12 Eylül Ihtilali magduru Hüseyin için yasal izinler alindi

  Halk arasinda 'Deli Hüseyin' olarak bilinen ama onu taniyanlarin 'Türkiye Devrimci Gençlik Federasyonu (TDGF) daha yaygin ismiyle DEV-GENÇ'li Hüseyin' olarak bildigi Maden Mühendisi Hüseyin Yilmaz'in hayatini konu alan belgesel çalismalari basladi. Hürriyet Gazetesi'nin Fransa’nin Lyon sehri muhabirligi yapan Torbalili gazeteci Ali Deniz, Yilmaz'in ailesiyle görüserek gerekli izinleri aldi. Sosyal medyada kisisel adresinden olayi duyuran [&hellip]

12 Eylül Ihtilali magduru Hüseyin için yasal izinler alindi

 

Halk arasinda “Deli Hüseyin” olarak bilinen ama onu taniyanlarin “Türkiye Devrimci Gençlik Federasyonu (TDGF) daha yaygin ismiyle DEV-GENÇ’li Hüseyin” olarak bildigi Maden Mühendisi Hüseyin Yilmaz’in hayatini konu alan belgesel çalismalari basladi. Hürriyet Gazetesi’nin Fransa’nin Lyon sehri muhabirligi yapan Torbalili gazeteci Ali Deniz, Yilmaz’in ailesiyle görüserek gerekli izinleri aldi. Sosyal medyada kisisel adresinden olayi duyuran Deniz, gerekli yasal izinlerin alindigini da ekledi.

BEYAZ PERDEYE TASINACAK

Lyon’da muhabirlik yapan tecrübeli gazeteci Deniz, 12 Eylül 1980 askeri cuntasiyla yasami kararan Maden Mühendisi Hüseyin Yilmaz’in yasadigi sikinti dolu yillari, o yillardaki dostlarinin simdi hangi makam ve mevkilerde olduklarini ve darbenin kimlerin hayatlarini nasil kararttigi gibi konulari kamera karsisina tasiyarak dünya kamuoyuna duyuracak. Çalismalara baslayan Deniz ve ekibi, halen Hüseyin’in okul arkadaslarina ve o yillardaki dava arkadaslarina ulasmaya çalisiyor. Yilmaz’in yakin akrabalariyla da görüserek yasal izinleri alan Deniz, akrabalarinin çalismaya yesil isik yaktiklarini söyledi. Yasal izni almalarindan dolayi oldukça memnun oldugunu belirten Ali Deniz, “Çekimlere en kisa zamanda basliyoruz. Ailesiyle görüsmeler yaptik. Yasal izinleri hallettik ve birçok arkadasina ulastik. O yillari hatirlayanlarin agzindan Hüseyin’i dinleyecegiz. Uzun soluklu bir çalisma olacak ama degecek” dedi.

ACI HIKÂYEDEN KISACIK BIR KESIT

Maden Mühendisi Hüseyin Yilmaz’in yasami bir yol arkadasinin öldürülmesiyle karardi. O yillarda en iyi yoldasi olan Latif Can’in, 7 TIP’li arkadasi ile birlikte Ankara’da kaldigi evde öldürülmesiyle depresyona giren ve gördügü iskencelerden dolayi akil sagligini yitirdigi iddia edilen Hüseyin Yilmaz, sonrasinda sokaklarda yasamaya basladi. Kapali mekân fobisi (klostrofobi) nedeniyle 33 yildan beri yasamini sokaklarda geçiren Yilmaz’in 12 Eylül 1980 darbesinde asker eliyle yapilan iskencelere maruz kaldigi ve yasadiklari yüzünden bütün sevdiklerini kaybettigi iddia edildi. Zonguldak’ta “Maden Mühendisligi” bölümünde egitimini tamamladiktan sonra 12 Eylül ihtilali patlak verince, Yilmaz, siyasi nedenlerden dolayi hapis cezasi aldi. 23 gün Zonguldak Cezaevi’nde kalan Yilmaz, sonrasinda sürgün için Yalova’ya gönderildi ve burada da tutuklanip cezaevinde yatti. Cezaevinde kaldigi süre boyunca iskence gördügü iddia edilen Yilmaz, daha sonra ailesinin yardimiyla Torbali’ya geldi. Torbali’da da kisa bir süre tutuklanan maden mühendisi birçok hastaneye gitmesine ragmen tedaviye cevap vermedi.