Aikido yaparak egonuzla savasin

Torbali'da ilk kez  Turuncu Kültür Sanat Akademisi'nde Aikido (Savas Sanati) kursu baslatildi. Kurs ögretmenleri Murat Gençtürk ve Selahattin Murat Emil, aikidonun hem fiziksel hem de psikolojik etkilerini anlatti. TORBALI Turuncu Kültür Sanat Akademisi ilçede ilk kez Aikido (Savas Sanati) Kursu baslatti. Kursu Izmir Bükülmezler Vakfi'nda görev yapan Murat Gençtürk ve Selahattin Murat Emil tarafindan veriliyor. [&hellip]

Aikido yaparak egonuzla savasin

Torbali’da ilk kez  Turuncu Kültür Sanat Akademisi’nde Aikido (Savas Sanati) kursu baslatildi. Kurs ögretmenleri Murat Gençtürk ve Selahattin Murat Emil, aikidonun hem fiziksel hem de psikolojik etkilerini anlatti.

TORBALI Turuncu Kültür Sanat Akademisi ilçede ilk kez Aikido (Savas Sanati) Kursu baslatti. Kursu Izmir Bükülmezler Vakfi’nda görev yapan Murat Gençtürk ve Selahattin Murat Emil tarafindan veriliyor. Verilen kurslara Torbali’dan her yas grubundan insan katiliyor. Aralik ayindan buyana baslatilan ve haftada 2 gün verilen Aikido kursuna ilgi ise oldukça yogun.

AIKIDO KURSUNA YOGUN ILGI

TURUNCU Kültür Sanat Akademisi ilçede kuruldugu günden buyana sanatin birçok dalinda kurslar açarak Torbali’da büyük bir boslugu kapatti. Akademide verilen kurslarda en çok ilgiyi çekenler arasinda Aikido Kursu yer aliyor. Her yas grubundan insanin büyük ilgi gösterdigi kurs, basarili antrenörler Murat Gençtürk ve Selahattin Murat Emil tarafindan veriliyor. “Aikido, zihin ve bedenin birbiriyle koordineli çalismasini saglayan sevgi ve saygi üzerine kurulu bir savunma sanatidir” diyen antrenörler, bu sporu yapan insanin siddetle hiçbir zaman yakinligi olmaz dediler. Aikidonun 3 kelimden olustugunu dile getiren Murat Emil: “Biz burada verdigimiz kursta ilk öncelikle temel duruslar ve adimlamalari ve teknik gruplari ögretiyoruz. Insanin ellerini ve ayaklarini bütün olarak koordinasyon içerisinde belli bir hedef dogrultusunda çalisabilmesini ögretiyoruz. Aikido 3 kelimeden olusur. AI (Uyum), KI(Kuvvet), DO(yol) yani takip edilen disiplin demektir” dedi.

AIKIDO YASAMA KARSI SAYGIYI ÖGRETIR

“GUNLUK hayatta Aikido yaparken uyguladigimiz teknikler rakipleri etkisiz hale getirmeyi degil yasamimizdaki sorunlari ve bizi etkisi altina almaya çalisan güçleri bir uyum içinde nasil kontrol altina alacagimizi ögretir” diyen Gençtürk, “Aikido bir savas sanati olmasi yaninda, bize yasami tanitan, yasama karsi saygili olmayi ögreten bir yoldur. Aikido bizden daha güçlü olanlar karsisinda yenilmek ya da onlarin kontrolü altina girmek zorunda olmadigimizi açik bir biçimde gösterir. Aikido güçlü psikolojik yapi olusturmamizi saglar. Hayatta karsilastigimiz zorluklarla nasil basa çikabilecegimizi ögretir. Aikido egomuzu degil kendimize olan güvenimizi ve cesaretimizi ön plana çikarmamizi saglar” diyerek sözlerini noktaladi.