4 yil ön­­ce yap­­ti­­gi­­miz bi­­na­­ya su ­­dol­­ma­­sin­­dan biz so­­rum­­lu de­­gi­­liz

Ay­­ran­­ci­­lar­­’in kök­­lü fir­­ma­­la­­rin­­dan olan Te­­kin Em­­lak ve In­­sa­­at­­’in San­­ti­­ye Se­­fi Er­­dem Kap­­lan, bod­­rum ka­­ti­­na su do­­lan Se­­na Apart­­ma­­ni’n­­da so­­rum­­lu­­nun ken­­di­­le­­ri ol­­ma­­di­­gi­­ni be­­lirt­­ti. ­­AY­­RAN­­CI­­LAR Ye­­ni Pan­­car Yo­­lu üze­­rin­­de bu­­lu­­nan Se­­na Apart­­ma­­ni’n­­da ika­­met eden va­­tan­­das­­lar, bod­­rum ka­­ta su dol­­ma­­si ne­­de­­niy­­le mü­­te­­ah­­hit fir­­ma­­yi suç­­la­­mis­­ti. Bi­­na­­yi 4 yil ön­­ce in­­sa edip sa­­hip­­le­­ri­­ne tes­­lim eden Te­­kin Em­­lak ve In­­sa­­at­­’in San­­ti­­ye [&hellip]

4 yil ön­­ce yap­­ti­­gi­­miz bi­­na­­ya su ­­dol­­ma­­sin­­dan biz so­­rum­­lu de­­gi­­liz

Ay­­ran­­ci­­lar­­’in kök­­lü fir­­ma­­la­­rin­­dan olan Te­­kin Em­­lak ve In­­sa­­at­­’in San­­ti­­ye Se­­fi Er­­dem Kap­­lan, bod­­rum ka­­ti­­na su do­­lan Se­­na Apart­­ma­­ni’n­­da so­­rum­­lu­­nun ken­­di­­le­­ri ol­­ma­­di­­gi­­ni be­­lirt­­ti.

­­AY­­RAN­­CI­­LAR Ye­­ni Pan­­car Yo­­lu üze­­rin­­de bu­­lu­­nan Se­­na Apart­­ma­­ni’n­­da ika­­met eden va­­tan­­das­­lar, bod­­rum ka­­ta su dol­­ma­­si ne­­de­­niy­­le mü­­te­­ah­­hit fir­­ma­­yi suç­­la­­mis­­ti. Bi­­na­­yi 4 yil ön­­ce in­­sa edip sa­­hip­­le­­ri­­ne tes­­lim eden Te­­kin Em­­lak ve In­­sa­­at­­’in San­­ti­­ye Se­­fi Er­­dem Kap­­lan, yap­­ti­­gi açik­­la­­may­­la id­­di­­a­­la­­ri ya­­lan­­la­­di. Bi­­na­­nin yer al­­di­­gi ala­­nin de­­re yo­­lu üze­­rin­­de bu­­lun­­du­­gu­­nu, bi­­na­­yi in­­sa eder­­ken su­­yun yo­­lu­­nu da çe­­vir­­dik­­le­­ri­­ni di­­le ge­­ti­­ren Kap­­lan, “Biz bi­­na­­yi tes­­lim et­­tik­­ten 4 yil son­­ra, apart­­ma­­nin he­­men asa­­gi kis­­min­­da­­ki de­­re yo­­lu ba­­zi ki­­si­­ler ta­­ra­­fin­­dan haf­­ri­­yat dö­­kü­­le­­rek dol­­du­­rul­­du. Su­­yun önü ka­­pa­­nin­­ca, su ge­­ri ak­­ma­­ya bas­­la­­di ve da­­ha alt se­­vi­­ye­­de bu­­lu­­nan bi­­na­­nin bod­­rum ka­­ti­­nin du­­va­­rin­­da bul­­du­­gu bir yol­­dan da içe­­ri dol­­ma­­ya bas­­la­­di. Bu­­ra­­da bi­­zim hiç­­bir su­­çu­­muz yok. Fir­­ma­­miz hak­­kin­­da ya­­pi­­lan suç­­la­­ma­­lar ta­­ma­­men ya­­lan­­dir”

