28 çiftçi, 80 bin liralik destek aldi

Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklenmesi Programi kapsaminda yapilan basvurular degerlendirildi ve makine – ekipman destegi alanlar açiklandi. Ilçedeki, 28 çiftçi destekten faydalanacak KIRSAL Kalkinma Yatirim Destekleme Programi’na bu yil Torbali’dan 244 çiftçi basvuruda bulundu. Toplam 27 alanda yüzde 50 hibe destekli makine ekipman alimi basvurularinin sonuçlari belli oldu. Tarimsal faaliyetler için gelistirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafindan [&hellip]

28 çiftçi, 80 bin liralik destek aldi

Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklenmesi Programi kapsaminda yapilan basvurular degerlendirildi ve makine – ekipman destegi alanlar açiklandi. Ilçedeki, 28 çiftçi destekten faydalanacak

KIRSAL Kalkinma Yatirim Destekleme Programi’na bu yil Torbali’dan 244 çiftçi basvuruda bulundu. Toplam 27 alanda yüzde 50 hibe destekli makine ekipman alimi basvurularinin sonuçlari belli oldu. Tarimsal faaliyetler için gelistirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafindan kullanimi yayginlastirilarak üretim maliyetlerinin düsürülmesi, daha kaliteli ve olusan pazar isteklerine uygun üretim yapilmasini saglamak için hayata geçirilen Kirsal Kalkinma Yatirim Destekleme Programi kapsaminda, ilçeden toplam 28 çiftçi ekipman destegi alacak. Torbalili 28 üretici, yaklasik 80 bin liralik hibe almaya hak kazandi.

244 KISI BASVURDU

KIRSAL Kalkinma Yatirimlarinin Desteklenmesi Programi makine ekipman alimlarinin desteklemesi basvuru sonuçlari açiklandi. Izmir’de yapilan 2.538 adet basvuru için Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi’ndan 14.650.261,34 TL tutarinda hibe talep edildi. Bakanlik tarafindan Izmir’e tahsis edilen 1.280.930,27 TL, ilçelerin çiftçi sayisi, tarim alani, hayvan varligi gibi kriterler çerçevesinde paylastirilarak tahsis edildi. Il genelinde 359 üretici, ekipman ve makine destegi alirken, Torbali’dan da 28 çiftçi destegi kapti. 2012/36 sayili tebligin 223. maddesinde belirtilen “Il Proje Yürütme Birimi, ilinin tarimsal ürün potansiyeli ile makine ve ekipman kullanma ihtiyaci dogrultusunda hangi makine gruplarina hibe destegi verecegine karar verir. Hibe destegi verilecek gruplar içerisinde yatirimcilarin siralanmasi basvuru degerlendirme kriterlerine göre yapilir” hükmü geregince Il Müdürlügünce hibe destegi almaya hak kazananlarin listesi olusturuldu.

13 EYLUL’E KADAR SÖZLESME IMZALANMALI

DESTEKLEMEDEN faydalanmak isteyen Torbalili 244 üreticiden, 28’i hibe almaya hak kazanirken, çiftçinin en çok zeytin hasat makinesini tercih ettigi görüldü. Torbalili çiftçiler 12 tane zeytin hasat makinesi, 5 tane mibzer, 6 tane pülverizatör, 2 adet sira arasi çapa makinesi, 1’er tane de aricilik makine ve ekipmani, süt sagim ünitesi ve sogutma tanki ile sap parçalama makinesi alacak. 0413 Eylül 2012 tarihleri arasinda listede isimleri belirtilen çiftçiler, Gida, Tarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürlügü’ne giderek hibe sözlesmesi imzalamasi gerekmektedir. Süresi içinde hibe sözlesmesi imzalamayanlar haklarini kaybetmis sayilacak. Ilçe Tarim Müdürü Kenan Uyar: “Çiftçilerimiz için çok güzel bir destekleme programi. Desteklemeden faydalanacak olanlar, bir an önce sözlesmelerini imzalamak için müdürlügümüze gelsin. Tarih geçmeden mutlaka imzalar atilmali” seklinde konustu.