­Kar­ne­nin fa­tu­ra­si ai­le­ye ke­si­lir

Egi­tim ög­re­tim yi­li­nin so­nu­na ge­li­nir­ken, ög­ren­ci­ler ve ve­li­ler­de kar­ne he­ye­ca­ni ya­sa­ni­yor. Özel Pres­tij Okul­la­ri’­nin ku­ru­cu­su Ha­san Ak­çap, ya­ris için­de olan ai­le­le­ri ve ög­ren­ci­le­ri uyar­di. ­O­KUL­LAR­DA bir egi­tim ve ög­re­tim yi­li­nin so­nu­na ge­li­ni­yor. Ög­ret­men­ler son si­nav­la­ri­ni da bi­ti­rip ög­ren­ci­le­rin per­for­mans­la­ri­na gö­re not ve­re­cek. Ki­mi ve­li­ler ço­cuk­la­rin­dan za­yif­siz bir kar­ne bek­len­ti­si için­dey­ken ki­mi­le­ri de yük­sek bir pu­an­la [&hellip]

­Kar­ne­nin fa­tu­ra­si ai­le­ye ke­si­lir

Egi­tim ög­re­tim yi­li­nin so­nu­na ge­li­nir­ken, ög­ren­ci­ler ve ve­li­ler­de kar­ne he­ye­ca­ni ya­sa­ni­yor. Özel Pres­tij Okul­la­ri’­nin ku­ru­cu­su Ha­san Ak­çap, ya­ris için­de olan ai­le­le­ri ve ög­ren­ci­le­ri uyar­di.

­O­KUL­LAR­DA bir egi­tim ve ög­re­tim yi­li­nin so­nu­na ge­li­ni­yor. Ög­ret­men­ler son si­nav­la­ri­ni da bi­ti­rip ög­ren­ci­le­rin per­for­mans­la­ri­na gö­re not ve­re­cek. Ki­mi ve­li­ler ço­cuk­la­rin­dan za­yif­siz bir kar­ne bek­len­ti­si için­dey­ken ki­mi­le­ri de yük­sek bir pu­an­la iyi okul­la­rin ka­pi­la­ri­nin açil­ma­si için bü­yük bir gay­ret ve te­la­sin için­de. Özel Pres­tij Okul­la­ri’­nin ku­ru­cu­su Ha­san Ak­çap, ve­li­le­rin bu dö­nem­de ne­le­re dik­kat et­me­si ge­rek­ti­gi ko­nu­sun­da önem­li açik­la­ma­lar­da bu­lun­du. Ak­çap, ay­ri­ca egi­tim sis­te­mi­ni de ele ala­rak ya­pil­ma­si ge­re­ken­le­ri an­lat­ti.

­A­KA­DE­MIK KÖ­LE
20122013 egi­tim ög­re­tim yi­li­nin so­nu­na ge­li­nir­ken ög­ren­ci­ler­de de kar­ne he­ye­ca­ni ya­san­ma­ya bas­lan­di. Özel Pres­tij Okul­la­ri’­nin sa­hi­bi Ha­san Ak­çap, yak­la­san kar­ne dö­ne­mi ön­ce­sin­de ve­li­le­ri uyar­di. Ve­li­le­rin ger­çek gün­de­mi­nin ve bek­len­ti­si­nin ne ol­ma­si ge­rek­ti­gi­nin ma­sa­ya ya­ti­ril­ma­si ge­rek­ti­gi­ni söy­le­yen Ak­çap, mev­cut egi­tim sis­te­mi­nin ög­ren­ci­le­ri si­nav ta­ban­li, hat­ta test ta­ban­li bir egi­ti­me it­ti­gi­ni di­le ge­tir­di. Ak­çap: “Ha­yat­la­rin­da­ki en önem­li gün­dem mad­de­si test­ler, de­ne­me si­nav­la­ri ve yük­sek pu­an­la­ra ulas­ma ya­ri­si. Egi­tim sis­te­mi­miz ög­ren­ci­le­ri­mi­zi aka­de­mik bir kö­le­li­ge zor­lar­ken ve­li­le­ri­miz ise en aka­de­mik bi­re­yi ye­tis­tir­me ça­ba­si için­de­ler. Bir ta­raf­tan okul­da­ki ör­gün egi­tim, di­ger ta­raf­tan okul­dan son­ra ve­ya haf­ta son­la­ri ders­ha­ne egi­ti­mi, bir di­ger ta­raf­tan ise özel ders tak­vi­ye­le­ri. Ade­ta hum­ma­li bir ya­ris için­de ai­le­ler” de­di.

