­­A­­i­­da­­ti­­ni öde­­ye­­me­­di ­­e­­vi sa­­ti­­li­­ga çik­­ti

2010 yi­­lin­­da al­­di­­gi evin apart­­man ai­­da­­ti­­ni 2 bu­­çuk yil bo­­yun­­ca öde­­ye­­me­­yen Ey­­lem Es­­ki, evi­­nin sa­­ti­­li­­ga çi­­ka­­ril­­ma­­si teh­­li­­ke­­siy­­le kar­­si kar­­si­­ya. Genç ka­­din, ka­­ra ka­­ra ne ya­­pa­­ca­­gi­­ni dü­­sü­­nü­­yor. ­­TOR­­BA­­LI Ma­­hal­­le­­si’n­­de ika­­met eden Ey­­lem Es­­ki’­­nin ba­­si­­na ge­­len­­ler, apart­­man ai­­da­­ti­­ni öde­­me­­yen­­ler için ör­­nek tes­­kil edi­­yor. 2010 yi­­lin­­da al­­di­­gi evin ai­­da­­ti­­ni 2 bu­­çuk yil bo­­yun­­ca öde­­ye­­me­­yen Es­­ki, evi­­ni kay­­bet­­me teh­­li­­ke­­siy­­le [&hellip]

­­A­­i­­da­­ti­­ni öde­­ye­­me­­di ­­e­­vi sa­­ti­­li­­ga çik­­ti

2010 yi­­lin­­da al­­di­­gi evin apart­­man ai­­da­­ti­­ni 2 bu­­çuk yil bo­­yun­­ca öde­­ye­­me­­yen Ey­­lem Es­­ki, evi­­nin sa­­ti­­li­­ga çi­­ka­­ril­­ma­­si teh­­li­­ke­­siy­­le kar­­si kar­­si­­ya. Genç ka­­din, ka­­ra ka­­ra ne ya­­pa­­ca­­gi­­ni dü­­sü­­nü­­yor.

­­TOR­­BA­­LI Ma­­hal­­le­­si’n­­de ika­­met eden Ey­­lem Es­­ki’­­nin ba­­si­­na ge­­len­­ler, apart­­man ai­­da­­ti­­ni öde­­me­­yen­­ler için ör­­nek tes­­kil edi­­yor. 2010 yi­­lin­­da al­­di­­gi evin ai­­da­­ti­­ni 2 bu­­çuk yil bo­­yun­­ca öde­­ye­­me­­yen Es­­ki, evi­­ni kay­­bet­­me teh­­li­­ke­­siy­­le kar­­si kar­­si­­ya. Ay­­lar­­ca 100 li­­ra­­lik ai­­da­­ti öde­­me­­yen ve 6 kez ic­­ra ta­­ki­­bi bas­­la­­ti­­lan Es­­ki, bor­­cu­­nun ta­­ma­­mi­­ni tek se­­fer­­de öde­­mez­­se evi­­ni kay­­be­­de­­cek. Su­­bat ayin­­dan bu ya­­na apart­­man ai­­dat­­la­­ri­­ni dü­­zen­­li bir se­­kil­­de öde­­me­­ye bas­­la­­yan 36 ya­­sin­­da­­ki ka­­din, sim­­di ne ya­­pa­­ca­­gi­­ni ka­­ra ka­­ra dü­­sü­­nü­­yor. Ya­­sa­­lar ge­­re­­gi evi sa­­ti­­li­­ga çi­­ka­­cak olan Es­­ki, bor­­cu­­nu öde­­ye­­bil­­me­­nin te­­la­­sin­­da. Eger bor­­cu­­nu öde­­ye­­mez­­se, kre­­di çe­­ke­­rek al­­di­­gi evin­­den ola­­cak.

