­Tek­nik res­sam ye­tis­ti­re­cek

Ta­sa­ri Mü­hen­dis­lik, il­çe­de tek­nik res­sam ye­tis­ti­re­cek. Ma­ki­ne Mü­hen­di­si Se­dat Ku­ran ta­ra­fin­dan ve­ri­le­cek olan so­lid­works ve au­to­cad egi­tim­le­riy­le, ka­li­fi­ye ele­man açi­gi ka­pa­na­cak. 8 yil­dir Tor­ba­li’­da fa­a­li­yet gös­te­ren Ta­sa­ri Mü­hen­dis­lik, ad­re­si­ni de­gis­tir­di. Ma­ki­ne Mü­hen­di­si Se­dat Ku­ran ta­ra­fin­dan ku­ru­lan Ta­sa­ri Mü­hen­dis­lik, bun­dan böy­le It­fa­i­ye So­ka­gi üze­rin­de hiz­met ve­re­cek. Ge­rek pro­je ta­ah­hüt ge­rek­se ma­ki­ne ta­sa­ri­mi ve ima­la­ti ko­nu­sun­da hiz­met [&hellip]

Ta­sa­ri Mü­hen­dis­lik, il­çe­de tek­nik res­sam ye­tis­ti­re­cek. Ma­ki­ne Mü­hen­di­si Se­dat Ku­ran ta­ra­fin­dan ve­ri­le­cek olan so­lid­works ve au­to­cad egi­tim­le­riy­le, ka­li­fi­ye ele­man açi­gi ka­pa­na­cak.

8 yil­dir Tor­ba­li'­da fa­a­li­yet gös­te­ren Ta­sa­ri Mü­hen­dis­lik, ad­re­si­ni de­gis­tir­di. Ma­ki­ne Mü­hen­di­si Se­dat Ku­ran ta­ra­fin­dan ku­ru­lan Ta­sa­ri Mü­hen­dis­lik, bun­dan böy­le It­fa­i­ye So­ka­gi üze­rin­de hiz­met ve­re­cek. Ge­rek pro­je ta­ah­hüt ge­rek­se ma­ki­ne ta­sa­ri­mi ve ima­la­ti ko­nu­sun­da hiz­met ve­ren Ta­sa­ri Mü­hen­dis­lik, hiz­met agi­ni da­ha da ge­nis­le­ti­yor. Fir­ma, il­çe­de tek­nik res­sam­lik egi­ti­mi ve­re­cek. Bu kap­sam­da au­to­cad ve so­lid­works prog­ram­la­ri­ni içe­ren egi­tim­ler ve­ri­le­cek. Se­dat Ku­ran ta­ra­fin­dan ve­ri­le­cek olan bu egi­tim­ler sa­ye­sin­de, ima­lat sek­tö­rün­de ya­sa­nan ka­li­fi­ye ele­man so­ru­nu­na da çö­züm ge­ti­ri­le­cek. Ka­li­fi­ye ele­man si­kin­ti­si­nin çok faz­la ya­san­di­gi­ni söy­le­yen Se­dat Ku­ran, 'Bu si­kin­ti­yi gi­der­mek adi­na egi­tim ça­lis­ma­si­na bas­la­dik. Tor­ba­li'­da böy­le bir kurs yok. Ve­re­ce­gi­miz egi­tim­ler­le bir il­ki ger­çek­les­ti­re­ce­giz' dedi.

­IS SA­HI­BI OL­MAK IS­TE­YEN­LER, BU KURS­LA­RI KA­ÇIR­MA­YIN!
­U­NI­VER­SI­TE­DEN me­zun olan Ma­ki­ne Mü­hen­di­si Se­dat Ku­ran, bir sü­re ça­lis­tik­tan son­ra 2005 yi­lin­da Ta­sa­ri Mü­hen­dis­lik­'i kur­du. Ku­ru­lus, fir­ma­la­rin ta­le­bi üze­ri­ne ma­ki­ne ta­sar­li­yor. Ge­len ta­lep­ler son­ra­sin­da en ucuz ve en da­ya­nik­li ma­ki­ne­yi ta­sar­la­yan Ta­sa­ri Mü­hen­dis­lik, ay­ni za­man­da an­las­ma­li ol­du­gu ima­lat­ha­ne­ler­de ta­sa­ri­mi­ni ger­çek­les­tir­di­gi ma­ki­ne­le­ri imal edi­yor. Pro­je ta­ah­hüt ve ma­ki­ne ta­sa­ri­mi hiz­me­ti ve­ren fir­ma, ka­li­te­li mü­hen­dis­lik hiz­me­ti­ni müs­te­ri­le­ri­ne en iyi se­kil­de ver­me­yi he­def­li­yor. Ön­ce­lik­le­ri­nin müs­te­ri mem­nu­ni­ye­ti ol­du­gu­nu söy­le­yen Se­dat Ku­ran, ye­ni gi­ri­sim ola­rak ye­ni ofi­se ta­sin­dik­la­ri­ni söy­le­di. 11 yil­dir sek­tö­rün için­de yer alan ba­sa­ri­li mü­hen­dis, yil­lar­dir kul­lan­dik­la­ri ve me­ka­nik ta­sa­ri­min can da­ma­ri olan au­to­cad ve so­lid­works kurs­la­ri­ni da ver­me­ye ha­zir­la­ni­yor.

