3 isim herkesten daha suçludur
CHP Belediye Baskan Aday Adayi Övünç Demir, gündem yaratacak açiklamalarda bulundu. Genç baskan adayi, seçimlerin kaybedilmesinde üç ismin daha çok suçlu oldugunu söyledi. CHP Ilçe Teskilati'nin acilen seçime gitmesi gerektigini de ifade eden Demir, 'Ilçe baskanligi görevi verilirse onur duyarak yaparim' dedi Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'deki en genç belediye baskan aday adayi olan 29 [&hellip]
CHP Belediye Baskan Aday Adayi Övünç Demir, gündem yaratacak açiklamalarda bulundu. Genç baskan adayi, seçimlerin kaybedilmesinde üç ismin daha çok suçlu oldugunu söyledi. CHP Ilçe Teskilati’nin acilen seçime gitmesi gerektigini de ifade eden Demir, “Ilçe baskanligi görevi verilirse onur duyarak yaparim” dedi
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’deki en genç belediye baskan aday adayi olan 29 yasindaki Övünç Demir, uzun süredir korudugu sessizligini dün ilk kez bozdu. Dün ofisinde gazetecilerin sorularini yanitlayan genç siyasetçi Demir, seçimlerin ardindan parti içersinde baslayan tartismalara, seçim sürecinde yapilan hatalara ve bundan sonra izlenecek yol haritasina dair çok önemli açiklamalar yapti. Seçimin kaybedilmesinde her CHP ferdinin suçu olduguna dikkat çeken Demir, “Bu basarisizliktan hepimiz suçluyuz ancak partideki basi çekenler daha suçludur. Ilçe Baskani Sayin Faruk Akpinar, Belediye eski Baskani Ismail Uygur ve adayimiz Ufuk Yörük; herkesten biraz daha suçludur. Çünkü partide alinan kararlar, bir kisinin karariydi” dedi. Son günlerde Faruk Akpinar baskanligindaki CHP Ilçe Teskilati yönetiminin istifa etmesi gerektigi söylemlerine de deginen Demir, teskilatin acilen seçime gitmesi gerektigini belirti ve açiklamasinin devaminda ise ilçe baskanligi için ilk sinyali verdi.
SERT GÖNDERME: “PARTIYE BUYURUN”
30 Mart tarihinden bu yana birçok haber yapildigini, köse yazilarinin yazildigini ve fisilti gazetelerinin bas gösterdigini belirten CHP Belediye Baskan Aday Adayi Övünç Demir, basina demeçler veren partililere sert bir göndermede bulundu. Geçmis dönemde partide görev almis isimlerin, ikili diyaloglarinin oldugunu dile getiren Demir: “Bu birçok partiliyi üzdügü gibi beni de çok üzüyor. ‘CHP gençlesmeli’ diyenler, ‘Dinozorlar gitmeli’ diyenler, hala isin içerisinde olma çabasinda. CHP böyle ayakta kalamaz. Bu yol yanlis yoldur. Parti yani basimizdadir, ne sikintiniz varsa partide çözün. Partimize zarar verecek en ufak seylerden kaçinmamiz lazim. Seçimi kaybetmek basarisizliktir ve bunda biz suçluyuz. CHP kimligi tasiyan herkes suçludur” dedi.
TESKILAT SEÇIME GITMELI
Açiklamasinin devaminda partide ve seçim sürecinde yapilan yanlislari iyi analiz edilmesinin gerektigini sözlerine ekleyen Övünç Demir, CHP Ilçe Teskilati’nin tek yumruk olmasi gerektigini ve acilen mevcut yönetimin seçime gitmesi gerektigini ifade eden Demir: “Bu sekilde tek yumruk olmamiz çok zor. Acil olarak seçime gitmemiz gerekir. Ilçe baskanimizin istifa etmesi gerektigi yönünde demeçler veriliyor. Ben buna katilmiyorum. Seçimle gelmis bir ilçe baskani, Genel Merkez görevden almadigi sürece istifa etmesi gibi söylemler olmamali. Bizim partili olarak görevimiz, süreci dogru anlatabilmek. Burada yapilmasi gereken tek sey acilen ilçe baskanin demokratik ortam saglamasi gerekiyor” dedi.
“GÖREV VERILIRSE YAPARIM”
Siyasi kulislerde CHP Ilçe Teskilati’nin baskanlik görevi için isminin geçtiginin hatirlatilmasi üzerine ise Demir, su cümlelerle açiklik getirdi: “CHP’de göreve talip olunur ve bu görevi örgüt verir. Partimizin içinde bu göreve talip olacak birçok arkadasimiz vardir. Son zamanlarda benimle ilgili genellikle parti üyeleri ve delegelerin birçogu her ortamda bize yakistirdiklarini ifade ediyorlar. Hiçbir zaman bize layik görülen görevden kaçmadik. Böyle bir görev onur verir. Görev verilirse eger, bu görevi en iyi sekilde yapacagimizdan kimsenin süphesi olmasin” diyerek sözlerini tamamladi. Haber: Vedat GÖKÇAY