Karnenin faturasi aileye kesilir
Egitim ögretim yilinin sonuna gelinirken, ögrenciler ve velilerde karne heyecani yasaniyor. Özel Prestij Okullari’nin kurucusu Hasan Akçap, yaris içinde olan aileleri ve ögrencileri uyardi. OKULLARDA bir egitim ve ögretim yilinin sonuna geliniyor. Ögretmenler son sinavlarini da bitirip ögrencilerin performanslarina göre not verecek. Kimi veliler çocuklarindan zayifsiz bir karne beklentisi içindeyken kimileri de yüksek bir puanla [&hellip]
Egitim ögretim yilinin sonuna gelinirken, ögrenciler ve velilerde karne heyecani yasaniyor. Özel Prestij Okullari'nin kurucusu Hasan Akçap, yaris içinde olan aileleri ve ögrencileri uyardi.
OKULLARDA bir egitim ve ögretim yilinin sonuna geliniyor. Ögretmenler son sinavlarini da bitirip ögrencilerin performanslarina göre not verecek. Kimi veliler çocuklarindan zayifsiz bir karne beklentisi içindeyken kimileri de yüksek bir puanla iyi okullarin kapilarinin açilmasi için büyük bir gayret ve telasin içinde. Özel Prestij Okullari'nin kurucusu Hasan Akçap, velilerin bu dönemde nelere dikkat etmesi gerektigi konusunda önemli açiklamalarda bulundu. Akçap, ayrica egitim sistemini de ele alarak yapilmasi gerekenleri anlatti.
AKADEMIK KÖLE
20122013 egitim ögretim yilinin sonuna gelinirken ögrencilerde de karne heyecani yasanmaya baslandi. Özel Prestij Okullari'nin sahibi Hasan Akçap, yaklasan karne dönemi öncesinde velileri uyardi. Velilerin gerçek gündeminin ve beklentisinin ne olmasi gerektiginin masaya yatirilmasi gerektigini söyleyen Akçap, mevcut egitim sisteminin ögrencileri sinav tabanli, hatta test tabanli bir egitime ittigini dile getirdi. Akçap: 'Hayatlarindaki en önemli gündem maddesi testler, deneme sinavlari ve yüksek puanlara ulasma yarisi. Egitim sistemimiz ögrencilerimizi akademik bir kölelige zorlarken velilerimiz ise en akademik bireyi yetistirme çabasi içindeler. Bir taraftan okuldaki örgün egitim, diger taraftan okuldan sonra veya hafta sonlari dershane egitimi, bir diger taraftan ise özel ders takviyeleri. Adeta hummali bir yaris içinde aileler' dedi.
TAM GUN EGITIM
BASKICI, siddet temelli anlayislarin çok eskilerde kaldigini belirten Prestij Okullari'nin kurucusu Hasan Akçap, çocuklarin teknoloji çaginda, büyüklerinden çok daha ileride düsünebildigini söyledi. 'Bizi geçtiler, bunun farkina varalim artik' diyen Akçap, otoriter egitim sisteminin hiçbir geçerliliginin de kalmadigini belirtti. Çagin akil ve bilim çagi oldugunu ifade eden Akçap: 'Bizler de akilci bir egitim uygulamak zorundayiz. Çocuklarimizin algilari, zekalari, beklentileri çok yüksek. Onlari doyurmak kolay degil. Okullarimizin tamaminin tam gün egitim vermesi, normal ögretime geçilmesi gerekiyor. Yarim gün okula giden çocuklar günün diger yarisinda ne yapiyor? Velilerimiz çocuklarini asla basibos birakmamalilar. Sosyal gelisimlerini tamamlayici etkinliklerle, dolu dolu bir egitim almalarini saglamaliyiz' dedi.
'BASKI KURMAYIN'
YILLARDIR egitim kurumlarinin yani sira basin yayin yoluyla da velilere, ögrencilere baski kurmamalari konusunda mesajlar verilir. Yilsonunda bir karne verilir. Bir fatura kesilir. Önemli olan bu faturanin sadece ögrenciye kesilmemesidir. Ögrencinin basarisi degerlendirilirken faturanin ilk kesilecegi kurumun aile oldugunu söyleyen Hasan Akçap: 'Ikinci kurum da okuldur. Faturayi son kesecegimiz kisi ögrenci olmalidir. Çocuklarimizi neleri verdik, neleri sunduk, neleri sunmamiz gerekiyordu diye önce dönüp bir kendimize sormaliyiz. Beklentilerimizi sorgulamaliyiz. Bunlari yaptiktan sonra çocuklarimiza dönüp görevlerini yapip yapmadiklarini ögrenelim. Böyle bir yaklasimin daha adil olacagini düsünüyorum' seklinde konustu.