­Sag­lik­çi­lar, bu okul­da ye­ti­se­cek

­Tor­ba­li’­da açi­la­cak olan Özel Ma­vi Ege Ana­do­lu Sag­lik Mes­lek Li­se­si’n­de ar­tik son ha­zir­lik­lar ya­pi­li­yor. Tür­ki­ye’­nin sag­lik per­so­ne­li ih­ti­ya­ci­na ce­vap ve­re­cek olan li­se­den me­zun olan­lar anin­da is sa­hi­bi olu­yor. ­TOR­BA­LI, ye­ni bir özel okul da­ha ka­za­ni­yor. Özel Ma­vi Ege Ana­do­lu Sag­lik Mes­lek Li­se­si, 2013-2014 Egi­tim­Ög­re­tim Yi­li’n­da ka­pi­la­ri­ni aça­cak. Tür­ki­ye’­nin dört bir ya­nin­dan ög­ren­ci­le­rin ka­yit ve na­kil [&hellip]

­Sag­lik­çi­lar, bu okul­da ye­ti­se­cek

­Tor­ba­li’­da açi­la­cak olan Özel Ma­vi Ege Ana­do­lu Sag­lik Mes­lek Li­se­si’n­de ar­tik son ha­zir­lik­lar ya­pi­li­yor. Tür­ki­ye’­nin sag­lik per­so­ne­li ih­ti­ya­ci­na ce­vap ve­re­cek olan li­se­den me­zun olan­lar anin­da is sa­hi­bi olu­yor.

­TOR­BA­LI, ye­ni bir özel okul da­ha ka­za­ni­yor. Özel Ma­vi Ege Ana­do­lu Sag­lik Mes­lek Li­se­si, 2013-2014 Egi­tim­Ög­re­tim Yi­li’n­da ka­pi­la­ri­ni aça­cak. Tür­ki­ye’­nin dört bir ya­nin­dan ög­ren­ci­le­rin ka­yit ve na­kil yap­tir­di­gi okul, bü­yük il­gi gö­rü­yor. 5 Sag­lik Mes­lek Li­se­si brans ög­ret­me­ni ta­ra­fin­dan ku­ru­lan Özel Ma­vi Ege Ana­do­lu Sag­lik Mes­lek Li­se­si, Iz­mir­Ay­din As­fal­ti Ça­pak Kav­sa­gi üze­rin­de bu­lu­nu­yor. 2010 yi­lin­dan bu ya­na ül­ke ge­ne­lin­de açi­lan özel sag­lik mes­lek li­se­le­ri­ne bir ye­ni­si da­ha ek­le­ni­yor. Mil­li Egi­tim Ba­kan­li­gi’­nin özel ola­rak açil­ma­si­na onay ver­di­gi tek mes­lek li­se­si olan sag­lik mes­lek li­se­le­ri sa­ye­sin­de ül­ke­de­ki ara sag­lik ele­man açi­gi­nin ka­pa­til­ma­si he­def­le­ni­yor. Ha­li­ha­zir­da Tür­ki­ye’­de tam 200 bin sag­lik per­so­ne­li ih­ti­ya­ci var. Tor­ba­li’­da hiz­me­te gi­re­cek olan Özel Ma­vi Ege Ana­do­lu Sag­lik Mes­lek Li­se­si’n­den me­zun ola­cak ög­ren­ci­ler, anin­da is sa­hi­bi ol­ma fir­sa­ti­na sa­hip.

