10 yil sonra yesil sahada
Geçirdigi bir kaza sonrasi futbol hayati biten talihsiz futbolcu Özgür Koçak, 10 yil aradan sonra sahalara geri döndü. Koçak, bu sefer futbolcu olarak degil, isletmeci olarak futbolun içinde yer alacak TORBALI, futbol denilince akillara ilk gelen ilçelerden bir tanesi. Ilçede bulunan birçok spor okulunda yetisen basarili sporcular, büyük takimlarin kadrolarinda yer aliyor. Geçmiste de birçok [&hellip]
Geçirdigi bir kaza sonrasi futbol hayati biten talihsiz futbolcu Özgür Koçak, 10 yil aradan sonra sahalara geri döndü. Koçak, bu sefer futbolcu olarak degil, isletmeci olarak futbolun içinde yer alacak
TORBALI, futbol denilince akillara ilk gelen ilçelerden bir tanesi. Ilçede bulunan birçok spor okulunda yetisen basarili sporcular, büyük takimlarin kadrolarinda yer aliyor. Geçmiste de birçok basarili sporcu ilçede yetisip büyük takimlara transfer olarak Torbali’nin adini duyurmayi basarmisti. Bu basarili sporculardan bir tanesi de Arslanlar Köyü’nden olan ve yasadigi ani bir sakatlikla futbola veda eden eski futbolcu Özgür Koçak. 37 yasindaki Koçak, 90’li yillarda Altayspor’un vazgeçilmez oyuncularindan biriydi. Kisa sürede yildizi parlayan eski futbolcu bir maç esnasinda aldigi darbeyle sahalardan talihsiz bir sekilde ayrildi. Futbola olan özlemi hiçbir zaman bitmeyen Koçak, simdilerde Metropolis Spor Kompleksi’nin isletmeciligini yürütüyor. Gençlere futbolu sevdirmek için mücadele veren eski futbolcu, “Spordan uzak kalmamak beni mutlu ediyor” dedi.
UNLU FUTBOLCULARLA AYNI TAKIMDA
ARSLANLAR Köyü’nde 1975 yilinda dünyaya gelen Özgür Koçak, ilk ve orta ögrenimini Izmir’de tamamladi. Lise ögrenimini Bornova Mimar Sinan Teknik Meslek Lisesi’nde tamamlayan Koçak, elektronik teknikerliginden mezun oldu. 1990 yilinda Çamdibispor’un altyapisinda futbol hayatina basladi. Bir yil burada egitim alan Koçak, daha sonra Gökovaspor’a transfer oldu. 6 ay Gökovaspor’un altyapisinda top kosturan basarili sporcu, ardindan Altayspor’un A takimina transfer oldu. Antalyasporlu Senol, Fenerbahçeli Umit gibi ünlü futbolcularla ayni sahada top kosturan Koçak, 1 sezon sonra bir maç esnasinda aldigi darbeyle agir bir sakatlik geçirdi.
YESIL SAHALAR BENI MUTLU EDIYOR
ALDIGI darbe sonucu menüsküs ameliyati geçirmek zorunda kalan Özgür Koçak, geçirdigi ameliyat sonrasi 2 ay yürüyemedi. Ardi ardinda ameliyatlar geçiren talihsiz sporcu, kisa süren futbol serüvenine veda etmek zorunda kaldi. Yesil sahalarin özlemi hep içimde bir burukluk olarak kaldi diyen Koçak, sonrasinda birçok ülkeye ticaret amaçli geziler düzenledi. Taninmis büyük firmalarin elektronik sefligi görevini yürüten Koçak, Metropolis Otel Yönetim Kurulu’nun israrlari sonucu Metopolis Spor Kompleksi’nin basina geçti. Simdilerde spor tesisinin isletmeciligini yürüten Özgür Koçak, hem yesil sahalarin hasretini az da olsa gideriyor hem de sahalardaki sporculara baktikça eski günlerini yâd ediyor. Sahaya yakin oldugunda mutlu oldugunu söyleyen Koçak, “Sahanin havasi bir baska olur, ben simdi burada futbol oynayanlari gördügümde çok duygulaniyorum. Burada olmak beni mutlu ediyor. Bu yüzden severek isletmeciligini yapiyorum. Burada gençleri spora yönlendirmek için elimden gelen çabayi gösteriyorum” seklinde konustu.