­Tor­ba­li Ma­hal­le­si’n­de ­ker­piç ev kal­ma­ya­cak

­Tor­ba­li’­da lüks da­i­re­le­rin gi­de­rek art­ti­gi­ni söy­le­yen Di­yar In­sa­at­’in sa­hi­bi Ih­san Kap­lan, su an­da bi­le 330 bin li­ra­ya ev sa­til­di­gi­ni be­lirt­ti. Kap­lan, önü­müz­de­ki 2 yil için­de ev fi­yat­la­ri­nin en az 200 bin li­ra ola­ca­gi­ni söy­le­di. ­TOR­BA­LI’­DA ar­tan nü­fu­sa pa­ra­lel ola­rak yük­sek kat­li, çok da­i­re­li bi­na­la­rin sa­yi­si da ar­ti­yor. Il­çe­de 1995 yi­lin­dan bu ya­na fir­ma­la­ra al­çi ve [&hellip]

­Tor­ba­li Ma­hal­le­si’n­de ­ker­piç ev kal­ma­ya­cak

­Tor­ba­li’­da lüks da­i­re­le­rin gi­de­rek art­ti­gi­ni söy­le­yen Di­yar In­sa­at­’in sa­hi­bi Ih­san Kap­lan, su an­da bi­le 330 bin li­ra­ya ev sa­til­di­gi­ni be­lirt­ti. Kap­lan, önü­müz­de­ki 2 yil için­de ev fi­yat­la­ri­nin en az 200 bin li­ra ola­ca­gi­ni söy­le­di.

­TOR­BA­LI’­DA ar­tan nü­fu­sa pa­ra­lel ola­rak yük­sek kat­li, çok da­i­re­li bi­na­la­rin sa­yi­si da ar­ti­yor. Il­çe­de 1995 yi­lin­dan bu ya­na fir­ma­la­ra al­çi ve de­ko­ras­yon alan­la­rin­da ta­se­ron ola­rak is ya­pan, ar­din­dan yap­sat isi­ne gi­ren ve son 4 yil­dir da Di­yar In­sa­at ile sek­tör­de boy gös­te­ren Ih­san Kap­lan, in­sa­at sek­tö­rü­nün ge­le­ce­gi­ni de­ger­len­dir­di. Ofi­si­ni Tor­ba­li Ma­hal­le­si Pa­zar Ye­ri’­ne ta­si­yan Di­yar In­sa­at, sim­di­ler­de 48 da­i­re­lik ye­ni pro­je­si için hum­ma­li bir se­kil­de ça­li­si­yor. Tor­ba­li’­da sa­ti­lan her 10 evin 7’­si­nin il­çe di­sin­dan ge­len müs­te­ri­ler ta­ra­fin­dan alin­di­gi­ni söy­le­yen Ih­san Kap­lan, il­çe mer­ke­zi­nin 5 yil için­de Tor­ba­li Ma­hal­le­si’­ne ka­ya­ca­gi­ni be­lirt­ti. Tor­ba­li Ma­hal­le­si’n­de­ki 18 Uy­gu­la­ma­si’n­da­ki prob­lem­le­rin or­ta­dan kal­di­ril­ma­siy­la bir­lik­te 2 yil­da tek bir ker­piç evin da­hi kal­ma­ya­ca­gi­ni söz­le­ri­ne ek­le­yen Kap­lan, ya­pi­lan lüks ko­nut­la­ra cid­di bir ta­le­bin ol­du­gu­nu söy­le­di.

