­­Ra­­dar, 4 ay­­da tam 4500 ki­­si­­yi ya­­ka­­la­­di

2013 yi­­li­­nin ilk dört ayin­­da Tor­­ba­­li’­­da 4 bin 524 ki­­si ra­­da­­ra ya­­ka­­lan­­di. Sa­­bit ve mo­­bil araç­­lar­­la uy­­gu­­la­­ma ya­­pan tra­­fik ekip­­le­­ri, ku­­ral­­la­­ri ih­­lal eden­­le­­re ge­­çit ver­­mi­­yor. T­­RA­­FIK­­TE ra­­dar sis­­te­­mi bas­­tan asa­­gi de­­gis­­ti. Mev­­cut sis­­tem­­de gün­­de 5 sa­­at de­­ne­­tim ya­­pan ra­­dar ekip­­le­­ri, ar­­tik 14 sa­­at esa­­si­­na gö­­re ça­­li­­si­­yor. De­­gi­­sik­­lik bu­­nun­­la da si­­nir­­li de­­gil. Ra­­da­­ra ya­­ka­­la­­nan sü­­rü­­cü­­le­­ri da­­ha [&hellip]

2013 yi­­li­­nin ilk dört ayin­­da Tor­­ba­­li'­­da 4 bin 524 ki­­si ra­­da­­ra ya­­ka­­lan­­di. Sa­­bit ve mo­­bil araç­­lar­­la uy­­gu­­la­­ma ya­­pan tra­­fik ekip­­le­­ri, ku­­ral­­la­­ri ih­­lal eden­­le­­re ge­­çit ver­­mi­­yor.

T­­RA­­FIK­­TE ra­­dar sis­­te­­mi bas­­tan asa­­gi de­­gis­­ti. Mev­­cut sis­­tem­­de gün­­de 5 sa­­at de­­ne­­tim ya­­pan ra­­dar ekip­­le­­ri, ar­­tik 14 sa­­at esa­­si­­na gö­­re ça­­li­­si­­yor. De­­gi­­sik­­lik bu­­nun­­la da si­­nir­­li de­­gil. Ra­­da­­ra ya­­ka­­la­­nan sü­­rü­­cü­­le­­ri da­­ha ön­­ce tra­­fik ekip­­le­­ri dur­­du­­rup ce­­zai is­­lem uy­­gu­­lu­­yor­­du. Ye­­ni sis­­tem­­de ise hiz ku­­ral­­la­­ri­­na uy­­ma­­yan sü­­rü­­cü­­ler, ra­­dar­­dan ye­­di­­gi ce­­za­­yi pos­­ta yo­­luy­­la ev­­le­­ri­­ne gel­­di­­gin­­de ög­­re­­ni­­yor. Bu uy­­gu­­la­­ma­­la­­rin ya­­ri­­si sa­­bit, ya­­ri­­si ise mo­­bil ra­­dar araç­­la­­riy­­la ya­­pi­­li­­yor. Tor­­ba­­li Çay­­ba­­si Böl­­ge Tra­­fik Is­­tas­­yon Amir­­li­­gi'n­­den ali­­nan bil­­gi­­le­­re gö­­re, bu uy­­gu­­la­­ma­­nin ölüm­­lü ka­­za­­la­­ri yüz­­de 50 ora­­nin­­da azalt­­ti­­gi ög­­re­­nil­­di. Ve­­ri­­le­­re gö­­re, 2013 yi­­li­­nin ilk al­­ti ayin­­da hiz ih­­la­­li ya­­pan ve ku­­ral­­la­­ra uy­­ma­­yan 5269 sü­­rü­­cü­­nün ra­­da­­ra ya­­ka­­la­­na­­rak ce­­zai is­­lem gör­­dü­­gü ög­­re­­nil­­di. Ce­­za­­lar ise 166 ile 343 li­­ra ara­­sin­­da de­­gi­­si­­yor.

