Aksattığı oruçların kazasını tutuyor

Atatürk Mahallesinde yaşayan Bekir Yetkil 72 yıldır aksatmadan her Ramazan ayında oruç tutuyor. Hastalıkları nedeniyle bazı günler oruç tutamayan 90 yaşındaki Yetkil kaza oruçları tutuyor. Bu yaşına kadar sağlığını korumasında orucun büyük katkısı olduğunu belirten yaşlı adam gençlere örnek oluyor

Aksattığı oruçların kazasını tutuyor

İlçede ramazan ayının bereketi ve kudreti çeşitli etkinliklerle pekiştiriliyor. Farklı sivil toplum kuruluşları ve derneklerin kurduğu iftar sofralarından her kesimden insan bir araya geliyor. Bu sene de sıcak havalarda tutulan oruç pek çok kişiyi zorluyor. Sıcak havalara rağmen oruç tutmayı  bırakmayanların dirayeti ise dikkat çekiyor. Bekir Yetkil’de ilerleyen yaşına rağmen 72 yıldır bütün zorluklara rağmen oruç ibadetini yerini getiriyor.

AKSATTIĞI ORUÇLARIN KAZASINI TUTUYOR

Bekir Yetkil 18 yaşından itibaren her ramazan ayında oruç tutmaya başladı. Oruçlarını belirli bir döneme kadar hiç aksatmayan Yetkil yaşlılığa bağlı sebeplerden dolayı ortaya çıkan hastalıklarının tedavisi için gerekli ilaçları kullanmak amacıyla bazı günlerde oruç tutamıyor. Kendini iyi hissetmediği dönemlerde tutamadığı oruçlarının yerine kaza orucu tuttuğunu kaydeden Yetkil, yıllardır oruçlarını aksatmamaya gayret gösterdiğini ifade ederek, ” Ailemde herkes oruç tutuyordu. Ben de 18 yaşında oruç tutarak dini vecibelerimi yerine getirmeye başladım. Her ramazan ayında oruçlarımı eksiksiz tutuyorum. Sadece ilaç kullanacağım zaman oruç tutmuyorum. Eksik oruçlarında kazasını tutuyorum ” dedi.

” BENİM İSTİKRARIM GENÇLERE ÖRNEK OLSUN “

Özellikle son yıllarda Ramazan ayının yaz dönemine denk gelmesinden dolayı birçok vatandaş havaların sıcaklığı, günlerin uzunluğu gerekçesiyle oruç ibadetini aksatıyor. İlerleyen yaşına rağmen gençlik alışkanlığı olan oruç ibadetine 4 kolla sarılan Bekir Yetkil, oruç tutmasının sağlığına oldukça olumlu etkilerinin olduğunu söyledi. Tuttuğu oruçların sağlığına olumlu etkileri olduğunu belirten Yetkil sözlerini şöyle sürdürdü. “Oruç tutarak sağlığımı belirli bir oranda korumayı başardım. Benim bu zamana kadar oruç tutmamdaki istikrarım yeni nesillere örnek olsun. Allahın izni ile son nefesime kadar oruç tutma ibadetimi yapacağım ”

YASİN GÜLCÜ