25 ülkeden 156 ögrenci sesini Türkçe duyuracak

 TURKÇEDER ve IZDIM isbirliginde pazar günü Atatürk Stadyumu’nda saat 20.45’de düzenlenecek olimpiyatlarin Izmir etkinligine 130 bin seyirci bekleniyor. Torbali’dan da araçlar kaldirilacak. ­HOS­GÖ­RU ken­ti Iz­mir, ba­ri­sin di­li Türk­çe’y­le, dün­ya­nin dört bir ya­nin­dan ge­len ço­cuk­la­ri mi­sa­fir ede­cek. Ata­türk Stad­yu­mu’n­da pa­zar gü­nü 20.45’­de bas­la­ya­cak 11. Ulus­la­ra­ra­si Türk­çe Olim­pi­yat­la­ri Iz­mir Et­kin­li­gi’n­de dün­ya­ya sev­gi, dost­luk ve kar­des­lik me­saj­la­ri ve­ri­le­cek. [&hellip]

25 ülkeden 156 ögrenci sesini Türkçe duyuracak

 TURKÇEDER ve IZDIM isbirliginde pazar günü Atatürk Stadyumu’nda saat 20.45’de düzenlenecek olimpiyatlarin Izmir etkinligine 130 bin seyirci bekleniyor. Torbali’dan da araçlar kaldirilacak.

­HOS­GÖ­RU ken­ti Iz­mir, ba­ri­sin di­li Türk­çe’y­le, dün­ya­nin dört bir ya­nin­dan ge­len ço­cuk­la­ri mi­sa­fir ede­cek. Ata­türk Stad­yu­mu’n­da pa­zar gü­nü 20.45’­de bas­la­ya­cak 11. Ulus­la­ra­ra­si Türk­çe Olim­pi­yat­la­ri Iz­mir Et­kin­li­gi’n­de dün­ya­ya sev­gi, dost­luk ve kar­des­lik me­saj­la­ri ve­ri­le­cek. Ge­çen yil ay­ni et­kin­lik­te 80 bin ki­siy­le se­yir­ci re­ko­ru­nu elin­de bu­lun­du­ran Iz­mir, bu kez 130 bin se­yir­ci si­ni­ri­ni zor­la­ya­rak ken­di re­ko­ru­nu ki­ra­cak. Gös­te­ri­le­re, dün­ya­nin dört bir ya­nin­dan ge­len ko­nuk ül­ke ço­cuk­la­ri­nin olus­tur­du­gu Gök­ku­sa­gi Gru­bu’­nun gös­te­ri­le­ri de dam­ga vu­ra­cak. Bu muh­te­sem sö­len için Tor­ba­li’­dan da araç­lar kal­di­ri­la­cak. Araç­lar, sa­at 18.00’­de açik pa­zar ye­rin­den kal­ka­cak.

­EV­REN­SEL BA­RI­SA DOG­RU

10 yil­dir Türk­çe Olim­pi­yat­la­ri ça­ti­si al­tin­da bu­lu­san bin­ler­ce ög­ren­ci, her yil fark­li bir slo­gan­la dün­ya­ya ba­ris, sev­gi, dost­luk ve kar­des­lik me­saj­la­ri ve­ri­yor. Da­ha ön­ce­ki yil­lar­da “Sev­gi di­li Türk­çe”, “Ay­ni di­li ko­nu­su­yo­ruz”, “Ge­lin ta­nis ola­lim”, “In­san­lik el ele bay­ram ola” gi­bi me­saj­lar­la dün­ya­ya ses­le­nen ög­ren­ci­ler, 11. yil­da tüm dün­ya­ya Türk­çe ola­rak “Ev­ren­sel ba­ri­sa dog­ru” te­ma­siy­la ses­le­ni­yor. 1 Ha­zi­ran’­da An­ka­ra’­da dü­zen­le­nen açi­li­s tö­re­niy­le bas­la­yan Ulus­la­ra­ra­si Türk­çe Olim­pi­yat­la­ri kap­sa­min­da 55 se­hir­de 99 sah­ne et­kin­li­gi dü­zen­le­ni­yor.

­BU YIL RE­KOR KI­RI­LA­CAK

GEÇ­TI­GI­MIZ ay yi­ne TURK­ÇE­DER ta­ra­fin­dan Kül­tür­park’­ta dü­zen­le­nen Dil ve Kül­tür Fes­ti­va­li’n­de 2,5 mil­yo­nu as­kin zi­ya­ret­çi agir­la­ya­rak re­kor ki­ran Iz­mir, bu kez “Ev­ren­sel Ba­ri­sa Dog­ru” te­ma­siy­la 11. Ulus­la­ra­ra­si Türk­çe Olim­pi­yat­la­ri’n­da da yi­ne bir re­ko­ra im­za ata­cak. Ge­çen yil 80 bin se­yir­ci­nin iz­le­di­gi gös­te­ri­le­re bu yil 130 bin se­yir­ci­nin gel­me­si bek­le­ni­yor. 25 ül­ke­den 12 ög­ret­men ve 156 ög­ren­ci Ulus­la­ra­ra­si Türk­çe Olim­pi­yat­la­ri Iz­mir et­kin­li­gin­de gös­te­ri­le­ri­ni ser­gi­le­ye­cek. Ata­türk Stad­yu­mu’­na ge­çen yil Is­tan­bul’­da­ki gös­te­ri­de kul­la­ni­lan dev ek­ran ku­ru­la­cak. Sah­ne­nin ta­ba­ni da bu ek­ran­dan olu­sa­cak. Ay­ri­ca stat çev­re­si­ne de 50 met­re­ka­re­lik ek­ran­lar yer­les­ti­ri­le­cek. La­zer ve ha­vai fi­sek gös­te­ri­le­ri de et­kin­li­ge renk ka­ta­cak.