50 keçiye hapis cezasi
Çfitçi Mallari Koruma Dernegi, yasak bölgelerde otlayan hayvanlarin sahipleri uyari ve para cezasini dikkat almadigi takdirde hayvanlari bir depoya kilitliyor. Bu yil 50 keçi hapis cezasi aldi! TORBALI Belediyesi ile ortak çalisma baslatan Çiftçi Mallari Koruma Baskanligi, yasak bölgelerde otlayan hayvanlar için oldukça ilginç bir yöntem uyguluyor. Baskanlik görevlileri ve bekçiler tarafindan yakalanan hayvanlari 'Hapishane' [&hellip]
Çfitçi Mallari Koruma Dernegi, yasak bölgelerde otlayan hayvanlarin sahipleri uyari ve para cezasini dikkat almadigi takdirde hayvanlari bir depoya kilitliyor. Bu yil 50 keçi hapis cezasi aldi!
TORBALI Belediyesi ile ortak çalisma baslatan Çiftçi Mallari Koruma Baskanligi, yasak bölgelerde otlayan hayvanlar için oldukça ilginç bir yöntem uyguluyor. Baskanlik görevlileri ve bekçiler tarafindan yakalanan hayvanlari ‘Hapishane’ görevi gören eski bir depoya koyuyor. 1 ay içerisinde sahibi çikmayan hayvanlari da ihale yöntemi ile satisa sunuyor. Çiftçi Mallari Koruma Baskanligi, 2010 yilinin ilk 10 ayinda toplam 50 basibos hayvan yakaladi. Uygulama, tarimsal arazi sahiplerinden tam not aliyor.
YAKALANAN HAYVANLAR 1 AY SONRA SATILIYOR
ÇIFTÇI Mallari Koruma Baskanligi, Torbali genelindeki 52 bin dönüm arazide, 1180 çiftçinin malini korurken, 29 Mart yerel seçimlerinin ardindan belde belediyelerinin kapatilarak, Torbali’ya baglanmasinin ardindan, görev sahasi genisledi ve 400 bin dönüm arazide yaklasik 4 bin 700 çiftçinin malini korumaya basladi. Çiftçinin malina zarar veren küçük ve büyükbas hayvanlari tespit etmek, her türlü hirsizligi önlemek için çaba gösteren Koruma Baskanligi’nda görev yapan bekçiler, basibos hayvanlari topluyor. 2009 yili mayis ayinda yapilan toplanti sonrasinda alinan karar geregi ilçe merkezinde ve beldelerde basibos dolasan küçükbas hayvanlar toplanacak ve sahiplerine ceza kesilecek. Sahipleri çikmayan hayvanlar ise 1 aylik sürenin ardindan ihaleye çikartilarak satilacak.
250-300 TL ARASINDA CEZALAR KESILIYOR
ILÇEDE 400 bin dönümlük alanda 10 bekçiyle hizmet verdiklerini söyleyen Çiftçi Mallari Koruma Baskani Çetin Kurt: “Tarim arazilerinde hayvan otlatilmasini istemiyoruz. Bunun için 10 bekçi, 24 saat görev yaparak adeta kus uçurtmuyor. Tarim arazilerinde ve zeytinliklerde yakalanan koyun ve keçileri toplayip hayvan barinagimiza getiriyoruz. Hayvan sahiplerine 250 ila 300 TL arasinda degisen cezalar uyguluyoruz. Yakalanan hayvanlarin sahipleri bilinmiyorsa anonsla ariyoruz. Buna ragmen 1 aylik süre içinde sahibi tarafindan alinmayan hayvanlar, ihaleyle satisa çikartiliyor” seklinde konusarak sözlerini noktaladi