12 km'lik okul yolculugu

Mehmet Akif Ersoy Ilkögretim Okulu'na Bahçelievler Mahallesi'nden gelen ögrenciler her gün toplam 12 km yol yürüyor. Ögrenci velileri isyan ediyor YAZIBASI semti Bahçelievler Mahallesi'nde ikâmet eden yaklasik 200 ögrenci, her gün okula gidip gelmek için 12 kilometre yolu yürümek zorunda kaliyor. TOKI tarafindan yaptirilan ve 20102011 egitim ögretim yilinin 3. haftasinda hizmete giren Mehmet Akif [&hellip]

12 km'lik okul yolculugu

Mehmet Akif Ersoy Ilkögretim Okulu’na Bahçelievler Mahallesi’nden gelen ögrenciler her gün toplam 12 km yol yürüyor. Ögrenci velileri isyan ediyor

YAZIBASI semti Bahçelievler Mahallesi’nde ikâmet eden yaklasik 200 ögrenci, her gün okula gidip gelmek için 12 kilometre yolu yürümek zorunda kaliyor. TOKI tarafindan yaptirilan ve 20102011 egitim ögretim yilinin 3. haftasinda hizmete giren Mehmet Akif Ersoy Ilkögretim Okulu’na gitmek için dakikalarca yürüyen ögrenciler, servis istiyor. Bahçelievler’deki ögrenciler okula gitmek için adeta tehlikeli bir yolculuk yapiyor. 200 ögrenci her gün IzmirAydin Karayolu’ndan karsidan karsiya geçerek egitim gördükleri okula gidiyor. Servis ücretlerinin yüksek olmasi nedeniyle dolmus tutamadiklarini söyleyen veliler, Kaymakamlik ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügünü sorunun çözümü için göreve davet etti. Öte yandan veliler, imza kampanyasi baslatti.
4 200 ÖGRENCININ YORUCU YOLCULUGU

HIZMETE girdigi günden itibaren Torbali’nin en modern okulu olma özelligini tasiyan 3 katli 24 derslikli Mehmet Akif Ersoy Ilkögretim Okulu’na Bahçelievler Mahallesinden gelen ögrencilerin velileri isyan bayragini açti. Yaklasik 200 ögrenci, ikili egitimin verildigi ve yaklasik 1250 ögrencinin bulundugu okula gidip gelmek için  her gün 12 kilometrelik yol tepiyor. Yagisli havalar nedeniyle yollar çamur deryasina dönerken, ögrenciler her gün bu yollari kullanarak okula gidip gelmek zorunda kaliyor. Sadece çamurla bas etmek zorunda kalmayan ögrenciler ayrica her gün hayatta kalma mücadelesi de veriyor. Hiçbir uyarici levhanin veya trafik isiginin bulunmadigi IzmirAydin Karayolu’nu kullanan ögrenciler, okula gidip gelebilmek için zorluklarla dolu 12.000 metrelik yolu yürüyor.

AILELER SERVIS MASRAFINI KARSILAYAMIYOR

SORUNUN çözümü için defalarca yetkililere basvuruda bulunduklarini; ancak hiçbir çalismanin yapilmadigini söyleyen Mahalle Muhtari Abdullah Sümer: “Yollarimiz bozuk, ulasim yok. Her gün çileli bir yolculuk yasiyoruz. Kaymakamlik’a yollarin yapilmasi için dilekçe verdik. Ama kimse bu derdimize çözüm üretmiyor. Tek sorun yol sorunu degil, asil konu ögrencilerimizin servis ihtiyaci. Her ailede okuyan en az 2 çocuk var. Ortalama bir çocugun servis ücreti de 120 TL’ye mâl oluyor. Aileler, bu parayi ödeyemedikleri için servis tutamiyorlar.” dedi. Okula gidip gelen ögrencilerin vizir vizir araçlarin geçtigi IzmirAydin Karayolu’ndan geçmek zorunda kaldigini ifade eden Sümer: “Çocuklarimizin basina bir sey gelecek diye çok korkuyoruz. Sinyalizasyon kurulmasi için gerekli kurumlara basvurduk; ama bir türlü sonuç alamadik. Eger bu yolda çocuklarimizdan birinin basina bir sey gelse kim hesap verecek?” seklinde konusarak sözlerini noktaladi.