­Son SBS ya­rin yapilacak

Or­ta­o­kul me­zun­la­ri­nin ka­ti­la­ca­gi Se­vi­ye Be­lir­le­me Si­na­vi’n­da (SBS) ge­ri­ye sa­yim bas­lar­ken, ög­ren­ci­le­rin si­nav kay­gi­si­ni üzer­le­rin­den at­ma­la­ri is­ten­di. Tor­ba­li’­da 7 okul­da ya­pi­la­cak si­na­va 2 bi­den faz­la ög­ren­ci ka­ti­la­cak. ­YA­RIN ger­çek­les­ti­ri­le­cek olan SBS si­na­vi için ar­tik sa­at­ler kal­di. Bu yil son kez ya­pi­la­cak si­nav ile ög­ren­ci­ler, li­se­le­re yer­le­se­cek. Ders­ha­ne yet­ki­li­le­ri, ya­rin ya­pi­la­cak SBS ön­ce­si dik­kat edil­me­si ge­re­ken ko­nu­lar­da [&hellip]

Or­ta­o­kul me­zun­la­ri­nin ka­ti­la­ca­gi Se­vi­ye Be­lir­le­me Si­na­vi'n­da (SBS) ge­ri­ye sa­yim bas­lar­ken, ög­ren­ci­le­rin si­nav kay­gi­si­ni üzer­le­rin­den at­ma­la­ri is­ten­di. Tor­ba­li'­da 7 okul­da ya­pi­la­cak si­na­va 2 bi­den faz­la ög­ren­ci ka­ti­la­cak.

­YA­RIN ger­çek­les­ti­ri­le­cek olan SBS si­na­vi için ar­tik sa­at­ler kal­di. Bu yil son kez ya­pi­la­cak si­nav ile ög­ren­ci­ler, li­se­le­re yer­le­se­cek. Ders­ha­ne yet­ki­li­le­ri, ya­rin ya­pi­la­cak SBS ön­ce­si dik­kat edil­me­si ge­re­ken ko­nu­lar­da ög­ren­ci­le­ri uyar­di. 3 yan­li­sin 1 dog­ru­yu gö­tür­me­si ne­de­niy­le ög­ren­ci­le­rin emin ol­ma­dik­la­ri so­ru­la­ri isa­ret­le­me­me­si­ni is­te­yen uz­man­lar, ög­ren­ci­le­rin st­res­ten uzak dur­ma­si­ni is­te­di. Bu yil, SBS'­ye ka­til­mak üze­re bas­vu­ran 1 mil­yon 127 bin 211 ög­ren­ci için mer­ke­zi sis­tem­le ög­ren­ci alan MEB­'e bag­li or­ta­ög­re­tim ku­rum­la­ri­na ög­ren­ci yer­les­tir­me is­lem­le­ri ya­pi­la­cak. Si­nav, 8 Ha­zi­ran Cu­mar­te­si gü­nü yurt için­de 839, yurt di­sin­da ise 10 mer­kez­de sa­at 10.00'­da bas­la­ya­cak. Ög­ren­ci­le­re 100 so­ru­nun yö­nel­ti­le­ce­gi si­nav, 120 da­ki­ka sü­re­cek.

­BA­SA­RI­LI BIR JE­NE­RAS­YON VAR
­TEK si­nav ha­lin­de uy­gu­la­na­cak SBS'­de so­ru­lar, 8. si­nif ög­re­tim prog­ra­min­da yer alan ka­za­nim­lar esas ali­na­rak ha­zir­lan­di. Tor­ba­li'­da fa­a­li­yet gös­te­ren Kör­fez, Ugur, Kav­ram, Pi Ana­li­tik ve Al­tin ders­ha­ne­le­ri ile Ka­rin­ca Etüt Mer­ke­zi, SBS'­ye gi­re­cek olan ög­ren­ci­le­ri egi­tim ög­re­tim yi­li bo­yun­ca en iyi se­kil­de ha­zir­la­ma­ya ça­lis­ti. Ge­rek ders­ha­ne­le­rin, ge­rek­se de ya­yi­nev­le­ri­nin dü­zen­le­di­gi de­ne­me si­nav­la­ri­na ka­ti­lan il­çe­de­ki ög­ren­ci­le­rin el­de et­ti­gi Tür­ki­ye de­re­ce­le­ri, SBS için­de bü­yük bir umut va­at edi­yor. Ders­ha­ne yet­ki­li­le­ri, bu si­nav­da Tor­ba­li'­dan Tür­ki­ye ge­ne­lin­de de­re­ce ya­pa­cak bir­çok ög­ren­ci­nin bu­lu­na­ca­gi­ni söy­le­di.

