AK Parti-CHP koalisyonu ülkeyi çok rahatlatacaktır

DSP Belediye Başkan Adayı Doktor İbrahim Öz, seçim sonucu ile ilgili yaptığı değerlendirmede ülke için en sağlıklı kararın koalisyon kurulması olduğunu söyledi. Öz, CHP'nin Torbalı birinciliğini de değerlendirdi. 7 HAZİRAN genel seçiminde kendisi gibi daha önce CHP'den DSP'ye geçen 8 belediye başkan adayı ile birlikte CHP'yi destekleme kararı alan Doktor İbrahim Öz seçim sonuçlarını değerlendirdi. [&hellip]

AK Parti-CHP koalisyonu ülkeyi çok rahatlatacaktır

DSP Belediye Başkan Adayı Doktor İbrahim Öz, seçim sonucu ile ilgili yaptığı değerlendirmede ülke için en sağlıklı kararın koalisyon kurulması olduğunu söyledi. Öz, CHP’nin Torbalı birinciliğini de değerlendirdi.

7 HAZİRAN genel seçiminde kendisi gibi daha önce CHP’den DSP’ye geçen 8 belediye başkan adayı ile birlikte CHP’yi destekleme kararı alan Doktor İbrahim Öz seçim sonuçlarını değerlendirdi. Seçim sonucunun Türkiye’ye ve Torbalı’ya hayırlı olmasını dileyen Öz, koalisyon kurulmasının ülke için en sağlıklı karar olacağını söyledi. Torbalı’da CHP’nin birinci parti olması ile ilgili de konuşan Öz bu yükselişte DSP oylarının CHP’ye geçmesinin etkisinin büyük olduğunu söyledi.

BURUKLUK OLUR

Türkiye şu günlerde olası koalisyon hükümeti alternatiflerini konuşuyor. Farklı koalisyon formülleri siyasetçilerin masasında beklerken, Torbalı’da da gündem aynı. DSP Belediye Başkan Adayı Doktor İbrahim Öz, seçim sonucu ile ilgili yaptığı değerlendirmede ülke için en sağlıklı kararın koalisyon kurulması olduğunu söyledi. Erken seçimi desteklemediğini söyleyen Öz, “Ortada seçilmiş bir meclis var. Bu meclis daha işlemeden erken seçime gitmek doğru olmaz. Seçilen milletvekilleri emeklilikleri hak ederek ayrılmak ister. Erken seçim kararı onlarda burukluk ve isteksizlik yaratır” dedi.

ÇOK MANTIKLI

Kendisine göre en sağlıklı koalisyon formülünü de açıklayan Öz, “Bence üzerinde iyice çalışılmış, pürüzleri giderilmiş bir AK Parti-CHP hükümeti çok sağlıklı olacaktır. Her iki partinin yetkili organları biraya gelip etraflıca düşünürlerse ortaya mantıklı bir şey çıkacaktır. Tekrar ediyorum, üzerinde her konuda anlaşma sağlanmış, pürüzleri giderilmiş AK Parti- CHP hükümet ülkeyi her açıdan rahatlatır” dedi

CHP’NİN BİRİNCİLİĞİNDE ETKİMİZ VAR

Seçimden sonra değerlendirme yapan CHP İlçe Başkanı İsmail Uygur’un, “Birinci parti olmamızda bizi destekleyen diğer siyasilerin de etkisi oldu” sözleri ile ilgili de konuşan Öz, “Çok doğru bir tespit. Bu durum sadece Torbalı’da değil, tüm ilçelerde geçerli oldu. Kaldı ki DSP’nin Torbalı’da çok ciddi bir potansiyeli var. Ben de diğer DSP’liler gibi 8 arkadaşımızın aldığı ortak karara uydum ve sadece yerel seçimde olmak üzere CHP’yi destekledik. Şu anda partim DSP’dir” dedi.