26 bin ögrenci tatile çikacak

Birçok ilkin yasandigi ve eylülde baslayan 2012-2013 Egitim-Ögretim Yili’nin ilk dönemi, cuma günü sona erecek. Bu hafta karne alacak olan 26 bin 500 ögrenci, 2 haftalik tatile girecek OKUL öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki yaklasik 26 bin 500 ögrenci, cuma günü karne heyecani yasayacak. 17 Eylül 2012’de baslayan 2012-2013 EgitimÖgretim Yili’nin ilk yarisi, 25 Ocak’ta [&hellip]

26 bin ögrenci tatile çikacak

Birçok ilkin yasandigi ve eylülde baslayan 2012-2013 Egitim-Ögretim Yili’nin ilk dönemi, cuma günü sona erecek. Bu hafta karne alacak olan 26 bin 500 ögrenci, 2 haftalik tatile girecek

OKUL öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki yaklasik 26 bin 500 ögrenci, cuma günü karne heyecani yasayacak. 17 Eylül 2012’de baslayan 2012-2013 EgitimÖgretim Yili’nin ilk yarisi, 25 Ocak’ta sona erecek. Okulla bu yil tanisan 66-72 aylik yaklasik 1 milyon 600 bin birinci sinif ögrencisi de ilk kez karne alacak.  Binlerce ögretmen ve ögrenci, 2 haftalik yariyil tatilinin ardindan 11 Subat’ta ders basi yapacak. Egitim ögretim yilinin ikinci yarisi, 14 Haziran 2013’te sona erecek. Ikinci dönem, ortaokul ögrencileriyle lise son sinif ögrencileri için sinav heyecaniyla geçecek.

IMAM HATIP ORTAOKULU AÇILDI
ZORUNLU egitimi 12 yila çikaran kanun ile 1997-1998den bu yana kapali olan imam hatip okullarinin ortaokul bölümleri yeniden açildi. Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen ve zorunlu egitimi kademeli olarak 12 yila çikaran ‘Ilkögretim ve Egitim Kanunu Ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun’la, 19971998 EgitimÖgretim Yilindan itibaren imam hatip okullarinin kapali olan ortaokul bölümleri de açildi. 15 yil önce kapatilmasinin ardindan yeniden açilan imam hatip ortaokullarindan biri, Torbali’da Cengiz Topel Ilkögretim Okulu bahçesinde hizmet veriyor. Necip Fazil Kisakürek Imam Hatip Ortaokulu’nda 58 tane besinci sinif ögrencisi egitime basladi.

6066 AYLIKLAR DERS BASI YAPTI
20122013 EgitimÖgretim Yili’nda bir ilk daha yasandi. Imam hatip ortaokullarinin açilmasiyla birlikte 6066 aylik ögrenciler ilk kez okula alindi. Okullarda minik ögrenciler için degisiklikler yapildi. Basta tuvaletler, sira ve masalar olmak üzere birçok alan, ögrencilere uygun hale getirildi. Ilkokul için bedensel ve zihinsel gelisimi yeterli olmadigi düsünülen 66 ay ve üzeri çocuklar için çocuk sagligi ve hastaliklari uzmanlari tarafindan “tibbi tanili raporu” verildi. Çiçegi burnunda ögrenciler, ilk bir hafta okula alisma süreci yasadi. Büyük tartismalara neden olan 6066 aylik ögrencilerin okula alinmasi, bütün tepkilere ragmen hayata geçirildi. Ilk dönemi el isleri ve oyunlarla geçiren ögrenciler, 2. dönemden itibaren alfabeyi ögrenerek okumayazmanin ilk temellerini atacak.

IKINCI DÖNEM SINAVLA GEÇECEK
8. siniflar için Seviye Belirleme Sinavi (SBS) ile Parasiz Yatililik ve Bursluluk Sinavi 8 Haziran Cumartesi günü gerçeklestiri-lecek. Lise son sinif ögrencile-ri, üniversiteye giris sinavlari-nin ilk asamasi olan Yüksekög-retime Geçis Sinavi’na 24 Mart Pazar günü girecek. Universite-ye giriste ikinci asama olan Lisans Yerlestirme Sinavlari’na (LYS) 22-29 Nisan 2013 ta-rihleri arasinda basvurulacak. Sinavlar, 15-16 Haziran ve 22-23 Haziran tarihlerinde 5 otu-rumda gerçeklestirilecek.