­UY­KU­YA DIK­KAT
­CU­MAR­TE­SI gü­nü SBS'­ye gi­re­cek olan ög­ren­ci­le­re uya­ri­lar­da bu­lu­nan Kav­ram Ders­ha­ne­si Mü­dü­rü Alim Bi­tim, 'Si­na­va ha­zir­la­nan ög­ren­ci­le­ri­miz­de si­nav za­ma­ni yak­las­tik­ça st­res ve uy­ku so­run­la­ri or­ta­ya çik­mak­ta­dir. Ge­ce­yi ve­rim­li bir uy­ku ile ge­çi­re­me­yen ög­ren­ci­ler gün­dü­zü de ge­rek­ti­gi gi­bi de­ger­len­di­re­me­mek­te­dir­ler. Bu­ra­da te­mel prob­le­mi­miz uyu­ma­mak ve­ya ka­li­te­siz bir uy­ku. Her ge­ce ay­ni sa­at­te uyu­yup ve her sa­bah ay­ni sa­at­te kalk­mak ra­hat bir uy­ku uyu­ma­mi­za yar­dim­ci ola­cak­tir. Bu ne­den­le bu dü­ze­ne haf­ta son­la­ri da uyul­ma­si ge­re­kir. Si­na­va yak­las­ti­gi­miz bu gün­ler­de ög­ren­ci­le­rin, si­na­va yö­ne­lik fark­li kay­nak­lar­dan bol bol de­ne­me çöz­me­le­ri ge­re­kir. Ög­ren­ci ne ka­dar çok de­ne­me si­na­vi­na gi­rer­se si­nav st­re­sin­den de uzak­las­mis olur, öz gü­ve­ni ge­li­sir' di­ye ko­nus­tu.

2 BIN ÖG­REN­CI TER DÖ­KE­CEK
­YA­RIN ya­pi­la­cak olan si­nav sa­at 10.00'­da bas­la­ya­cak. Bü­yük si­nav Tor­ba­li'­da­ki 7 okul­da ger­çek­les­ti­ri­le­cek. Ata­türk Ana­do­lu Li­se­si, Ti­ca­ret Oda­si 80. Yil, Çe­ti­nel­ler, Se­hit Teg­men Ser­dar Genç Or­ta­o­ku­lu, Cum­hu­ri­yet, Ka­zim­pa­sa ve Cen­giz To­pel or­ta­o­kul­la­rin­da ya­pi­la­cak olan si­na­va Tor­ba­li'­dan top­lam 2 bin 151 ög­ren­ci­nin ka­ti­la­ca­gi­ni ifa­de eden Il­çe Mil­li Egi­tim Mü­dür­lü­gü Su­be Mü­dü­rü Erol Ko­yun­cu: 'Si­nav­da top­lam 250 ög­ret­men ar­ka­da­si­miz gö­rev ya­pa­cak. Bü­tün em­ni­yet ted­bir­le­ri de ali­na­cak. Ög­ren­ci­ler sa­at 09.30'­da si­nav ala­nin­da ha­zir bu­lun­sun ve yan­la­rin­da nü­fus cüz­dan­la­ri­ni ge­tir­sin. Bü­tün ög­ren­ci­le­re ba­sa­ri­lar di­li­yo­rum' sek­lin­de ko­nus­tu. Öte yan­dan Pa­zar gü­nü de Pa­ra­siz Ya­ti­li Burs­lu­luk si­na­vi da ya­pi­la­cak. Ata­türk Ana­do­lu Li­se­si, Ti­ca­ret Oda­si 80. Yil ve Ka­zim­pa­sa or­ta­o­kul­la­rin­da ya­pi­la­cak si­na­va 850 ög­ren­ci ka­ti­la­cak. Si­nav­da 100 ög­ret­men gö­rev ya­pa­cak. Si­na­va, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. si­nif­lar ka­ti­la­cak.

Bakmadan Geçme