Büyük Torbalı Gazetesi

Özbeklere “Kenesavar” tanıtımı

Sektöründe Avrupa’nın en önemli kuruluşlarından olan Chrysamed, önceki gün Özbekistan Harezm Eyaleti Valisi Shokir Beckhanov da aralarında bulunduğu üst düzey bir heyete ev sahipliği yaptı

TÜRKİYE’NİN önde gelen kim-ya sanayi firmalarından Chrysamed, önceki gün önemli konuk-larını ağırladı. Özbekistan’dan gelen 16 kişilik heyet, üretilen gübre ve tarım kimyasalları ko-nusunda bilgilendirildi. Heyette Özbekistan Harezm Eyaleti Valisi Shokir Beckhanov başta olmak üzere Zirai ve Ticari Bir-lik Başkanları, Sivil Toplum Ku-ruluşları yetkilileri ve Ticaret Odası Birlik Başkanları hazır bulundu. Önemli bir ticaret giri-şiminin gerçekleştirildiği görüş-mede İzmir Ticaret Odası Mec-lis Üyesi Bilal Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Yaşar Gör-mez, İlçe Özel İdare Müdürü Süleyman Kaya, Orman Fidan-lığı Müdürü Hüsnü Özkaya, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Behçet Çınar, Meclis Başkanı Abdulvahap Olgun da katıldı. Fabrika Müdürü Şahin Duman, Özbek yetkililere ürettikleri ürünler hakkında bilgi verdi.
Fabrikada başta kene olmak üzere karasinek, sivrisinek, karınca, hamamböceği ve diğer haşerelere karşı ilaçlar yapılıyor. İnsanlara karşı zehrinin düşük kene öldürücü ilaç için Sağlık Bakanlığı ruhsat verdi.

KATKIDA BULUNACAĞIZ

AVUSTURYA’DA yaşayan Türk adamı Makine Yüksek Mühendisi Yusuf Aktaş`ın 10 milyon euro yatırımla kurduğu fabrika, 2008 yılından itibaren Torbalı’da faaliyetlerini sürdürü-yor. Halk ve Çevre Sağlığı İlaç-ları, Veteriner ve Tarım İlaçları konusunda sektöründe Avrupa’-nın en önemli kuruluşlarından olan Chrysamed ürettiği ürün-lerin yüzde 90′ını yurt dışına ih-raç ediyor. Pamuk, çekirdeksiz kuru üzüm, elma ve buğday üretiminde dünyada ilk sıralarda yer alan Özbekistan pazarına ih-racat yapmak isteyen firma, ön-ceki gün bir grup Özbek heyeti ağırladı. Fabrika Müdürü Şahin Duman, davetlilere fabrikayı gezdirerek üretilen ürünler hak-kında bilgi verdi. Gerçekleştiri-len ürün tanıtımının ardından Özbek heyeti onuruna yemek verildi. Yemekten önce kısa bir konuşma yapan Duman, “Çift-çinin rekabet ederek bol ürün almasını sağlayan emsalsiz ta-rım ilaçları gübreler ve üretti-ğimiz diğer ürünlerle dünyanın en iyisiyiz. Burada ürettiğimiz çevre ve halk sağlığı ilaçları, tarım kimyasalları, veteriner ilaçları, mikrobiyal ve bakteri kültürlü organik ve inorganik gübrelerin yüzde 90′ını Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Bu ürünlerle Özbekistan Cumhuri-yeti’nin emsalsiz ürünlerinin randıman artışlarına da katkıda bulunacağız. Bu ziyaret uzun soluklu, uygulamalı ticari bir-likteliğe dönüşecektir. Bu ne-denle Özbek heyete hoşgeldiniz diyor, beliniz kuvvetli, başınız sağ olsun” dedi.

Facebook'da Paylaş!

Reklam

Powered by PROTEK Teknoloji | Kobi | Bayilik | İş Fikirleri | İş Fırsatları | Girişimcilik | Kredi Kartları | Para Kazanmak | Burslar | Antivirüs Programları | Dekorasyon