2,5 milyonluk yatirimla Hasta göçü önlendi
Torbali Devlet Hastanesi'nde 2,5 milyon lirayi asan yatirimlarla birlikte 100 bini askin hastanin çevre ilçelerdeki hastanelere gitmesinin de önüne geçildi. TORBALI Devlet Hastanesi, son yillarda yapilan yatirimlarla birlikte dijital döneme geçti. Dijital görüntüleme konusunda büyük yatirimlarin yapildigi devlet hastanesi, özellikle hastaliklari tanisi konusunda önemli ilerleme kat etti. 2,5 milyon lirayi asan yatirimlarin yani sira son [&hellip]
Torbali Devlet Hastanesi’nde 2,5 milyon lirayi asan yatirimlarla birlikte 100 bini askin hastanin çevre ilçelerdeki hastanelere gitmesinin de önüne geçildi.
TORBALI Devlet Hastanesi, son yillarda yapilan yatirimlarla birlikte dijital döneme geçti. Dijital görüntüleme konusunda büyük yatirimlarin yapildigi devlet hastanesi, özellikle hastaliklari tanisi konusunda önemli ilerleme kat etti. 2,5 milyon lirayi asan yatirimlarin yani sira son olarak hastane bünyesine dahil edilen CR sistem ile artik sonuçlar bilgisayar ortaminda aliniyor. Film döneminin sona erdigi hastanede kullanilan PACS yazilim sistemi sayesinde doktorlar, hastalarin sonuçlarini bilgisayar ortaminda görebiliyor. Dijital görüntüleme alaninda yapilan yatirimlarla birlikte 100 bini askin hastanin çevre ilçelerdeki hastanelere gitmesinin de önüne geçildi.
TEKNOLOJIK YATIRIM
Fizikiyetersizligiyle sik sik gündeme gelen Torbali Devlet Hastanesi, cihaz yönünden yapilan yatirimlarla Izmir’deki birçok hastaneyle yarisir konumda. Özellikle dijital görüntüleme için alinan cihazlarla, hastalarin Izmir ve çevre ilçelere gitmelerinin de önüne geçilmis oldu. Bu yil içerisinde 450 bin lira degerinde tomografi cihazi alinirken, geçtigimiz yillarda ise 150 bin liralik mamografi ve 160 bin liralik 2 adet röntgen cihazi alindi. Dis Hastanesi’ne 170 bin liralik panoromik röntgen cihazi alinirken, 5 adet ultrason, 1 adet renkli doppler EKO cihazi, artroskopi, sistoskopi, kemik dansitometresi, odyometre, fakoemülsiyon cihazi, göz mikroskobu, plazmokinetik TUR cihazi, kuvöz, ekokardiyografi, eforlu EKG, tansiyon holter, merkezi hasta basi monitörleri, defibrilatör, 2 adet anestezi cihazi, kan gazi cihazi gibi birçok cihaz alindi. Hastanede olmasi gereken bütün cihazlar 2,5 milyon lirayi asan yatirimlarla alindi ve ilçe halkinin hizmetine sunuldu.
100 BIN KISIYE TEST
Görevegeldigi günden bu yana hastalarin tedavisi için erken tani olusturacak görüntüleme cihazlari için mücadele ettigini ifade eden Hastane Bashekimi Op. Dr. Senol Topçu: “Daha önce 2. hatta 3. el cihazlarla hizmet veriliyordu. Simdilerde son model teknolojik cihazlara sahibiz. 120 bin liralik CR sistemimiz sayesinde görüntülemeler dijital ortamda yapiliyor. Bilgisayar ortaminda saklanabilen sonuçlar ile tedaviler çok daha olumlu sonuçlaniyor. Konvansiyonel cihazlari dijital hale getirdik. Yilda 50 bin adet röntgen, 40 bin adet ultrason, 10 bin adet tomografi, 1300 efor testi, 4730 adet EKO, 5 binden fazla da isitme testi yapildi. Daha önce bu hizmetler için vatandaslar Izmir’e gidip randevu aliyordu. Günler sonra bu islemleri gerçeklestiriyordu. Artik hastanemizde bu hizmetleri ayni gün veriyoruz. Tek eksigimiz MR. Suanda hastanede onu koyacak yerimiz yok. Servis ile hastalarimizi Tire’ye götürüp getiriyoruz” dedi.