­E­GI­TIM­LER BAS­LI­YOR
­IL­ÇE­DE­KI ima­lat ve sa­na­yi sek­tö­rün­de fa­a­li­yet gös­te­ren fir­ma­la­rin bü­yük bir bö­lü­mün­de tek­nik res­sam si­kin­ti­si ya­sa­ni­yor. Ka­li­fi­ye ele­man ih­ti­yaç­la­ri­ni bir tür­lü kar­si­la­ya­ma­yan fir­ma­lar, bu ko­nu­da ara­yis içe­ri­sin­de. 11 yil­dir sek­tör­de bu­lu­nan ve 8 yil­dir da Ta­sa­ri Mü­hen­dis­lik ile hiz­met ve­ren Ma­ki­ne Mü­hen­di­si Se­dat Ku­ran, ka­li­fi­ye ele­man si­kin­ti­si­ni gi­der­mek adi­na egi­tim ça­lis­ma­la­ri­na bas­la­di. Ima­lat sek­tö­rün­de ça­li­sa­cak ka­li­fi­ye ele­man ye­tis­tir­me­yi he­def­le­yen Ku­ran, so­lid­works­tan egi­ti­ci ser­ti­fi­ka­si­na sa­hip. Tor­ba­li'­da bu alan­da her­han­gi bir kurs ol­ma­di­gi­ni ifa­de eden Se­dat Ku­ran, 'Iz­mir'­de bu ko­nu­lar­da bir­çok kurs ve­ri­li­yor. Biz de bu hiz­me­ti il­çe hal­ki­nin aya­gi­na ge­tir­dik. Mes­lek sa­hi­bi ol­mak is­te­yen ve­ya ken­di­ni ge­lis­tir­mek is­te­yen­le­re egi­tim ve­ri­yo­ruz' de­di.

­6 KI­SI­LIK EGI­TIM GRUP­LA­RI
­SO­LID­WORKS prog­ra­mi­na agir­lik ver­dik­le­ri­ni be­lir­ten Se­dat Ku­ran, ana fir­may­la yap­tik­la­ri gö­rüs­me­ler so­nu­cun­da, Tor­ba­li ve çev­re il­çe­ler­den egi­tim­le­re ka­ti­lan­la­ra ulus­la­ra­ra­si ge­çer­li­li­gi olan ser­ti­fi­ka ve­ri­le­cek. Tor­ba­li hal­ki­nin bu tür tek­no­lo­ji­ye uzak ol­ma­ya­ca­gi­ni di­le ge­ti­ren Ku­ran, 'Ö­zel­lik­le ma­ki­ne ima­la­tin­da ta­sa­rim sü­re­ci­ni hiz­lan­di­ran ve ima­lat sü­re­ci­ni ise ha­ta­siz­las­ti­ran bir uy­gu­la­ma ola­cak. Egi­tim­le­ri­mi­ze ka­til­mak is­te­yen­ler, It­fa­i­ye So­ka­gi üze­rin­de bu­lu­nan ofi­si­mi­ze bas­vu­ru­da bu­lu­na­bi­lir' sek­lin­de ko­nus­tu.

­U­LUS­LA­RA­RA­SI SER­TI­FI­KA

E­GI­TIM­LER top­lam­da 36 sa­at sü­rü­yor. Egi­tim­ler, 6 ki­si­lik grup­la­ra ye­ni hiz­met bi­na­sin­da ve­ri­le­cek. So­lid­works fir­ma­siy­la ya­pi­lan an­las­ma ge­re­gi, kurs­lar­da ba­sa­ri­li olan­la­ra ulus­la­ra­ra­si ge­çer­li­li­gi olan ser­ti­fi­ka­lar ve­ri­le­cek. Bu ser­ti­fi­ka­ya sa­hip olan­lar, dün­ya­nin her böl­ge­sin­de is sa­hi­bi ola­bi­li­yor. Ser­ti­fi­ka­ya sa­hip olan­la­rin he­men he­men tüm sa­na­yi ku­ru­lus­la­rin­da ça­li­sa­bi­le­ce­gi­ni söy­le­yen Se­dat Ku­ran, 'Çok ge­nis bir is im­ka­ni var. Ser­ti­fi­ka sa­hip­ler, fir­ma­la­rin ima­lat ve­ya ba­kim bö­lü­mün­de ge­rek­li ta­sa­rim ve ima­lat ça­lis­ma­la­rin­da bu­lu­nu­yor. Ka­li­fi­ye ele­man­lar ise en az bin li­ra ma­as­la bas­la­ma fir­sa­ti­na sa­hip. Tor­ba­li'­da­ki fir­ma­lar bu alan­da ele­man ek­si­gi çe­ki­yor. Tek­nik res­sam ni­te­li­gin­de ola­cak olan kur­si­yer­ler, ki­sa sü­re­de is sa­hi­bi ola­bi­li­yor. Is sa­hi­bi ol­mak, ken­di­si­ni ge­lis­tir­mek is­te­yen­ler bu kurs­la­ri ka­çir­ma­sin' dedi.

Bakmadan Geçme