Aksu: Bir günlük ceza 10 yillik cezaya bedel

12 Eylül magdurlarindan BBP Ilçe Baskani Osman Aksu, darbeyi yapanlarin yargilanmasindan memnun oldugunu, verilecek cezalari ise iade-i itibar olarak gördügünü söyledi. BUYUK Birlik Partisi Ilçe Baskani Osman Aksu, 12 Eylül darbesi kapsaminda Kenan Evren ve Tahsin Sahinkaya’nin 4 Nisanda yargilanmaya baslayacak olmasiyla ilgili açiklamalarda bulundu. 'O dönemin bütün yargilamalarindan geçen biri olarak bugün 12 Eylül [&hellip]

Aksu: Bir günlük ceza 10 yillik cezaya bedel

12 Eylül magdurlarindan BBP Ilçe Baskani Osman Aksu, darbeyi yapanlarin yargilanmasindan memnun oldugunu, verilecek cezalari ise iade-i itibar olarak gördügünü söyledi.

BUYUK Birlik Partisi Ilçe Baskani Osman Aksu, 12 Eylül darbesi kapsaminda Kenan Evren ve Tahsin Sahinkaya’nin 4 Nisanda yargilanmaya baslayacak olmasiyla ilgili açiklamalarda bulundu. “O dönemin bütün yargilamalarindan geçen biri olarak bugün 12 Eylül darbesini yapan sözüm ona pasalarin yargilanmasindan dolayi büyük bir mutluluk duyuyorum” diyen Aksu, darbeyi yapanlarin yargilanarak bir gün dahi cezaya çarptirilmalarini iadei itibar olarak gördügünü söyledi. Bir günlük cezayi 10 yillik cezalara es deger tuttugunu ifade eden Aksu, “Bütün magdurlarin bu dönemde Cumhuriyet Savciliklarina sikayette bulunmalarini talep ediyorum” dedi.

ANLAMALARINI BEKLEMIYORUZ

UZUN yillar Ulkü Ocaklari Ilçe Baskanliklari görevinde bulunan, darbe yillarinda 5,5 yil boyunca Erzurum ve Mamak Cezaevlerinde iskenceye maruz kalan Osman Aksu, 12 Eylül ile ilgili gelismeler üzerine açiklama yapti. Anayasa Referandumu’nda  geçici 15. maddenin kaldirilmasi için ‘evet’ oyu kullandiklarini söyleyen Aksu, “O gün sözüm ona kendisini vatanperver ve milliyetçi diye tanimlayanlar ‘neden evet oyu veriyorsunuz’ diye bizi sorguladilar. Bizi sorgulayan bu insanlar, 12 Eylül döneminde belki de bu hareket içersinde yer almamis insanlardi. Bu gün de bizi anlamalarini bekleyemeyiz” dedi.

DEMOKRASI AÇISINDAN ÖNEMLI

DARBE dönemleri yargilanmasinin Türk Demokrasisinin geldigi noktayi açikça gösterdigini ifade eden Osman Aksu, “Halkimizin unutmamasi açisindan bir örnek verecek olursak, Mamak Cezaevi’nden Kel Binbasi diye bilinen sahis, bugün orgeneral olmustur. Ve Ergenekon suç örgütüne üye olmaktan tutuklu olarak yargilanmaktadir. Milletimin inancindan dolayi milletine silah dogrultan bir ordu yerine demokrasiye inanmis insanlar örgütlerine saygili, kendi isini yapan bir ordu bizim için daha anlamlidir. Türkiye’nin bugün geldigi nokta henüz yolun basi olmasina ragmen bu gidisi demokrasi açisindan önemli” dedi.

KEYFI UYGULAMALAR BITSIN

GEÇMISTE yasanan keyfi uygulamalarin bir daha yasanmamasini temenni ettiklerini kaydeden Ilçe Baskani Aksu, “Mutlaka bu ülkede hakkin, hukukun, adaletin, demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin yasadigi ve yasatildigi bir Türkiye olusturulacaktir. Bütün magdurlarin da bu dönemde Cumhuriyet Savciliklarina sikayette bulunmalarini talep ediyorum. Darbeyi yapanlarin yargilanarak bir gün dahi cezaya çarptirilmalarini iadei itibar olarak görüyorum. Bir günlük cezayi 10 yillik cezalara es deger tutuyorum” dedi.