­Genç Gi­ri­sim­ci­ler, Tor­ba­li’­da top­lan­ti yap­ti

TOBB­’a bag­li Iz­mir Genç Gi­ri­sim­ci­ler Ku­ru­lu, il di­sin­da­ki ilk top­lan­ti­si­ni Tor­ba­li’­da ger­çek­les­tir­di. Ic­ra Ko­mi­te­si Bas­ka­ni Ar­da Be­set, Tor­ba­li’­dan ve Ti­ca­ret Oda­si’n­dan öv­gü do­lu söz­ler­le bah­set­ti. ­GENÇ ve ka­din gi­ri­sim­ci­le­rin bil­gi ve bi­ri­kim­le­ri­ni art­tir­mak ama­ciy­la ku­ru­lan TOBB Genç Gi­ri­sim­ci­ler Ku­ru­lu Ic­ra Ko­mi­te­si, ay­lik ola­gan top­lan­ti­si­ni ilk kez Iz­mir di­sin­da bir il­çe­de ger­çek­les­tir­di. Tor­ba­li Ti­ca­ret Oda­si’n­da ya­pi­lan [&hellip]

­Genç Gi­ri­sim­ci­ler, Tor­ba­li’­da top­lan­ti yap­ti

TOBB­’a bag­li Iz­mir Genç Gi­ri­sim­ci­ler Ku­ru­lu, il di­sin­da­ki ilk top­lan­ti­si­ni Tor­ba­li’­da ger­çek­les­tir­di. Ic­ra Ko­mi­te­si Bas­ka­ni Ar­da Be­set, Tor­ba­li’­dan ve Ti­ca­ret Oda­si’n­dan öv­gü do­lu söz­ler­le bah­set­ti.

­GENÇ ve ka­din gi­ri­sim­ci­le­rin bil­gi ve bi­ri­kim­le­ri­ni art­tir­mak ama­ciy­la ku­ru­lan TOBB Genç Gi­ri­sim­ci­ler Ku­ru­lu Ic­ra Ko­mi­te­si, ay­lik ola­gan top­lan­ti­si­ni ilk kez Iz­mir di­sin­da bir il­çe­de ger­çek­les­tir­di. Tor­ba­li Ti­ca­ret Oda­si’n­da ya­pi­lan top­lan­ti­da, ma­yis ayin­da ya­pi­la­cak olan fa­a­li­yet­ler hak­kin­da gö­rüs alis­ve­ri­si ya­pil­di. Ku­ru­lun Ic­ra Ko­mi­te­si Bas­kan Yar­dim­ci­li­gi’­ni da bir Tor­ba­li­li ya­pi­yor. ADS Ge­ri Dö­nü­süm­’ün sa­hi­bi Tor­ba­li­li Isa­da­mi Mert Tol­ga’­nin ev sa­hip­li­gin­de ya­pi­lan top­lan­ti­da, il­çe­de­ki genç gi­ri­sim­ci­ler hak­kin­da ya­pi­lan ça­lis­ma­lar da ele alin­di. Tor­ba­li’­nin çok hiz­li ge­li­sen bir böl­ge ol­du­gu­nu ifa­de eden Ic­ra Ko­mi­te­si Bas­ka­ni Ar­da Be­set, “Tor­ba­li, viz­yo­nu açik ve bek­len­ti­le­ri bü­yük bir il­çe. Tor­ba­li, Iz­mir için çok önem­li bir böl­ge. Tor­ba­li Ti­ca­ret Oda­si da gi­ri­sim­ci­le­re yö­ne­lik bir­çok ça­lis­ma­ya im­za ati­yor. Aç­ti­gi kurs­lar ve ver­di­gi egi­tim­ler­le gi­ri­sim­ci­le­ri­mi­zin ya­nin­da. Ken­di­le­ri­ne de bun­dan do­la­yi te­sek­kür edi­yo­rum” de­di.

