3 yil sonraki kongrede adayim

Ulkü Ocaklari Baskanligi'ndan ani bir kararla alinan Fatih Menekse sürpriz bir çikis yaparak ilk yerel seçimden sonra yapilacak kongrede Ilçe Baskanligina aday oldugunu açikladi. Menekse, partisine yönelik özelestiride de bulundu MILLIYETÇI Hareket Partisi (MHP) Torbali Ilçe Teskilati birkaç ay içerisinde yapilmasi planlanan kongre sik sik tartismalara neden olurken eski Ulkü Ocaklari Baskani Fatih Menekse, ilginç [&hellip]

3 yil sonraki kongrede adayim

Ulkü Ocaklari Baskanligi’ndan ani bir kararla alinan Fatih Menekse sürpriz bir çikis yaparak ilk yerel seçimden sonra yapilacak kongrede Ilçe Baskanligina aday oldugunu açikladi. Menekse, partisine yönelik özelestiride de bulundu

MILLIYETÇI Hareket Partisi (MHP) Torbali Ilçe Teskilati birkaç ay içerisinde yapilmasi planlanan kongre sik sik tartismalara neden olurken eski Ulkü Ocaklari Baskani Fatih Menekse, ilginç bir çikis yaparak 3 yil sonra yapilacak kongrede aday oldugunu açikladi. Temmuz 2011 tarihinde Izmir Il Ulkü Ocaklari Baskani’nin istegi üzerine ani bir kararla görevden alinan Menekse, kararin kendisini çok sasirttigini ve küçük hesaplarla bu isleri yapanlara karsi siyaset yapmaya devam edecegini açikladi. Son günlerde parti içerisindeki tartismalarin kamuoyuna yansimasini yadirgayan Menekse, “Aile içi tartismalar her zaman ailenin içerisinde kalmali” dedi.

MENEKSE: KUÇUK HESAPLAR YAPANLARA KARSI SIYASI CEPHE AÇTIM

TORBALI siyasetinin en genç isimlerinden olan Fatih Menekse, Mayis 2010 tarihinde geldigi Ulkü Ocagi Baskanligi görevinden Izmir Ulkü Ocaklari Baskani’nin karari ile alinmistir. Yerine Ertan Tek atanmisti. Siyaset gündemine bomba gibi düsen bu olay karsisinda Menekse’yi eski Ulkü Ocaklari Baskani Cumhur Eren’in görevden aldirttigi ve siyasi bir zemin hazirlamak için kendisine yakin isim olan Ertan Tek’i göreve getirttigi yorumu yapilmisti. Uzun süre sessizligini koruyan Fatih Menekse, gazetemize önemli açiklamalarda bulundu. Görevden alinmasinin kendisini çok sasirttigini ve kirdigini söyleyen Menekse, küçük hesap yapanlara karsi siyasi bir cephe açtigini ve 3 yil sonra yapilacak olan yerel seçimlerden sonra ilçe baskanligi için aday olacagini söyledi. Menekse: “Ulkü Ocaklari Baskanligindan alindigim zaman çok sasirdim. Uzun süre bu konu hakkinda açiklama yapma geregi duymadim çünkü; o günkü ruh halimle duygusal bir tepki vermekten çekindim. Su an için kimseye kirginligim yok. Küçük hesaplarla bu tür seyler yapiliyor” dedi.

3 YIL SONRA ILÇE BASKANLIGINA ADAYIM

UÇ ay içerisinde yapilmasi gündemde olan MHP Ilçe Kongresi için ilginç bir çikis yapan Menekse, sözlerini söyle sürdürdü: “Ben bu davaya gönülden yürek vermisim. Gelecek ile ilgi planlarim var. Su anda yasim çok genç ve daha bu yolda pismem ve siyasi birikim sahibi olmam için zamana ihtiyacim var. 3 yil sonra yapilacak olan yerel seçimden sonra ilçe baskanligi için aday olacagim. Hedeflerim var, simdiden siyasi çalismalar içerisindeyim” dedi. Görevden alindigi günden bu yana Ulkü Ocagi’na hiç gitmedigini söyleyen Menekse: “Ocaga hiç gitmedim ama partimizin çalismalarina katiliyorum. Ne olursa olsun ben olaylari sahislar bazina indirgemem. Her zaman partim ve davam için çalisirim ve mücadele ederim” dedi. Yaklasan Belediye seçimlerine de deginen Menekse: “Belediye seçimleri için öncelikle belirlenen aday çok önemli. Bizde her aday belediye baskanligi yapabilecek kapasitededir. Bu seçimlerde herkes sürprizle karsilasabilir” seklinde konusarak sözlerini tamamladi.

Parti içerisinde hosgörümüzü kaybettik

SON günler parti içerisindeki iç tartismalari elestiren Fatih Menekse, “Son günlerde MHP’lilerin kendi içerisinde bölündü görüntüsü olusturulmak isteniyor. Bizde asla bölünme olmaz. Ama su bir gerçek ki, biz bir aileyiz ve kendi içimizde hosgörümüzü kaybettik. Aile konulari disariya tasinmamali. Örnek olarak söylemek gerekirse, PKK ile AKP’nin görüsmeleri hiçbir AKP’li çikipta inkar etmiyor ve hepsi genel baskanlarini onayliyor, kabul edip uygun görüyor. Ama bizim genel baskanimiz “Neden Apoyu astirmadi” diye suçu olmadigi halde elestiriliyor. Bunlar örnek alinmalidir. Bir de genel olarak partimizde görev yapmis ve partiden ayrilan insanlar küstürülüyor. Partide görev yapmis insanlar yanlis tutumlar yüzünden partiden uzaklasiyor.  Herkes partiye rahatlikla gidip gelebilmeli” dedi.