Büyük Torbalı

Muhittin Cengiz’e mektup var

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Muhittin Cengiz’e mektup var
348 Görüntüleme
01 Nisan 2010 - 22:17
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

TORBALI Ilçe Tarim Müdürü Muhittin Cengiz’in ilçedeki görevinden alinmasinin üzerinden epey zaman geçti ancak öyle anlasiliyor ki gönüllerdeki varligi oldugu yerde duruyor.
Torbali’da faaliyet gösteren Kars-Ardahan-Igdir Illeri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Nurettin Çelik bana bir mektup göndererek bu köseden yayinlamami rica etmis.
Ben de kendisinin ricasini bir emir telakki ederek tarafima gönderdigi oldukça uzun mektubun ana hatlarini burada yayinlamaya karar verdim.
“Degerli Kardesim Kubilay Ilçe Tarim Müdürlüklerinin köylümüzün ve üreticilerimizin kalkinmasi ve bilinçlenmesi yolundaki önemi bilinmektedir.
Torbali’da Ilçe Tarim Müdürlügü görevini 6 yildir basariyla yürüten Muhittin Cengiz görev yaptigi süre zarfinda her daim köylünün, çiftçinin, hayvan besicisinin yaninda olmus ve sahada bizzat çalismalara katilarak mesaisini sadece isine vakfetmistir.
Meseleleri yerinde ve zamaninda takip etmeyi yöneticiliginin siari haline getirmis olan Muhittin Cengiz yagmur çamur demeden ayaginda çizmesi sirtinda kabaniyla daima üreticilerin sorunlariyla herdem olmustur.
Torbali’daki tarimsal faaliyetlerin her alaninda üretim verimliliginin nasil arttirilabilecegi ile ilgili kafa yoran gazete makaleleri ve düzenledigi seminerlerle üreticileri aydinlatma gayreti güden Cengiz asilsiz ve mesnetsiz söylentiler neticesinde ilçedeki görevinden alinarak Izmir Il Tarim Müdürlügü’nde Ziraat Mühendisi olarak istihdam edilmistir.
Ben hukukun üstünlügüne inanan ve yasalara saygili biri olarak adaletin yerini bulacagina inaniyorum.
Ancak Muhittin Cengiz’e reva görülen bu türden hatali icraatlar yüzünden böyle canla basla çalisan memurlarimizin yipranacagini ve sevklerinin kirilacagini düsünüyorum.
Yasanan bu tür olumsuzluklar sadece memurlarimizin hizmet askini sekteye ugratmaz ayni zamanda bu degerli insanlari yetistiren devletimizin masraflarini da heba eder.
Muhittin Cengiz gibi çaliskan ve üretken insanlarin korunup kollanmasini temenni ediyorum.
Saygilar Sunuyorum.”
(Kars-Ardahan-Igdir Illeri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Torbali Temsilcisi Nurettin Çelik)

BIR MEKTUP DA ILÇE MILLI EGITIM MUDURU’NE
BU aralar Torbalililar mail adresime oldukça çok sayida elektronik posta gönderiyor.
Bu elektronik postalari zaman zaman okurlarimizla paylasmak niyetindeyim.
Dün mail kutuma düsen bir elektronik posta Torbali’nin ilkögretim okullarinin birinde görev yapan bir ögretmenden geliyor.
Okurken tüylerimin diken diken oldugu bu iletiyi pazartesi günü bu köseden Büyük Torbali okurlariyla paylasmak niyetindeyim.
Bana gönderilen bu elektronik posta Torbali’daki ilkögretim okullarinin içler acisi halini bütün çiplakligiyla gözler önüne seriyor.
Özellikle Ilçe Milli Egitim Müdürü Ruhi Gündogdu’nun okumasini istedigim bu mektubu pazartesi günü yayinlayacagiz…

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web