Altyapı çalışmaları yine sekteye uğradı

Torbalı'da altyapı çalışmalarını sürdüren TEDAŞ'ın yapım çalışmalarının ihalesini verdiği en büyük yüklenici firma olan Yılmaz Elektrik A.Ş. konkordato ilan ederek ilçedeki çalışmalarını durdurdu

Altyapı çalışmaları yine sekteye uğradı

Yaklaşık bir senedir devam eden ve vatandaşları canından bezdiren Torbalı’daki altyapı yenileme çalışmalarında yaşanan son gelişme ilçede gerilimin artmasına neden oldu. TEDAŞ tarafından yapılan çalışmalarda en büyük yüklenici olan Yılmaz Elektrik A.Ş. önceki gün konkordato ilan ettiğini duyurdu. Torbalı’daki çalışmaları durduran firma açılan çukurları kapatmadan ilçeyi terk etmesinin ilçe sakinleri tarafından duyulması ilçede gerginliğe neden oldu. İZSU, TEDAŞ ve Türk Telekom tarafından gerçekleştirilen çalışmaların uzun süredir tamamlanamayan çalışmalar nedeniyle asfaltlama çalışmalarının da ilerleyememesi ilçede yaşayan vatandaşların tepkisini bir süre daha çekmeye devam edecek gibi görünüyor.

“ADETA SİNİR SİSTEMİMİZLE OYNUYORLAR”

Öte yandan firmanın konkordato ilan ederek ilçeyi terk ettiğinin duyulmasının ardından yetkili ağızlardan yapılan herhangi bir açıklamanın bulunmaması Torbalılıların tepkisinin büyümesine neden oldu. Konuya ilişkin yetkililerden bir açıklama beklediklerini ifade eden ilçe sakinleri, “Biz ne zaman bitecek diye beklerken, her geçen gün farklı bir durum ortaya çıkıyor. Adeta sinir sistemimizle oynuyorlar. Bu kadar plansız ve alternatifsiz bir çalışma dünya üzerinde başka bir yerde görülmüş müdür merak ediyoruz.” ifadelerini kullandılar.