48 DA­I­RE­LIK PRO­JE­YE
16 yil bo­yun­ca in­sa­at sek­tö­rün­de ta­se­ron­luk ya­pan Ih­san Kap­lan, ken­di ser­ma­ye­si­ni olus­tur­duk­tan son­ra da ken­di fir­ma­si­ni kur­du. Di­yar In­sa­at ile 4 yil ön­ce hiz­met ver­me­ye bas­la­yan Ih­san Kap­lan, bu sü­re zar­fin­da yak­la­sik 100 da­i­re in­sa et­ti. “Az ol­sun, öz ol­sun, te­miz ol­sun” man­ti­gi ile ha­re­ket ede­rek hiz­met ve­ren Di­yar In­sa­at, sim­di­ler­de ye­ni pro­je­si­ne ha­zir­la­ni­yor. Tor­ba­li Ma­hal­le­si’n­de 3 bin met­re­ka­re­lik bir alan­da 48 da­i­re ve be­lir­li bü­yük­lük­te dük­kan in­sa ede­cek olan fir­ma, bu pro­je için düg­me­ye bas­ma­ya ha­zir­la­ni­yor. 6’­sar kat­li 2 blok­tan olu­sa­cak olan pro­je­de, ev­ler 145150 met­re­ka­re bü­yük­lü­ge sa­hip ola­cak. Sü­per lüks da­i­re­ler 15 ay için­de ta­mam­la­na­cak.

10 EVIN 7’­SI­NI IZ­MIR­LI­LER ALI­YOR
­I­SIN mut­fa­gin­dan gel­di­gi için pro­je­le­rin­de çok ti­tiz dav­ran­di­gi­ni be­lir­ten Ih­san Kap­lan, müs­te­ri­le­riy­le gü­ven te­mel­li ilis­ki­ler ku­ru­yor. Hem bi­na ya­pip hem de sat­ti­gi için ali­ci­ya gü­ven ver­di­gi­ni söy­le­yen Kap­lan, in­sa­at sek­tö­rün­de bir si­nir ol­ma­di­gi­ni söy­le­di. Müs­te­ri po­tan­si­ye­li­nin yük­sek ol­du­gu­nu da ifa­de eden Kap­lan, il­çe­de si­ra­dan da­i­re­le­rin kal­ma­di­gi­ni söy­le­di. Bor­no­va, Bal­ço­va, Bu­ca, Ga­zi­e­mir ve Kar­si­ya­ka’­dan ge­lip da­i­re alan­la­rin ol­du­gu­nu be­lir­ten Kap­lan, bu ki­si­le­rin da­ha son­ra da Tor­ba­li’­ya yer­les­ti­gi­ni di­le ge­tir­di. Su an­da bi­le 300 bin li­ra­nin üze­rin­de fi­ya­ta da­i­re sa­tis­la­ri­nin ol­du­gu­nu be­lir­ten Kap­lan, bir­kaç yil son­ra en kö­tü da­i­re­nin bi­le 200 bin li­ra­dan sa­ti­sa su­nu­la­ca­gi­ni ifa­de et­ti.

­TOR­BA­LI MA­HAL­LE­SI’­NI KIM­SE TU­TA­MAZ
­O­FI­SI­NI Tor­ba­li Ma­hal­le­si Pa­zar Ye­ri’­ne ta­si­yan Di­yar In­sa­at, ya­ti­rim­la­ri­ni da bu böl­ge­ye kay­di­ri­yor. Ad­li­ye’­nin gel­di­gi­ni, IZ­BAN­’in da ta­mam­lan­mak üze­re ol­du­gu­nu ifa­de eden Ih­san Kap­lan, “Bun­la­rin ya­ni si­ra Tor­ba­li Ti­ca­ret Oda­si’­nin ye­ni hiz­met bi­na­si da bu­ra­ya in­sa edi­li­yor, has­ta­ne de çok ki­sa bir sü­re­de bas­la­ya­cak ve ay­ri­ca KI­PA AVM bu böl­ge­de bu­lu­nu­yor. Bu et­ken­ler ge­li­si­mi sag­la­di. IZ­BAN gel­di­gi için sek­tör bu­ra­ya kay­di. Bir de has­ta­ne ge­lir­se, kim­se Tor­ba­li Ma­hal­le­si’­ni tu­ta­maz. Ko­ru­luk böl­ge­si ca­zi­be­si­ni yi­tir­di. 2 yil son­ra bir ta­ne ker­piç ev da­hi bu­lu­na­ma­ya­cak bu­ra­lar­da.” ­Uy­gu­la­ma­si. 1 yil­da bu so­run or­ta­dan kal­ka­cak” di­ye ko­nus­tu. Öte yan­dan fir­ma­nin Ay­ran­ci­lar’­da çok bü­yük ve sürp­riz bir pro­je­ye ha­zir­lan­di­gi ög­re­nil­di.