ACI TABLO!:Kütüphane bombos Internet kafeler dolu

 Ilçe Halk Kütüphanesi en yogun oldugu günlerde 7-8 ögrenciyi agirlarken ilçede sayilari 50’yi geçen internet kafeler her saat tiklim tiklim dolu oluyor YAZ tatilinde ilgi görmesi beklenen Torbali Ilçe Halk Kütüphanesi bazi günler tek bir kisiyi agirlamadan kapaniyor. Ilçe Kaymakamligi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün kitap okumayi yayginlastirmak için ‘altin’ hediyeli kampanyalari da fayda etmedi. [&hellip]

ACI TABLO!:Kütüphane bombos Internet kafeler dolu

 Ilçe Halk Kütüphanesi en yogun oldugu günlerde 7-8 ögrenciyi agirlarken ilçede sayilari 50’yi geçen internet kafeler her saat tiklim tiklim dolu oluyor

YAZ tatilinde ilgi görmesi beklenen Torbali Ilçe Halk Kütüphanesi bazi günler tek bir kisiyi agirlamadan kapaniyor. Ilçe Kaymakamligi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün kitap okumayi yayginlastirmak için ‘altin’ hediyeli kampanyalari da fayda etmedi. Ilçe Halk Kütüphanesi en yogun oldugu günlerde 7-8 ögrenciyi agirlarken ilçede sayilari 50’nin üzerinde olan internet kafeler her saat tiklim tiklim dolu oluyor.
Ögretmenleri tarafindan tatillerini kitap okumakla geçirmeleri ögütlenen ögrencilerin, bol vakitlerini kütüphane yerine internet kafelerde  bilgisayar oyunu oynayarak geçirmesi aci bir tablo olarak gözler önüne seriliyor.

10 BIN KITAPLI ARSIV, TOZLANMAYA MAHKÛM OLDU

BUNYESINDE 10 bin roman, hikâye, çocuk ve ders kitaplari bulunduran Torbali Halk Kütüphanesi büyük bir ilgisizlik ile karsi karsiya. Egitim-ögretim yili içersinde ögrencilerin derslerinden dolayi gitmeye vakit bulama-diklari kütüphaneye günde en fazla 10 kisi kitap okumak, arastirma yapmak veya ödünç almak için geliyor. Torbali Ilçe Halk Kütüphanesi’nin birçok ilçeden farkli olarak çok zengin bir arsive sahip oldugunu hatirlatan Kütüphane Sorumlusu Ibrahim Yavuz, “Kütüphaneler insanlarin kitaplardan istifade etmesi için var. 120 bini askin nüfusa sahip bir ilçede günde 7-8 kisinin kitap okumak için buraya gelmesi çok aci. Kitap okumak kisisel gelisim için çok önemli bir unsur. Çocuklarin kütüphanemizdeki kitaplardan faydalanmasi gerekiyor. Onlarin kisisel gelisimlerine destek saglayacak zengin arsive sahibiz. Veliler çocuklarinin yaz tatilinde internet kafe yerine kütüphaneye gelmeleri saglamali” seklinde konustu.