“­FI­KIR GI­RI­SIM­LE­RI­NE ÖNEM VE­RI­YO­RUZ”
­TUR­KI­YE Oda­lar ve Bor­sa­lar Bir­li­gi (TOBB) ta­ra­fin­dan ku­ru­lan Genç Gi­ri­sim­ci­ler Ku­ru­lu, ge­lis­mek­te olan Tür­ki­ye’­de gi­ri­sim­ci­le­rin ya­sa­di­gi bü­rok­ra­tik si­kin­ti­la­ri or­ta­dan kal­dir­mak için ça­li­si­yor. Tür­ki­ye’­de­ki genç gi­ri­sim­ci­le­ri bir ara­ya ge­tir­me­yi he­def­le­yen ku­rul, Gi­ri­sim­ci Eko Sis­te­mi’­ni olus­tur­ma­yi plan­li­yor. Tür­ki­ye’­de gi­ri­sim­ci­le­re uy­gun or­ta­mi olus­tur­mak is­te­dik­le­ri­ni söy­le­yen Ar­da Be­set, gi­ri­sim­ci­le­rin da­ha ra­hat ça­lis­ma­si ve ya­ti­rim ya­pa­bil­me­si için ça­lis­tik­la­ri­ni be­lirt­ti. Bu­nun için de bü­rok­ra­tik ve ya­sal si­kin­ti­la­rin gi­de­ril­me­si ve ti­ca­ri or­ta­min olus­tu­rul­ma­si ge­rek­ti­gi­ni söy­le­yen Be­set, gi­ri­sim­ci­ye hiz­li ge­li­se­bi­le­ce­gi bir or­tam olus­tu­ra­rak, Tür­ki­ye’­nin bü­yü­me hi­zi­nin art­ti­ri­la­bi­le­ce­gi­ni ifa­de et­ti. Ku­rul ola­rak özel­lik­le ya­ra­ti­ci gi­ri­sim­ci­le­rin üze­ri­ne odak­lan­dik­la­ri­ni ve dün­ya­nin ih­ti­ya­ci­nin da bu yön­de ol­du­gu­nu ifa­de eden Ar­da Be­set, “Alt ya­pi­si fi­kir üze­ri­ne ku­rul­mus gi­ri­sim­ler üze­ri­ne ça­li­sil­ma­li. Biz de bu fi­kir­le­re da­ha faz­la önem ve­ri­yo­ruz” di­ye ko­nus­tu.

­TOR­BA­LI­LI BAS­KAN YAR­DIM­CI­SI
­GENÇ Gi­ri­sim­ci­ler Ku­ru­lu’­nu, TOBB­’un oda­lar ve bor­sa­lar­dan son­ra üçün­cü aya­gi ola­rak ni­te­len­dir­dik­le­ri­ni söy­le­yen Ar­da Be­set, “Is­tan­bul ve An­ka­ra da da­hil ol­mak üze­re bü­tün il­ler içe­ri­sin­de en faz­la genç gi­ri­sim­ci­ler ku­ru­lu üye­lik ko­mi­te sa­yi­si Iz­mir’­de. Hem sa­yi hem de kon­ten­jan ola­rak. Çün­kü biz kon­ten­jan­la­ri oda ve bor­sa­la­ri­mi­zin mec­lis san­dal­ye sa­yi­la­ri­na gö­re ali­yo­ruz. Uye sa­yi­mi­zi ar­ti­ra­rak 540­’a çi­kar­ma­yi he­def­li­yo­ruz. Iz­mir­li genç gi­ri­sim­ci­le­ri yurt di­si­na aç­mak yö­nün­de önem­li he­def­le­ri­miz var. Bu ko­nu­da si­ki bir se­kil­de ça­li­si­yo­ruz” de­di. Ic­ra Ko­mi­te­si Bas­kan Yar­dim­ci­li­gi­ni ya­pan Tor­ba­li­li Mert Tol­ga da genç gi­ri­sim­ci­le­rin ye­ni üret­me­si­ne kat­ki ko­ya­ca­gi­ni vur­gu­la­di.

­“­GI­RI­SIM­CI­LER TOR­BA­LI’­YI DE­GIL AV­RU­PA’­YI HE­DEF­LE­ME­LI”

IZ­MIR di­sin­da­ki ilk top­lan­ti­si­ni Tor­ba­li’­da ya­pan TOBB Iz­mir Genç Gi­ri­sim­ci­ler Ku­ru­lu, Tor­ba­li’­dan da öv­güy­le bah­set­ti. Tor­ba­li’­nin tam bir sa­na­yi ken­ti ol­du­gu­nu ifa­de eden Bas­kan Ar­da Be­set, “Iz­mir, Tür­ki­ye için çok önem­li bir böl­ge. Tor­ba­li da Iz­mir için ay­ni öne­mi ta­si­yor. Gi­ri­sim­ci­le­rin da­ha ak­tif ol­ma­si ge­re­ki­yor. Tor­ba­li tam bir sa­na­yi böl­ge­si ve çok hiz­li ge­li­si­yor. Gi­ri­sim­ci­ler sa­de­ce Tor­ba­li’­yi de­gil Av­ru­pa’­yi he­def­le­me­li. Top­lan­ti­mi­zin ama­ci da ‘Il­çe­de­ki gi­ri­sim­ci­le­re yö­ne­lik ne­ler ya­pa­bi­li­riz?’ so­ru­su ol­du. Bu­nun için Iz­mir­’in gü­ne­yin­de­ki gi­ri­sim­ci­ler Tor­ba­li­li Bas­kan Yar­dim­ci­miz Mert Tol­ga’­ya bas­vu­ra­bi­lir” di­ye ko­nus­tu. Tor­ba­li Ti­ca­ret Oda­si’­nin da ba­sa­ri­li ça­lis­ma­la­ra im­za at­ti­gi­ni ve il­çe­nin ta­ni­ti­mi­na bü­yük kat­ki koy­du­gu­nu be­lir­ten Be­set, özel­lik­le gi­ri­sim­ci­le­re yö­ne­lik ça­lis­ma­la­ri­nin tak­di­re sa­yan ol­du­gu­nu söy­le­di.