­TAM GUN EGI­TIM
­BAS­KI­CI, sid­det te­mel­li an­la­yis­la­rin çok es­ki­ler­de kal­di­gi­ni be­lir­ten Pres­tij Okul­la­ri’­nin ku­ru­cu­su Ha­san Ak­çap, ço­cuk­la­rin tek­no­lo­ji ça­gin­da, bü­yük­le­rin­den çok da­ha ile­ri­de dü­sü­ne­bil­di­gi­ni söy­le­di. ‘Bi­zi geç­ti­ler, bu­nun far­ki­na va­ra­lim ar­tik’ di­yen Ak­çap, oto­ri­ter egi­tim sis­te­mi­nin hiç­bir ge­çer­li­li­gi­nin de kal­ma­di­gi­ni be­lirt­ti. Ça­gin akil ve bi­lim ça­gi ol­du­gu­nu ifa­de eden Ak­çap: “Biz­ler de akil­ci bir egi­tim uy­gu­la­mak zo­run­da­yiz. Ço­cuk­la­ri­mi­zin al­gi­la­ri, ze­ka­la­ri, bek­len­ti­le­ri çok yük­sek. On­la­ri do­yur­mak ko­lay de­gil. Okul­la­ri­mi­zin ta­ma­mi­nin tam gün egi­tim ver­me­si, nor­mal ög­re­ti­me ge­çil­me­si ge­re­ki­yor. Ya­rim gün oku­la gi­den ço­cuk­lar gü­nün di­ger ya­ri­sin­da ne ya­pi­yor? Ve­li­le­ri­miz ço­cuk­la­ri­ni as­la ba­si­bos bi­rak­ma­ma­li­lar. Sos­yal ge­li­sim­le­ri­ni ta­mam­la­yi­ci et­kin­lik­ler­le, do­lu do­lu bir egi­tim al­ma­la­ri­ni sag­la­ma­li­yiz” dedi.

‘­BAS­KI KUR­MA­YIN’
­YIL­LAR­DIR egi­tim ku­rum­la­ri­nin ya­ni si­ra ba­sin ya­yin yo­luy­la da ve­li­le­re, ög­ren­ci­le­re bas­ki kur­ma­ma­la­ri ko­nu­sun­da me­saj­lar ve­ri­lir. Yil­so­nun­da bir kar­ne ve­ri­lir. Bir fa­tu­ra ke­si­lir. Önem­li olan bu fa­tu­ra­nin sa­de­ce ög­ren­ci­ye ke­sil­me­me­si­dir. Ög­ren­ci­nin ba­sa­ri­si de­ger­len­di­ri­lir­ken fa­tu­ra­nin ilk ke­si­le­ce­gi ku­ru­mun ai­le ol­du­gu­nu söy­le­yen Ha­san Ak­çap: “I­kin­ci ku­rum da okul­dur. Fa­tu­ra­yi son ke­se­ce­gi­miz ki­si ög­ren­ci ol­ma­li­dir. Ço­cuk­la­ri­mi­zi ne­le­ri ver­dik, ne­le­ri sun­duk, ne­le­ri sun­ma­miz ge­re­ki­yor­du di­ye ön­ce dö­nüp bir ken­di­mi­ze sor­ma­li­yiz. Bek­len­ti­le­ri­mi­zi sor­gu­la­ma­li­yiz. Bun­la­ri yap­tik­tan son­ra ço­cuk­la­ri­mi­za dö­nüp gö­rev­le­ri­ni ya­pip yap­ma­dik­la­ri­ni ög­re­ne­lim. Böy­le bir yak­la­si­min da­ha adil ola­ca­gi­ni dü­sü­nü­yo­rum” sek­lin­de ko­nus­tu.