Büyük Torbalı

Mehmet Ergün, güven tazeledi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Mehmet Ergün, güven tazeledi
499 Görüntüleme
25 Aralık 2012 - 7:58
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Gazeteciler Cemiyeti 2. Olagan Genel Kurulu’nu yapti. 1 yil önce Olaganüstü Kongre ile cemiyet baskanligina seçilen Mehmet Ergün, tek listeyle girdigi seçimde güven tazeledi

TORBALI Gazeteciler Cemiyeti hafta sonu 2. Olagan Genel Kurul Toplantisi’ni gerçeklestirdi. Kir Kahvesi’nde gerçeklestiren toplantiya, ilçedeki gazetecilerin ilgisi ise oldukça yogundu. 62 üyesi bulunan cemiyet seçiminde herhangi bir aday çikmazken, mevcut baskan Mehmet Ergün, güven tazeledi. Büyük Torbali Gazetesi köse yazarlarindan Mehmet Ergün’ün basini çektigi listenin yönetim kurulu listesinde Ege Gazetesi’nden Yasar Ceylan, Büyük Torbali Gazetesi’nden Mustafa Yetkil, Vedat Gökçay ve Cemil Zeybeker yer aldi. Cemiyetin seçimlerini izlemeye ise Türkiye Komünist Partisi Torbali Ilçe Örgütü disindan kimse katilmadi.

GAZETECI OLMAYAN UYELIKTEN ÇIKARILACAK

CEMIYETIN genel kurulunda çogunlugun saglanmasinin ardindan yapilan seçimde Divan Baskanligi görevine Ömer Günaydin seçildi. Kâtip Uyeliklerini Kadir Gözütok ve Mehmet Çetin’in yaptigi divan kurulu saygi durusu ve Istiklal Marsi’ndan sonra basladi. Cemiyetin faaliyet raporu ve denetleme raporu oylandiktan sonra, seçime geçildi. Tek liste oldugu için açik oylama yapildi. Mehmet Ergün oy birligiyle yeniden baskan seçilirken konusmasinda su cümlelere yer verdi, “Göstermis oldugunuz güvenden dolayi hepinize tesekkür ederim. Yeni görevimizin hepimize hayirli olmasini diliyorum. Yeni dönemde gazetecilik meslegini birakmis ama cemiyetimize üye olan kisileri listemizden çikaracagiz. Uye olmak isteyen herkese de kapimiz açik olacak” dedi.

YETKIL: MADDI DESTEK SART

DILEK ve temenniler bölümünde konusan Yönetim Kurulu Uyesi Mustafa Yetkil, hepimiz bir birimize katki koydugumuz sürece variz, cemiyetimizin ilk öncelikli hedefi kurumsallasmaktir dedi. Ekonomik boyutun çok önemli olduguna dikkat çeken Yetkil, “Uyelerimizden aidatlarin düzenli olarak ödenmesini istiyoruz. Ayrica dernegimize bagis yapacak, destekte bulunabilecek kurumlardan bagis toplamak gerekir. Cemiyet bu kentin burada insanlarin sesidir ve çatisidir.  Buna herkesin sahip çikmasi ve daha ileri tasimasi gerekir. Böylede olacagina inaniyorum” seklinde konustu.

ÇETIN: GAZETELER TARIHI BELGEDIR

YEREL Tarihçi Necat Çetin, gazetecilik mesleginin önemli oldugunu, arastirmacilar için gazetecilerin yaptigi birçok haber tarihten kalan birçok eski gazetenin belge niteligi tasidigini bu yüzden bu meslege daha çok deger verilmesi gerektigini söyledi. Çetin, yerel gazetelerin arsivlenerek, cemiyette bir bölüm olusturularak arastirmacilara sunulmasi gerektigini söyledi.

OLGUN: YEREL GAZETE KULTURU OLUSTU

BUYUK Torbali Gazetesi Imtiyaz Sahibi Abdulvahap Olgun ise konusmasinda duygulu anlar yasayarak sunlari söyledi, “1996 yilinda bu meslege basladigimda yalnizdim, simdi ise 5060 kisiyiz. Burada bu tabloyu gördügümde duygu yogunlugu yasadim. Kentimizde çok basarili gazeteci arkadaslarimiz var. Yerel gazetecilik kültürünü olusturduk. Bunlar burada bulunan arkadaslarimizin sayesinde oldu. Gazetecilerin bir arada ve yek vücut olmasi daha da sevindirici bir durum” diye konustu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web