14 milyonluk borcu gazete ilaniyla istedi

Her yil tahakkuk ve tahsil ettigi vergiyle rekor kiran, Türkiye genelinde 77 ili geride birakarak ilk 5 içerisinde yer alan Torbali Vergi Dairesi, simdi de gazete ilaniyla vergi borçlularinin pesine düstü. Gazete ilanina konu olan alacak ise tam 14 milyon 328 bin 456 TL.               TORBALI Vergi Dairesi Müdürlügü, [&hellip]

14 milyonluk borcu gazete ilaniyla istedi

Her yil tahakkuk ve tahsil ettigi vergiyle rekor kiran, Türkiye genelinde 77 ili geride birakarak ilk 5 içerisinde yer alan Torbali Vergi Dairesi, simdi de gazete ilaniyla vergi borçlularinin pesine düstü. Gazete ilanina konu olan alacak ise tam 14 milyon 328 bin 456 TL.

 

 

 

 

 

 

 

TORBALI Vergi Dairesi Müdürlügü, önceki gün ilçedeki yerel gazetelerde sayfalar dolusu bir resmi ilan yayimladi. Vergi borçlulari listesinde firmalarin yani sira sahislar ve kooperatifler de yer aldi. Vergi Dairesi Müdürlügü, gazete ilani ile kesinlesen vergi ve cezalar ile vadesi geçtigi hâlde ödenmemis vergi ve cezasi sahiplerini kuruma davet etti. 14 milyon lirayi asan vergi borcunu, ilanla tahsil etmeye çalisan Vergi Dairesi Müdürlügü, yaptirimlarini da gün geçtikçe arttiracak. Vergi mükelleflerinin gazete ilani sonrasinda en geç 1 ay içerisinde Vergi Dairesi’ne müracaat etmesi gerekiyor. Bir ay sonunda herhangi bir basvuru olmazsa, teblig yapilmis sayilacak.

 

 

14 MILYON LIRA ALACAK VAR

Her yil tahakkuk edilen ve tahsil edilen vergi oraniyla Türkiye genelinde en üst siralarda yer alan Torbali, yine bir vergi olayiyla gündeme geldi. Ancak durum biraz daha farkli. Daha önceki yillarda sürekli olarak tahsil edilen vergiyle gündemde olan Torbali Vergi Dairesi, simdi de alacaklarinin pesine düsmesiyle gündeme geldi. Vergi Dairesi, uzun yillardir alacaklarini tahsil edemedigi için vergi borçlularini gazete ilaniyla duyurma yoluna gitti.

Vergi Dairesi, kesinlesen vergi ve cezalar ile vadesi geçtigi halde ödenmemis vergi ve cezalari, önce vergi dairesinde, daha sonra gazete ilaninda yayimladi. Önceki gün gazetelerde sayfa sayfa yer alan vergi borçlularin sayisi yaklasik 600’ü buluyor. Firmalarin yani sira kooperatif ve kisilerin de yer aldigi liste oldukça kabarik. Alinan bilgilere göre, gazete ilanina konu olan alacak miktari ise tam 14 milyon 328 bin 456 TL.

 

80 SAYFALIK LISTE

Torbali Vergi Dairesi Müdürlügü’nün“vergi borçlulari” listesinde kamuoyunun yakindan tanidigi bazi sirketler, kooperatifler ve sahislarinda aralarinda bulundugu birçok isim var. Vergi borçlularin yer aldigi liste yaklasik 80 sayfadan olusuyor. Vergi ve cezasini ödemeyen mükellefler listesi, 26 kisiden olusan tablolar seklinde hazirlandi.Ancak sirketlerin ve sahislarin vergi borcunun listelerde daginik bir sekilde yer almasi, sirketlerin toplam borçlarinin hesaplanmasini imkânsiz hale getirdi.Vergi Dairesi’nin yayimladigi listede yer alan vergi borçlulari arasinda iflas etmis sirketlerde yer aliyor. Borçlular listesinde 500 bin lirayi asan vergi borcu olanlarda var, 2 bin lira borcu olanlarda.GÖKHAN YALKALK