Akaryakıt, dolarla yarışıyor

Akaryakıt fiyatlarına önceki gece itibariyle yine zam geldi. Akaryakıt zammı, Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası tarafından duyuruldu

Akaryakıt, dolarla yarışıyor

Şubat ayının 26’sında benzin ve motorin fiyatlarına gelen büyük zammı 3 Mart tarihli yeni akaryakıt zammı takip etti. EPGİS tarafından yapılan açıklamaya göre göre benzine 88 kuruş, motorine ise 1 lira 51 kuruş zam geldi. Benzin ve motorin fiyatlarına gelen zamlar ekonomi piyasalarının gündeminden düşmüyor. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından yayınlanan duyuruya göre akaryakıta gelen zam doğrudan pompaya yansıyacak. Yeni zamlarla birlikte benzinin litresi Torbalı’da ortalama 17 lira 56 kuruşa, motorinin litresi ise 17 lira 69 kuruşa çıkacak.

“İĞNEDEN İPLİĞE HERŞEY PAHALANACAK”

Akaryakıta gelen zam, aynı zamanda iğneden ipliğe her şeyin fiyatının da artması anlamını taşıyor. Çünkü sebzeden meyveye, giyimden ticari mallara kadar her şeyin nakliye fiyatı artıyor. Bu durum hem nakliyecileri, hem esnafı hem de tüketicileri isyan ettiriyor. Sürücüler de zam fırtınasından nasibini alıyor. Yeni zamlarla birlikte ortalama bir aracın deposu neredeyse 1000 liraya doluyor. Durum karşısındaki Torbalılı sürücüler araçlarını kullanmaktan vazgeçmeye başladı. Ancak ilçede şehiriçi ulaşımın olmaması nedeniyle vatandaşlar yine de araçlarıyla seyahat etmek zorunda kalıyor.

“ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN”

Zamlara tepki gösteren Torbalılı bir vatandaş şu ifadeleri kullandı: “Alıştık artık. Çok eski padişahlık dönemine ait bir anektod vardı, o da şimdi yavaş yavaş gerçek oldu. Padişahın canı sıkılıyormuş, köprünün başına birisini koymuş. Demiş ki, ‘gelenden geçenden 1 akçe alın.’ Bakmış zaman geçtikçe kimseden ses seda çıkmıyor, demiş, ‘bir de köprünün çıkışına birini koyun.’ Belli bir zaman sonra ondan da ses çıkmayınca millet toplanmış sarayın önüne, demiş ki, ‘padişahım bu böyle olmuyor. Bir de ortaya bir adam koyun da bir de ortadan geçerken para verelim.’ Bizimkisi de o hesap oldu şimdi. ‘Allah sonumuzu hayır etsin’ diye diye gidiyoruz.”