2 BU­­ÇUK YIL AI­­DAT ÖDE­­ME­­DI
1995 yi­­lin­­da dün­­ya evi­­ne gi­­ren 36 ya­­sin­­da­­ki Ey­­lem Es­­ki, 2010 yi­­lin­­da an­­las­­maz­­lik yü­­zün­­den esin­­den ay­­ril­­di. 2010 yi­­li Ey­­lül ayin­­da bo­­sa­­nan Ey­­lem Ha­­nim, Tor­­ba­­li Ma­­hal­­le­­si’n­­de bu­­lu­­nan Ali Bey Apart­­ma­­ni’­­nin ze­­min ka­­tin­­da 120 met­­re­­ka­­re bü­­yük­­lük­­te­­ki 3+1 evi 45 bin li­­ra kre­­di çe­­ke­­rek al­­di. Evin kre­­di bor­­cu­­nu bo­­san­­di­­gi esi öder­­ken, Ey­­lem Es­­ki de bu sü­­re zar­­fin­­da ev te­­miz­­lik­­le­­ri­­ne gi­­de­­rek ya­­sa­­mi­­ni ida­­me et­­ti­­ri­­yor­­du. Evi al­­di­­gi gün­­den geç­­ti­­gi­­miz ocak ayi­­na ka­­dar apart­­man ai­­dat­­la­­ri­­nin hiç­­bi­­ri­­ni öde­­me­­yen Es­­ki’­­ye, apart­­ma­­nin es­­ki yö­­ne­­ti­­ci­­si olan Nu­­ri Azap­­lar ta­­ra­­fin­­dan 6 ta­­ne ic­­ra dos­­ya­­si açil­­di. Ay­­lik 100 li­­ra olan apart­­man ai­­dat­­la­­ri ve avans be­­del­­le­­ri­­ni öde­­me­­yen Es­­ki, 2011 yi­­li­­nin ilk ay­­la­­rin­­da ic­­ra­­ya ve­­ril­­di. Her 3 ay­­da bir ih­­tar çe­­ki­­len Es­­ki, borç­­la­­ri­­ni öde­­ye­­me­­di. Kat­­la­­nan ve yak­­la­­sik 6 bin li­­ra­­yi bu­­lan borç ne­­de­­niy­­le apart­­ma­­nin avu­­ka­­ti ta­­ra­­fin­­dan Es­­ki hak­­kin­­da is­­lem bas­­la­­til­­di ve evin sa­­ti­­li­­ga çi­­ka­­ril­­ma­­si için ha­­re­­ke­­te ge­­çil­­di.

6 KEZ IC­­RA DOS­­YA­­SI AÇIL­­DI
2 haf­­ta ön­­ce bir fab­­ri­­ka­­nin ye­­mek­­ha­­ne­­sin­­de is­­çi ola­­rak ise bas­­la­­yan Ey­­lem Es­­ki, sim­­di­­ler­­de ne ya­­pa­­ca­­gi­­ni ka­­ra ka­­ra dü­­sü­­nü­­yor. Eger, 2 bu­­çuk yil­­lik apart­­man ai­­dat­­la­­ri ve avans be­­del­­le­­ri­­ni öde­­mez ve­­ya avu­­kat­­la an­­las­­ma yo­­lu­­na git­­mez­­se evin­­den ola­­cak. Evi­­nin sa­­til­­ma­­si du­­ru­­mun­­da so­­kak­­ta ka­­la­­ca­­gi­­ni ifa­­de eden Ey­­lem Es­­ki, “A­­part­­man ai­­dat­­la­­ri­­ni ça­­li­­sa­­ma­­di­­gim için öde­­ye­­me­­dim. Ev­­le­­re te­­miz­­li­­ge gi­­di­­yor­­dum, bu da an­­cak mut­­fak mas­­raf­­la­­ri­­ni kar­­si­­li­­yor­­du. Bir sü­­re elekt­­rik ve su­­yum da­­hi ke­­sil­­mis­­ti. Eger evim sa­­ti­­lir­­sa so­­kak­­lar­­da ka­­li­­rim. Bu ko­­nu­­da yar­­dim bek­­li­­yo­­rum” de­­di. Ali Bey Apart­­ma­­ni’­­nin es­­ki yö­­ne­­ti­­ci­­si olan Nu­­ri Azap­­lar, “Ey­­lem Ha­­nim­­’a de­­fa­­lar­­ca ih­­tar çe­­kip uyar­­dim. 6 de­­fa da ic­­ra dos­­ya­­si aç­­tik. An­­cak ai­­dat­­la­­ri bir tür­­lü öde­­me­­di. Kat sa­­hip­­le­­ri ai­­dat­­la­­ri öde­­mek zo­­run­­da. Eger öde­­mez­­ler­­se ya­­sa­­lar ge­­re­­gi evi sa­­ti­­li­­ga da­­hi çi­­kar­­ti­­la­­bi­­lir” di­­ye ko­­nus­­tu.