Aile içi siddet takibe aliniyor

Ilçe Emniyet Müdürlügü, 'siddete' özel personel görevlendirdi. Ekipler, savcilik, adliye, mahkeme takibini yapiyor. Koruma hizmetleri saglanip siddetin devamliligi inceleniyor. ULKE gündeminden bir türlü düsmeyen aile içi siddet konusunda Torbali Ilçe Emniyet Müdürlügü, konuya yönelik özel personel görevlendirdi. Asayis Büro Amirligi içinde görev yapan ekiple birlikte saglanan koordinasyonla, aile içi siddetin yasandigi belirlenen adrese en kisa [&hellip]

Aile içi siddet takibe aliniyor

Ilçe Emniyet Müdürlügü, “siddete” özel personel görevlendirdi. Ekipler, savcilik, adliye, mahkeme takibini yapiyor. Koruma hizmetleri saglanip siddetin devamliligi inceleniyor.

ULKE gündeminden bir türlü düsmeyen aile içi siddet konusunda Torbali Ilçe Emniyet Müdürlügü, konuya yönelik özel personel görevlendirdi. Asayis Büro Amirligi içinde görev yapan ekiple birlikte saglanan koordinasyonla, aile içi siddetin yasandigi belirlenen adrese en kisa zamanda ulasilarak müdahalede bulunuluyor. Sikâyet dilekçesinin ardindan savcilik, adliye, mahkeme süreci takibi yapiliyor, koruma hizmetleri ile siddetin devamlilik gösterip göstermedigine yönelik tutanaklar tutuluyor. Ilçede polisin alanina giren 13 mahallede 5 ayri ekip görev yapiyor. Bu ekibe konu kapsaminda Toplum Destekli Polis ekipleri ile sivil ekipler de destek veriyor.

TAKIBI YAPILIYOR

TORBALI’DA siddet gördügü iddiasiyla 15 Kasim’a kadar 138 kisi sikâyette bulunurken, sayi Aralik ayi itibariyle 151’e yükseldi. Ilçe Emniyet Müdürlügü, bünyesinde olusturulan Aile Içi Siddet Bürosu, konuyla ilgili her türlü sikâyeti takibe aliyor. Aile Içi Siddet Bürosu’nda görev alan personel ve asayis ekibi, yapilan ihbarlar sonucunda Savcilik basvurusu, adliye takibi, varsa mahkeme karari ile koruma hizmetleri ve takibinin yapilmasini sagliyor. Emniyet Teskilatinda, aile içi siddeti en aza indirmek amaciyla Toplum Destekli Polis ekipleri de görev yapiyor. Bölge ekibi tarafindan yapilan gözlem ve arastirmalar tutanak seklinde emniyette dosyalaniyor. Ekipler, ailelerle birebir görüserek onlara devletin sagladigi imkânlar hakkinda bilgiler de sunuyor. Yapilan istatistikler, siddet olaylarinin günümüzde egitim, kültür, maddiyat gözetmeksizin yasandigini ortaya koyuyor.

SADECE KADIN DEGIL

BIR ayi askin zamanda Emniyet Müdürlügü’ne 13 olay intikal etti. Yapilan sikâyetlerde ortaya çikan tablo, siddet görenlerin sadece kadinlar degil, kocalar, çocuklar, anneler ve babalar da oldugunu da ortaya koydu. Vatandaslar da artik haklarini arama konusunda bilinçleniyor. Aile içi siddet gördügünü iddia eden kisi, hangi ilden gelmis olursa olsun emniyete sikâyetini bildirebiliyor. Müracaati alinan kisiye yer kavrami gözetmeksizin yapilan islem, kisi eger disaridan geldiyse o ilin müdürlügüne de bildiriliyor. Öte yandan olayin akibeti müracaatin yapildigi yerden de takip ediliyor. Emniyetten alinan bilgiye göre, bir vatandas, komsusunun hanesinde aile içi siddetin yasandigina tanik oluyorsa polise ihbarda bulunabilir.