­­DE­­RE HAF­­RI­­YAT­­LAR­­LA DOL­­DU­­RUL­­DU
­­DUN ga­­ze­­te­­miz­­de ya­­yim­­la­­nan, ‘Bu bi­­na her an yi­­ki­­la­­bi­­lir’ bas­­lik­­li ha­­ber­­de, Ay­­ran­­ci­­lar Inö­­nü Ma­­hal­­le­­si’n­­de ika­­met eden ba­­zi va­­tan­­das­­la­­rin so­­run­­la­­ri di­­le ge­­ti­­ril­­mis­­ti. Ha­­ber­­de, Se­­na Apart­­ma­­ni’­­nin bod­­ru­­mu­­nun suy­­la dol­­du­­gu be­­lir­­til­­di. 8 ha­­ne­­nin ika­­met et­­ti­­gi bi­­na­­da, yak­­la­­sik bir ay­­dir ya­­sa­­nan prob­­lem­­le­­ri­­ni di­­le ge­­ti­­ren bi­­na sa­­kin­­le­­ri, “Su­­yun ne­­re­­den gel­­di­­gi­­ni bil­­mi­­yo­­ruz. Bi­­na­­la­­ri ya­­pan mü­­te­­ah­­hit üst­­len­­mi­­yor. Ne ya­­pa­­ca­­gi­­mi­­zi sa­­sir­­mis du­­rum­­da­­yiz. Yet­­ki­­li­­ler­­den bu ise çö­­züm bul­­ma­­la­­ri­­ni is­­ti­­yo­­ruz” de­­mis­­ti. Ev sa­­hip­­le­­ri­­nin id­­di­­a­­si­­na mü­­te­­ah­­hit fir­­ma­­dan ya­­lan­­la­­ma gel­­di. Ye­­ni Pan­­car Yo­­lu üze­­rin­­de bu­­lu­­nan Se­­na Apart­­ma­­ni’­­nin 4 yil ön­­ce ai­­le­­le­­re tes­­lim edil­­di­­gi­­ni be­­lir­­ten Er­­dem Kap­­lan, “Bi­­na­­nin ya­­pil­­di­­gi ala­­nin al­­tin­­dan kay­­nak su ge­­çi­­yor­­du. Dö­­se­­di­­gi­­miz bo­­ru­­lar­­la su­­yu, bah­­çe­­nin di­­si­­na akit­­ma­­ya bas­­la­­dik. Te­­kin Em­­lak ola­­rak bü­­tün im­­kan­­la­­ri­­mi­­zi se­­fer­­ber et­­tik. Ev­­le­­ri sat­­ma­­mi­­za rag­­men, si­­kin­­ti­­la­­ri­­na he­­men ye­­ti­­si­­yo­­ruz ve hiç­­bir üc­­ret al­­ma­­dan so­­run­­la­­ri­­ni çö­­zü­­yo­­ruz. An­­cak Se­­na Apart­­ma­­ni’­­nin he­­men ya­­ni ba­­sin­­da­­ki de­­re ya­­ta­­gi top­­rak­­la bas­­ka­­la­­ri ta­­ra­­fin­­dan dol­­du­­ru­­lun­­ca, su da­­ha alt se­­vi­­ye­­de bu­­lu­­nan bi­­na­­nin bod­­ru­­mu­­na ak­­mis. Bu­­ra­­da fir­­ma­­mi­­zin hiç­­bir su­­çu yok” dedi.

­­KO­­LON­­LAR­­DA ÇAT­­LAK YOK
­­MU­­TE­­AH­­HIT fir­­ma ola­­rak, 4 yil ön­­ce ya­­pip tes­­lim et­­tik­­le­­ri da­­i­­re­­le­­rin so­­run­­la­­riy­­la ha­­len il­­gi­­len­­dik­­le­­ri­­ni söy­­le­­yen Er­­dem Kap­­lan, “Id­­dia et­­tik­­le­­ri gi­­bi ko­­lon ve du­­var­­lar­­da da hiç­­bir çat­­lak yok. Biz­­zat eki­­bi­­miz­­den ar­­ka­­da­­si­­mi­­zi gö­­rev­­len­­dir­­dik ve tes­­pit et­­tir­­dik. Ay­­ri­­ca Se­­na Apart­­ma­­ni’­­nin Te­­kin Si­­te­­si’y­­le hiç­­bir ala­­ka­­si da yok. Ya­­pi­­la­­cak bir sey var­­sa biz ha­­len yar­­dim­­ci olu­­yo­­ruz. Her tür­­lü so­­run­­la­­rin­­da us­­ta­­la­­ri­­mi­­zi gö­­rev­­len­­di­­ri­­yo­­ruz. Do­­gal kay­­nak su­­yu­­nun bi­­na­­la­­ra ak­­ma­­ma­­si için ge­­rek­­li ça­­lis­­ma­­la­­ri yap­­mis ve su­­ya ye­­ni bir yön ver­­mis­­tik. 4 yil­­da hiç­­bir so­­run ya­­san­­ma­­di” de­­di. Te­­kin Em­­lak ve In­­sa­­at, va­­tan­­das­­la­­rin mag­­du­­ri­­ye­­ti­­ni gi­­der­­mek ama­­ciy­­la bas­­ka­­si­­nin ka­­pat­­ti­­gi de­­re­­yi kep­­çey­­le ye­­ni­­den aç­­ti.