40 sair geliyor!

Torbali'da yarin yaklasik 40 sairin katilacagi 'Kis Masali' isimli bir siir dinletisi gerçeklesecek. Programa Aydin, Denizli ve Izmir'in birçok noktasindan sairler katilacak. Torbali'da henüz yeni olan edebiyata ve sanata gönül veren grup kendi aralarinda geçtigimiz günlerde toplanarak siir dinletisi düzenlemisti. Her ay bir etkinlik yapmak isteyen bu grup, Zeynep Özügenç, Turgut Uzdu ve Ahmet akin [&hellip]

40 sair geliyor!

Torbali’da yarin yaklasik 40 sairin katilacagi “Kis Masali” isimli bir siir dinletisi gerçeklesecek. Programa Aydin, Denizli ve Izmir’in birçok noktasindan sairler katilacak.

Torbali’da henüz yeni olan edebiyata ve sanata gönül veren grup kendi aralarinda geçtigimiz günlerde toplanarak siir dinletisi düzenlemisti. Her ay bir etkinlik yapmak isteyen bu grup, Zeynep Özügenç, Turgut Uzdu ve Ahmet akin öncülügünde yarin saat 13.30’da Kelepir Kahve ve Türkü Evi’nde bir siir dinletisi daha gerçeklestirecek. Yaklasik 40 sairin katilacagi programa Ege Bölgesi’nin birçok ili ve ilçesinden sairler gelecek. Bu yerler arasinda Ödemis, Aliaga, Kusadasi, Izmir, Aydin gibi sehirler yer aliyor.

 BAGLAMA ESLIGINDE

Gittikçe gelisen Torbali’da kültürel faaliyetler de artik yavas yavas basliyor. Genelde belediye veya kurumlarin düzenledigi kültürel faaliyetleri artik ilçe vatandaslari da düzenliyor. Yarin bir etkinlik düzenleyecek olan siire gönül vermis bir grup arkadas Kelepir Kahve Evi’nde türküler ve baglama esliginde kendi siirlerini seslendirecek. Içerisinde Torbalili sairlerin de yer aldigi yaklasik 40 kisilik grupta Hüseyin Durmus, Sevki Kayatura, Musa Ilhan, Naciye Asabi, Aylin Kiliç gibi siir dünyasinda kendine yer edinmis olan sairler de yer aliyor. Siir programina katilacak kisiler arasinda Zeki Müren, Muazzez Ersoy gibi isimlerin seslendirdigi meshur “Agora Meyhanesi”ningüftekari Onur Senli de yer aliyor.

SALON SIKINTISI YASIYORLAR

“Kis Masali” isimli bu program için büyük çaba sarf eden isimlerden olan Zeynep Özgüvenç siir seven ve siirlerini seslendirmek isteyen herkesi yarin ki etkinlige davet etti. Torbali’da kültürel faaliyetler eksikligi var diyen Özgüvenç, “Umarim bizim küçük de olsa yaptigimiz bu etkinlik bir kivilcim olur ve ilçe genelinde bu tür etkinlikler artar. Torbali çok hizli gelisiyor. Artik kültürel olarak da gelisim göstermeli. Biz ilçedeki siir sever ve yazariyla toplanip siir etkinlikleri yapacagiz. Ama bunun için bir salona ihtiyacimiz var. Umarim bunu kisa süre için de giderebiliriz” seklinde konustu. Ibrahim Danis