850 KI­SI­LIK KA­PA­SI­TE­YE SA­HIP
­TUR­KI­YE’­DE 281 ta­ne dev­le­te ait sag­lik mes­lek li­se­si bu­lu­nur­ken, sag­lik sek­tö­rün­de bü­yük bir ara ele­man ih­ti­ya­ci ya­sa­ni­yor. 2010 yi­lin­da ve­ri­len özel izin son­ra­sin­da özel sag­lik mes­lek li­se­le­ri açil­ma­ya bas­lan­di. Su an­da ül­ke­de 50’­ye ya­kin­da özel sag­lik mes­lek li­se­si bu­lu­nu­yor. Bu okul­lar­dan me­zun olan ög­ren­ci­ler, anin­da is sa­hi­bi olu­yor. Sag­lik mes­lek li­se­le­rin­de uzun yil­lar brans ög­ret­men­li­gi ve ida­re­ci­lik ya­pan 5 ög­ret­men ar­ka­das, Tor­ba­li’­da Özel Ma­vi Ege Ana­do­lu Sag­lik Mes­lek Li­se­si’­ni aç­ti. Ça­pak Kav­sa­gi üze­rin­de bu­lu­nan bir fab­ri­ka­yi ki­ra­la­yan ku­rum, bi­na­yi ki­sa sü­re­de oku­la çe­vir­di. 5 bin 655 met­re­ka­re top­lam ala­na sa­hip olan oku­lun 3 bin 94 met­re­ka­re­si ka­pa­li alan. 850 ög­ren­ci ka­pa­si­te­li olan okul­da, si­nif­lar 24 ki­si­lik. Özel ana­to­mi oda­si ve her bö­lü­me ait uy­gu­la­ma atöl­ye­si ile fi­zik, kim­ya, bi­yo­lo­ji la­bo­ra­tu­var­la­ri, mü­zik ve re­sim oda­la­ri, spor sa­lo­nu, kü­tüp­ha­ne, kan­tin, re­vir ve kis bah­çe­si mev­cut. 40 si­ni­fin yer al­di­gi okul, üç ay­ri bö­lüm­den olu­su­yor. Ida­re, tek­nik oda, la­bo­ra­tu­var­lar ve si­nif­lar­dan olu­san okul bi­na­si top­lam 5 kat­li.

­ME­ZUN OLAN­LAR IS­SIZ KAL­MI­YOR
­MES­LEK li­se­le­ri ba­zin­da özel li­se açil­ma­si­nin nor­mal­de ya­sak ol­du­gu­nu, an­cak sag­lik mes­lek li­se­le­ri için bir ay­ri­ca­lik ya­pil­di­gi­ni söy­le­yen Ku­ru­cu Mü­dür Su­na Toy­mus, “Tür­ki­ye’­de sag­lik per­so­ne­li­ne bü­yük bir ih­ti­yaç var. Sek­tör­de su an­da 200 bin ara ele­man si­kin­ti­si ya­sa­ni­yor. Var olan li­se­ler ta­le­be kar­si­lik ver­mi­yor. Ba­kan­lik 2023­’e ka­dar bu açi­gin ka­pa­til­ma­si­ni he­def­li­yor. Ih­ti­ya­ci kar­si­la­mak adi­na ög­ret­men ar­ka­das­la­ri­miz­la bir ara­ya gel­dik ve böy­le bir ya­ti­rim ger­çek­les­tir­dik. He­pi­miz ken­di bran­sin­da uzun yil­lar gö­rev yap­mis ve iyi bir de­ne­yi­me sa­hip ög­ret­men­le­riz. Bu okul­dan me­zun olan­lar, yüz­de 100 is sa­hi­bi olu­yor. Sag­lik sek­tö­rü, ye­tis­mis ele­man ari­yor. Biz de Özel Ma­vi Ege Ana­do­lu Sag­lik Mes­lek Li­se­si ola­rak sek­tö­rün bu ih­ti­ya­ci­na ce­vap ve­re­ce­giz. Ye­tis­ti­re­ce­gi­miz ög­ren­ci­ler, ken­di alan­la­rin­da en iyi­si ola­cak. Çok de­ne­yim­li bir kad­ro­ya sa­hi­biz. Isin mut­fa­gin­dan gel­di­gi­miz için iyi bir egi­tim im­ka­ni su­na­ca­giz ög­ren­ci­le­ri­mi­ze. Ön ka­yit­la­ri­miz de­vam edi­yor ve er­ken ka­yit yap­ti­ran­la­ra in­di­rim ya­pi­yo­ruz” di­ye ko­nus­tu.