­­MO­­BIL VE SA­­BIT RA­­DAR­­LAR AF­­FET­­MI­­YOR
T­­RA­­FIK­­TE ölüm­­lü ka­­za­­la­­rin önü­­ne ge­­çil­­me­­si için Em­­ni­­yet Ge­­nel Mü­­dür­­lü­­gü Tra­­fik Hiz­­met­­le­­ri Ge­­nel Bas­­kan­­li­­gi'­­nin ha­­zir­­la­­nan 'Ka­­ra­­yo­­lu Tra­­fik Gü­­ven­­li­­gi St­­ra­­te­­ji Ey­­lem Pla­­ni' ge­­nel­­ge­­si­­nin uy­­gu­­lan­­ma­­si ile 2020 yi­­li­­na ka­­dar tra­­fik ka­­za­­si so­­nu­­cun­­da mey­­da­­na ge­­len ölüm­­le­­rin yüz­­de 50 ora­­nin­­da azal­­til­­ma­­si he­­def­­le­­ni­­yor. Bu he­­de­­fe ula­­sil­­ma­­si ama­­ciy­­la da­­ha ön­­ce 5 sa­­at olan sa­­bit ra­­dar ça­­lis­­ma­­la­­ri, gün­­düz 8, ge­­ce 6 sa­­at ol­­mak üze­­re 14 sa­­a­­te çi­­ka­­ril­­di. Bu uy­­gu­­la­­ma­­nin ya­­ri­­si sa­­bit, ya­­ri­­si ise mo­­bil araç­­lar­­la se­­yir ha­­lin­­de ya­­pi­­li­­yor. Uy­­gu­­la­­ma­­nin ha­­ya­­ta ge­­çi­­ril­­me­­si­­nin ar­­din­­dan Tor­­ba­­li'­­da­­ki ölüm­­lü tra­­fik ka­­za­­la­­rin­­da yüz­­de 50'­­lik bir azal­­ma ol­­du­­gu ög­­re­­nil­­di. Sü­­rat ya­­pan ve ku­­ral­­la­­ra uy­­ma­­yan sü­­rü­­cü­­le­­re ise ce­­za ya­­gi­­yor. Tor­­ba­­li Çay­­ba­­si Böl­­ge Tra­­fik Is­­tas­­yon Amir­­li­­gi'­­nin ve­­ri­­le­­ri­­ne gö­­re, il­­çe­­de 2013 yi­­li­­nin ilk 4 ayin­­da 4 bin 524 ki­­si ra­­da­­ra ya­­ka­­lan­­di. Sistem sayesinde trafik kazalari da
aza indi.

­­EM­­NI­­YET KE­­ME­­RI TAK­­MA­­YAN YAN­­DI

YA­­SAL hiz si­­ni­­ri­­ni yüz­­de 10­­'un üze­­rin­­de asan­­la­­ra 166 li­­ra, yüz­­de 30'­­dan faz­­la asan­­la­­ra ise 343 li­­ra pa­­ra ce­­za­­si uy­­gu­­la­­ni­­yor. Ve­­ri­­le­­re gö­­re ay­­da 1000­­'in üze­­rin­­de araç Tor­­ba­­li'­­da hiz ih­­la­­li ya­­pi­­yor. Öte yan­­dan 2013 yi­­lin­­da sim­­di­­ye ka­­dar 5269 sü­­rü­­cü­­ye em­­ni­­yet ke­­me­­ri tak­­ma­­yi ih­­mal et­­me­­sin­­den do­­la­­yi ce­­zai is­­lem uy­­gu­­la­­nir­­ken, tra­­fik­­te cep te­­le­­fo­­nuy­­la ko­­nu­­san 12, al­­kol­­lü araç kul­­la­­nan 140 sü­­rü­­cü­­ye is­­lem ya­­pil­­di. Sü­­rü­­cü­­le­­rin can ve mal gü­­ven­­lik­­le­­ri için ku­­ral­­la­­ri ih­­mal et­­me­­me­­le­­ri ge­­rek­­ti­­gi­­ni be­­lir­­ten Tor­­ba­­li Çay­­ba­­si Böl­­ge Tra­­fik Is­­tas­­yon Ami­­ri Er­­dal Min­­net, 'Ya­­pi­­lan is­­lem­­ler so­­nu­­cun­­da ölüm­­lü tra­­fik ka­­za­­la­­rin­­da ya­­ri ya­­ri­­ya dü­­süs ol­­du. Sü­­rü­­cü­­ler ar­­tik tra­­fik­­te da­­ha dik­­kat­­li araç kul­­la­­ni­­yor­­lar' de­­di.

Bakmadan Geçme