiye’de hiç kimsenin el atmadigi is alanlarini tespit eden bakanlik, bu alanlarla engellilere “gelin patron olun” çagrisi yapacak. Engelli vatandaslarimizin is gücü piyasasina dahil olmalarini saglayarak ekonomik ve sosyal yönden güçlendirilmesini amaçlayan Girisimci Engel Tanimaz Projesi hayata geçirilirken, kendi isini kurmak isteyenlere KOSGEB’ten tam 100 bin liralik bir destek verilecek.

30 BINI HIBE 100 BIN LIRALIK DESTEK
KOSGEB’in Torbali Ticaret Odasi ortakligiyla ilçede düzenledigi kurslarin büyük ilgi gördügünü belirten Sultan Mert, farkli ve yapilabilir fikirleri olanlarin egitime katilip sertifika aldiklarini, ardindan da kredi için basvuruda bulunduklarini belirtti. KOSGEB’in gençlere, kadinlara ve engellilere ayricalikli davrandigini belirten Mert, “Engelli, kendi isine yönelmeli. Buna cesaret etmeli. Belki egitim aliniyor ama süreç, is kurma asamasina geldiginde çekiniliyor. Elde sertifika ile yine evde kaliyor engellimiz. Bunun için KOSGEB, 30 bin lirasi hibe olmak üzere 100 bin liralik bir kredi veriyor. Sinerji Odagi olarak biz hangi isleri kurabilecegine yönelik onlara yol gösterip, cesaretlendiriyoruz. KOSGEB uzmanlari projeleri degerlendirirken öncelikle yapilabilirligini ön planda tutuyor. Daha sonra da yapilacak olan isin bölgede baska benzerlerinin olmamasi ve degisik fikirler olmasi digerlerine göre bir adim daha öne çikiyor” dedi.

“ENGELLI VATANDASLARIMIZ IÇIN BUYUK BIR FIRSAT”
GIRISIMCI adaylarina, girisimcilik özelliklerinin sinanmasi, is fikri gelistirme ve is plani kavrami konularinda atölye çalismalarini da içerecek sekilde toplamda 70 saatlik uygulamali girisimcilik egitimi verildigini kaydeden Sultan Mert, “Uygulamali girisimcilik egitimi alan kisi sayisi Torbali’da her geçen gün artmakta. Ilgi, bizleri de KOSGEB uzmanlarini da fazlasiyla memnun ediyor. Kendi isini kurmak isteyenlere, önemli destekler veriliyor. Bu firsattan yararlanmak isteyenler bir an önce harekete geçmeli. Önce parlak ve yapilabilir bir fikir gelistirsinler, daha sonra biz gerekli destegi ve yardimi verecegiz. KOSGEB’in verdigi bu hizmet, imkan tanindigi takdirde hem kendileri hem de ülkemiz için önemli degerler olusturacagina inandigimiz engelli vatandaslarimiz için büyük bir firsat” seklinde konusarak sözlerini noktaladi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web