14 ayda 15 bin TL topladı

Hayatı boyunca hiç sigara içmeyen Erdinç Sökmen, sigara içenlerin çöpe aktıkları parayı göstermek için bozuk para biriktirmeye başladı. Her gün 3 paket sigara parasını biriktiren Sökmen 14 ayda 15 bin TL biriktirdi.

14 ayda 15 bin TL topladı

TORBALI Atatürk Sanayi Sitesi’nde berberlik yapan Erdinç Sökmen sigara içenlerin ne kadar paralarını çöpe attığını ispatlamak için bozuk para biriktirmeye başladı. Her gün 3 paket sigara parasını evdeki damacanaya atan Erdinç Sökmen, tam 14 ay sonra 15 bin TL para biriktirdi. 19 litre su alan damacanayı 1 TL ile dolduran Sökmen, topladığı 15 bin TL’yi yatırım amacıyla kullanacak. Berber Erdinç Sökmen, yanında çalıştırdığı elemanlara sigarayı bırakmalarını sık sık tavsiye ediyordu. “Hem paranıza hem sağlığını yazık ediyorsunuz” diyerek sık sık telkinde bulunan Sökmen, çalışanlarına ve tüm sigara içenlere örnek olması için bozuk para biriktirmeye başladı. Günde 35-40 TL’yi damacanaya atıp birikecek parayı beklemeye başladı. 14 ayda damacana doldu ve topladığı parayı saydığında şaşkına döndü. Sökmen, parasızlıktan yakınanlara sigarayı bırakmalarını tavsiye ediyor.

EŞİ ÖNCE DESTEKLEMEMİŞTİ
Sigaraya verilen para ile neler yapılabileceğini göstermek için böyle bir şey başlattığını dile getiren Erdinç Sökmen “Yanımda çalışan elemanlarıma devamlı şekilde sigaranın hem sağlığa, hem de keselerine zarar verdiğini söyleyip bırakmalarını istiyorum. Ama ne yazık ki sigara içmeye devam ediyorlar. Bende sigaraya verilen paranın çöpe atıldığını, bu para ile neler yapılabileceğini göstermek için böyle bir karar aldım. Her gün 3 paket sigara parası olan 35 TL’yi damacanaya atmaya başladım. Yaklaşık 14 ay gibi sürede de 15-16 bin civarı böyle bir para biriktirdim. İnşallah bu parayla da yatırım yapmayı düşünüyorum. Bundan sonra da para biriktirmeye devam etmek istiyorum. Herkese tavsiye ediyorum, sigara çok zararlı herkes bıraksın istiyorum” dedi. İlk zamanlarda eşinin bozuk para biriktirme işine sıcak bakmayan Funda Sökmen ise “14 ay önce eşim böyle bir şeye başladığında tabi ki kızdım. Bu damacana nasıl dolar demiştim. Sonra onun hırsla sigara parası ile doldurduğunu gördüm. Sonra baktım dolmaya başladı, yerinden kıpırdamamaya başladı. Sonra baktım ki damacana dolmuş şu anda bu halde. Bununla bir araba alabilirsin, başka bir şey yapılabilirsin. Herkese tavsiye ederim” diye konuştu. Serkan GÜNBAY