30 milyon tavuk üretiyoruz

Sanayi ve tarim sektöründe Türkiye’nin lokomotifi olan, ülkenin gücünün hafifleten Torbali, tavuk üretimi ile de bir çok ili geride birakarak yilda ürettigi 30 milyon tavukla büyük bir basariya daha imza atti.   HIZLA gelisen Torbali’da her geçen gün bir sanayi kurulusunun açilmasi bütün ilçeyi sevindiriyor. Sanayinin yani sira bir çok tarimsal faaliyetin yapildigi ilçede hayvancilik [&hellip]

30 milyon tavuk üretiyoruz

Sanayi ve tarim sektöründe Türkiye’nin lokomotifi olan, ülkenin gücünün hafifleten Torbali, tavuk üretimi ile de bir çok ili geride birakarak yilda ürettigi 30 milyon tavukla büyük bir basariya daha imza atti.

 

HIZLA gelisen Torbali’da her geçen gün bir sanayi kurulusunun açilmasi bütün ilçeyi sevindiriyor. Sanayinin yani sira bir çok tarimsal faaliyetin yapildigi ilçede hayvancilik da önemli yer tutar hale geldi. Özellikle son yillarda hayvancilik adina yapilan yatirimlar gözle görülür hale geldi. Tavuk çiftlikleri de bu yatirimdan nasibini alarak ilçe adina büyük noktalara ulasti. Ilçenin birçok noktasina kurulan tavuk çiftlikleri yilda yaklasik olarak 30 milyon tavuk üretiminde bulunarak bu alanda büyük bir basariya imza atti.

 

ÇIFTLIGE YATIRIM

Son zamanlarda ülkede artan nüfusla beraber hizli bir tavuk tüketimi söz konusu. Hizla artan tüketim ihtiyacini karsilamada yeni çiftlikleri ihtiyaçlari doguyor. Bu çiftliklerin bir kismini daha önce bu sektörde olmayan, diger sektörlerden geçis yapan yatirimcilar olusturuyor. Tavuk çiftligi yatirimi yapanlar arasinda doktor, avukat, dis hekimi gibi mesleklerini sürdürenler ve daha önce tekstil sektöründe fason üretim yapan is adamlari da bulundugu gibi yurt disindan gelip yatirim yapanlar da bulunuyor.

 

ALMANYA’DAN GELDI

2009 yilinda Almanya’dan Torbali’ya gelip tavuk çiftligi açan Hüseyin Adigüzel 45 günde ortalama 100 bin tavuk üreterek büyük bir basariya imza atti. Hijyenik ortamda tavuk üretimi yapan Adigüzel tavuklari civcivken alip 40 ile 45 gün içinde Banvit Tavuk firmasina veriyor. 30 dönüm alana kurulan tavuk çiftliginde tavuklar için her sey düsünülmüs. Yaz kis klimalari bulunan tavuklar ayrica yüksek miktarda süt ve protein bulunan yemleri tüketiyorlar. Yilda 2 milyon tavuk üretimi yaptiklarini belirten Adigüzel, “Torbali tavuk üretimi olarak son zamanlarda büyük bir basari yakaladi. Tavuklar bilindiginin aksine çok iyi sartlarda yetisiyor. Özel kiyafetlerle dezenkfekte edilerek içeri girip islemlerimizi gerçeklestiriyoruz.” seklinde konustu. Ibrahim Danis