2012 yili bütçesi onaylandi

GEÇTIGIMIZ hafta Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonuna havale edilen Tahmini 2012 Yili Bütçesi dün toplanan Torbali Belediye Meclisinde oy birligi ile kabul edildi. Oylama sirasinda Ak Parti grubu adina söz alan Nurettin Albas, 'Belediyemizin 2011 yili faaliyetlerini takdir ediyoruz. Özellikle sosyal tesis ve kilit tasi konusunda belediyemizin yaptigi çalismalar ortada. Ancak bazi beldelerimizde hala sikintilar [&hellip]

2012 yili bütçesi onaylandi

GEÇTIGIMIZ hafta Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonuna havale edilen Tahmini 2012 Yili Bütçesi dün toplanan Torbali Belediye Meclisinde oy birligi ile kabul edildi. Oylama sirasinda Ak Parti grubu adina söz alan Nurettin Albas, “Belediyemizin 2011 yili faaliyetlerini takdir ediyoruz. Özellikle sosyal tesis ve kilit tasi konusunda belediyemizin yaptigi çalismalar ortada. Ancak bazi beldelerimizde hala sikintilar var. Buralardaki sikintilarin 2012 yili bütçesinde giderilmesini talep ediyoruz. 2011’deki gibi sadece Muratbey’e kafe yapilmasin. 2012 yili bütçemizin Belediyemize hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu. CHP grubu adina söz alan Ufuk Yörük, “Torbali büyüdükçe bütçemiz de büyüyor. Belediyemiz 2011 yili içerisinde birçok hizmetlerde bulundu. Bu enerjisini 2012 yilinda artirarak hizmetlerine devam edecegine inaniyorum. 2012 yili tahmini bütçemizin Torbali’ya hayirli ve ugurlu olmasini temenni ediyorum” dedi.

MUTEAHHITLER MAHKEME MAHKEME DOLASIYOR

BUTÇENIN görüsülmesi sirasinda meclis üyelerini dinleyen Torbali Belediye Baskani Ramazan Ismail Uygur, “Beldelerimizde çalismalarimiz her zaman vardi, ancak müteahhit firmalarin isi yarida birakmasi yüzünden yarida kalanlar oldu. Is hayatini devam ettirebilmek adina müteahhitler “ben bu isi yapamadim” demek yerine mahkeme mahkeme dolasmayi tercih ediyorlar. Ancak bu sikintilari da yavas yavas asmaya basladik. Su an Ayrancilar’in her yerinde farkli çalismalar sürdürüyoruz. Yazibasi’da ayni sekilde çalismalarimiz devam ediyor. Atatürk Mahallesi de bütçemizde her yil vardi. Ancak bu bölgede IZSU ile koordineli çalismak zorundayiz. IZSU su an bir ihaleye çikacak, bu ihaleye Atatürk Mahallesini de dahil edip, IZSU çikarken biz girip üst yapi çalismasi yapacagiz. 2012 Tahmini bütçemizin ilçemize ve Belediyemize hayirli ugurlu olmasini diliyorum” dedi.

ARAZI TAKASI

AYRANCILAR Kapali Pazar Yerinde arazisi bulunan Mehmet Dalgiç isimli vatandasin arazisi, Uç Kuyular tarafinda bulunan Belediye arazisi ile takas edilmesi kararlastirildi. Yazibasi’da bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait olan benzinligin de belediyenin mahkemelik olmasi ve kira bedelinin alinamamasi nedeniyle satilmasi yine alinan kararlar arasindaydi. Ayrica Pehlivanoglu’nun bulundugu ve belediyeye ait olan Kazim Dirik Caddesi üzerindeki tasinmaz için de bu hafta içinde takas anlasmasina varilamazsa satis karari verilecek.

AKARYAKIT ISTASYONU KURULACAK

MECLISTE görüsülen bir diger önemli konu ise sehir içinde bir akar yakit istasyonunun kurulmasi oldu. Bütün benzinliklerin asfaltin öte tarafinda oldugunu belirten Belediye Baskani R. Ismail Uygur, “Tesadüf eseri bütün benzinlikler asfaltin öbür tarafinda kaliyor. Bu sebeple akaryakit almak isteyen vatandaslarimiz karsiya geçmek zorunda kaliyorlar. Bu da birçok kazaya sebebiyet veriyor. Belediye garajinin oldugu taraflarda bir akaryakit istasyonunun kurulmasi vatandaslarimiza kolaylik saglayacagi gibi, bu sebeple kaynaklanan trafik kazalarinin da önüne geçmemizi saglayacaktir” dedi.