1 kisi parayi alinca 500 kisi basvurdu

Sivas'ta hizmet veren bir firmanin basvurusu sonra kayip-kaçak parasini iade almasiyla, Torbali'da da basvuru patlamasi yasandi. Türkiye'den 1 kisi parasini geri alirken, Torbali'dan 500 kisi basvuruda bulundu. YARGITAY'IN, elektrik abonesinden alinan kayip-kaçak parasinin iadesi yönündeki karari aboneleri sevindirdi. Kayip-kaçak tutarlarini ögrenmek isteyen aboneler, TEDAS'ta uzun kuyruklar olusturuyor. Sivas'ta hizmet veren bir firmanin basvurusu sonra kayip-kaçak [&hellip]

Sivas'ta hizmet veren bir firmanin basvurusu sonra kayip-kaçak parasini iade almasiyla, Torbali'da da basvuru patlamasi yasandi. Türkiye'den 1 kisi parasini geri alirken, Torbali'dan 500 kisi basvuruda bulundu.

YARGITAY'IN, elektrik abonesinden alinan kayip-kaçak parasinin iadesi yönündeki karari aboneleri sevindirdi. Kayip-kaçak tutarlarini ögrenmek isteyen aboneler, TEDAS'ta uzun kuyruklar olusturuyor. Sivas'ta hizmet veren bir firmanin basvurusu sonra kayip-kaçak parasini iade almasiyla, Torbali'da da basvuru patlamasi yasandi. Türkiye genelinde bugüne kadar sadece 1 kisinin aldigi kayip kaçak bedeli için Torbali'dan bugüne kadar 500 kisinin basvurdugu ögrenildi. Rakam gün geçtikçe artarken, TEDAS'in yönetmelik geregi sadece 1 yillik tüketim ekstresi verdigi kaydedildi. Aboneler, aldiklari ekstrelerle solugu Tüketici Hakem Heyeti'nde aliyor.

 VATANDASTAN ALINAMAZ

Abonelerin faturalarindaki kayip-kaçak bedelini geri alabilmesi için öncelikle ilgili dagitim sirketinden geçmis 10 yillik tutari ögrenmeleri gerekiyor. Bunun için aboneler, TEDAS'in Hükümet Caddesi Türk Hava Kurumu binasinin altindaki ofisine akin ediyor. 20 gün gibi kisa bir süre içerisinde TEDAS'a 500'de fazla abone basvuruda bulunup, tüketim ekstrelerini talep ediyor.Aboneler, faturada ödedigi tutari belgeledikten sonra 2 bin lira alti alacaklar için Tüketici Haklari Hakem Heyeti'ne basvuruyor. Ustü tutar için mahkemelere gidiliyor.

Bakmadan Geçme