2 aylık ömrü kaldı

Lösemi teşhisi konularak ilik nakli olması gerektiği belirtilen minik Öykü için uygun kök hücre bulunmazsa tedavi olamayacak. Dünyanın dört bir yanından bağışlar sürerken, Salı günü de Torbalı'da donör bağışı kabul edilecek.

2 aylık ömrü kaldı

KAMUOYUNDA adı ve dramı ilk Kasım ayında duyulan Öykü, için donör arayışı sürüyor. İzmirli aile, 3.5 yaşındaki kızları Öykü Arin Yazıcı için yardım istemeye devam ediyor. ‘Öykü Arin ve Tüm Lösemili Çocuklar İçin Umut Ol’ adıyla başlatılan kök hücre bağışı kampanyasına şimdiye kadar binlerce donör katıldı. Kuyruklar oluştu, kampanya büyüdü. Dizi oyuncusundan işçisine, iş insanlarına kadar herkes kök hücre bağışı bekleyen bütün ‘Öykü’ler için sıraya girdi fakat bir türlü uygun ilik bulunamadı. Geçtiğimiz ay Torbalı’ya Öykü için gelen Kızılay Kan Bağış aracı bir kez daha aynı amaç için geliyor. 5 Şubat Salı günü Torbalı kapalı Pazar yerinde Saat 12.00 – 20.00 arasında kan aracına giderek Torbalılar Öykü’ye donör olabilecek. Ailesi,  3,5 yaşındaki bu minik yavrunun 300.000 kişide bir rastlanan bir lösemi bulgusuyla karşı karşıya olduğu ve gerekli donör bulunmazsa 2 aylık ömrünün kaldığı yönünde bilgileri paylaştı.

HENÜZ BULUNAMADI

Lösemi teşhisi konularak ilik nakli olması gerektiği belirtilen ve Antalya’da tedavisine devam edilen 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için hem Türkiye’de hem de dünya genelinde uygun donörün bulunması için çeşitli kampanyalar düzenledi. Bu kampanyalardan birisi de Torbalı’da gerçekleşecek. Kızılay Şubesi tarafından başlatılan kampanya kapsamında, 5 Şubat Salı günü Kapalı Pazar yerinede isteyen vatandaşlardan kan numunesi alınacak. Öykü Arin için uygun donörün şu ana kadar bulunamadığını belirten yetkililer, uygun kök hücrenin bulunması için dünya çapında bu kampanyanın sürdüğünü ifade etti. ZUHAL AKYIL