Büyük Torbalı

Tas kirma ünitesi yogun ilgi görüyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Tas kirma ünitesi yogun ilgi görüyor
540 Görüntüleme
10 Ekim 2013 - 7:46
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Bünyesinde çok özel cihazlara sahip olan Medifema Hastanesi hastalarini sevk etmeden tedavilerini gerektigi sekilde yapiyor.

ÖZEL Medifema Hastanesi son aylarin en iyi hastanesi olmaya devam ediyor. Açildigi ilk günden bu güne kadar vatandaslarin ihtiyaçlarini karsilayan Özel Medifema Hastanesi, hastalari da bilgilendirmeye devam ediyor.  Bünyesinde çok özel cihazlara sahip olan özel hastane hastalarini sevk etmeden tedavilerini gerektigi sekilde yapiyor. Özellikle hastanede Tas Kirma  ESWL (Extracorporeal Shock Wave Lithotripsy / Vücut disindan sok dalgalariyla tas kirma)  cihazi ise böbrek tasi sorunu çeken hastalarin da umudu oluyor. Tas Kirma Unitesine ise günde çok sayida vatandas gelip tedavilerini oluyor. Özel Medifema Hastanesi’ne sehir disindan bile hastalar gelerek sifa buluyor.

‘DOKULARA ZARAR VERMIYOR’
ÖZEL Medifema Hastanesi Uroloji Bölümü’nde görevli Operatör Doktor Bilgin Öztürk, tas kirma ünitesi hakkinda detayli bilgi verdi. Dr. Bilgin Öztürk, “Günümüzde böbrek ve üreter taslarinin tedavisinde en sik ve güvenle kullanilan tedavi yöntemidir. Bu yönteme göre vücut disindan gönderilen sok dalgalari tasa çarparak kirmasini saglar ve açik cerrahinin aksine çevre dokulara zarar vermeden çalisir. Burada taslar kum taneleri gibi parçalanir ve idrarla kolaylikla atilabilecek hal alir. ESWL, böbrek ve üreter taslarinin cerrahiye gerek kalmadan ortadan kaldirilmasina olanak saglayan ve cerrahiye göre daha konforlu, daha risksiz ve daha ucuz bir tedavi yöntemidir. Nekahet dönemi cerrahiyle kiyaslanmayacak derecede kisadir” seklinde konustu.

‘TEDAVI ÇOK ÖNEMLI’
ESWL (tas kirma) cihazlarinin yüksek basinçli sok dalgalari ürettiklerini ifade eden Uroloji Bölümü görevlisi Operatör Doktor Bilgin Öztürk, böbrek taslarin nasil kirildigini anlatti. Öztürk, “Bu sok dalgalari hastanin cildine iletildikten sonra hastanin yumusak dokularindan zarar vermeden geçer. Böbregi de geçen sok dalgalari bir XRay (röntgen isini) ya da ultrason (yansilanim) yardimi ile odaklandirilan yani hedeflenen böbrek tasina çarpar. Tas sinirinda enerji açiga çikar ve bu tasi genlestirir. Bunun sonucu olarak ta tasin kenarlarinda küçük çatlamalar olusur. Ayni etki sok dalgasi tastan çikarken de olusur. Etkili soklarda çatlaklarin açilip kapanmasi suretiyle büyük çatlaklar içinde küçük çatlaklar olusur. Tekrarlanan sok dalgalarinin sonucunda tas, böbreklerden çikip üreterlerden kolaylikla geçebilecek ve idrarla rahatlikla atilabilecek boyutta küçük parçalar halinde ufalanmis olur” diyerek tedavide geçen süreç hakkinda detayli bilgi verdi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web