Bakanlik, Torbali Ovasi’ni mercek altina aldi
Çevresel Amaçli Tarim Arazilerinin Korunmasi Projesi kapsaminda Tarim Bakanligi’ndan gelen yetkililer, üretim yapan çiftçileri yerinde ziyaret etti. Tarlada yapilan ziyarette, projenin çiftçilere sagladigi faydalar kayit altina alindi. DUN, Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi’nin gönderdigi bir heyet Ahmetli Köyü’nde Çevresel Amaçli Tarim Arazilerinin Korunmasi (ÇATAK) Projesi kapsaminda üretim yapan çiftçilerle bir araya gelerek incelemelerde bulundu. Sabah [&hellip]
Çevresel Amaçli Tarim Arazilerinin Korunmasi Projesi kapsaminda Tarim Bakanligi'ndan gelen yetkililer, üretim yapan çiftçileri yerinde ziyaret etti. Tarlada yapilan ziyarette, projenin çiftçilere sagladigi faydalar kayit altina alindi.
DUN, Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi'nin gönderdigi bir heyet Ahmetli Köyü'nde Çevresel Amaçli Tarim Arazilerinin Korunmasi (ÇATAK) Projesi kapsaminda üretim yapan çiftçilerle bir araya gelerek incelemelerde bulundu. Sabah saatlerinde tarlalara giderek proje kapsaminda üretim yapan çiftçilerin ürünlerini yerinde inceleyen yetkililer, elde ettikleri bilgileri kayit altina aldi. Tarimsal arazilerin korunmasi, su kalitesinin artmasi, yenilenebilir dogal kaynaklarin sürdürülebilirligi ve tarimsal faaliyetlerin olumsuz etkilerinin azaltilmasina yönelik gerekli kültürel tedbirlerin alinmasini amaçlayan ÇATAK Projesi'nin büyük önem arz ettigini belirten yetkililer, üreticilerin projeden ne derece faydalanip faydalanmadigini, faydalanan çiftçilerin memnuniyet durumlarini ve taleplerini inceledi. Ankara Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi'ndan gelen Figan Güngör, Ugur Vural, Ergin Çilali'ya Izmir Il Tarim Müdürlügü'nden Bitki Sagligi ve Bitkisel Saglik Sube Müdürü Yildiz Gerin, Torbali Gida Tarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürü Kenan Uyar ve projenin ilçe sorumlusu Bahadir Erdogan eslik etti.
URETICILER PROJEDEN MEMNUN
AHMETLI Köyü çiftçilerinden olan üretici Mustafa Kahraman'in ÇATAK Projesi kapsaminda üretim yaptigi domates tarlasina giden yetkililer, projenin olumlu sonuç verip vermedigi konusunda bilgi alarak projenin önemine dair bilgilendirme yapti. Domatesin yani sira farkli ürünleri de ayni proje kapsaminda yetistirdigini belirten çiftçi Mustafa Kahraman, 'Daha önce tarlami vahsi sulama ile suluyordum. Bu proje kapsaminda damlama sulama sistemine geçis yaptim ve su anda hem verimden memnunum hem de ürünün kalitesinden. Bu sayede su faturasindan tasarruf etmemin yani sira hem gübrelemeden tasarruf ediyorum hem de vahsi sulamanin verdigi zararlardan korunuyorum. Geçtigimiz yil fasulyemi de damlama sulama ile yetistirdim. Ben damlama sulamadan çok memnunum, kullandigim gübre miktari üçte bire düstü ve isçilik maliyeti sifira düstü. Tüm çiftçilerimize damlama sulamaya geçmelerini tavsiye ediyoruz' dedi.