1 yilda sadece 4 kisiye ceza kesildi

GEÇTIGIMIZ yil baslayan sigara yasagi sonrasinda, otoriteler kimsenin bu yasaga uymayacagi görüsünde adeta hem fikirdi. Ancak aradan geçen 11 aylik süreye ragmen, Torbali'da sadece 4 kisiye ceza kesildi. Bu süre zarfinda ise hiçbir isletmeye cezai is-lem uygulanmadi. Saglik Grup Baskanligi, Ilçe Emni-yet Müdürlügü, Ilçe Jandarma Komutanligi ve Torbali Bele-diyesi Zabita ekipleri, 11 ayda yaklasik 800 [&hellip]

GEÇTIGIMIZ yil baslayan sigara yasagi sonrasinda, otoriteler kimsenin bu yasaga uymayacagi görüsünde adeta hem fikirdi. Ancak aradan geçen 11 aylik süreye ragmen, Torbali'da sadece 4 kisiye ceza kesildi. Bu süre zarfinda ise hiçbir isletmeye cezai is-lem uygulanmadi. Saglik Grup Baskanligi, Ilçe Emni-yet Müdürlügü, Ilçe Jandarma Komutanligi ve Torbali Bele-diyesi Zabita ekipleri, 11 ayda yaklasik 800 isyeri gezerken, sadece 10 tanesinde ihlal gö-rüldü ve bu isletmeler yazili olarak ikaz edildi. Torbali'da sigarayi birakanlarin sayisin-da artis olduguna deginen Saglik Grup Baskani Ismail Arslan: 'Vatandaslar, yasak ihlallerinde bizleri hemen arayip bildiriyor. Onlar saha-daki gözümüz' dedi.

11 AYDA SADECE 4 KISI CEZA YEDI

TEMMUZ ayindan itibaren baslayan genisletilmis sigara yasagi, tüm hiziyla devam ediyor. Geçen 11 ay boyunca vatandaslarin büyük bir bölümünün sigara yasagina uydugu gözlemlendi. Ilçe Em-niyet Müdürlügü, Ilçe Jandar-ma Komutanligi, Saglik Grup Baskanligi ve Torbali Bele-diyesi Zabita ekipleri bu süre zarfinda tüm ortak kapali alanlar, restoran, kafe, bazi özel is yerleri ve kahveha-neleri adeta ablukaya aldi. Yaklasik 800 isyeri denetlen-di. Bu denetimler içerisinde sadece 4 kisiye para cezasi verildigini belirten Arslan: 'Gördügümüz kadariyla Tor-bali halki sigara yasagina u-yum gösteriyor. Isletmelerde bu duruma büyük bir hassa-siyet gösteriyor. Cezalarin yüksek olmasi da caydirici bir diger etken' dedi.

ISLETMELER YENI ARAYISA GIRDI

YAZIN herhangi bir sikinti yasamadiklarini dile getiren Ismail Arslan: 'Isletmeler, yasak nedeniyle dükkanlari-nin kapali alanlarini daralta-rak, sigara içmek için yeni yerler olusturdu. Bu sayede isteyenler rahatlikla sigarala-rini içebiliyor. Yaptigimiz incelemeler sonrasinda, elde ettigimiz veriler isletmelerin yasaga uymak için ellerinden geleni yaptiklarini gösteriyor'

SIGARAYI BIRAKANLAR ARTTI

YASAGIN baslamasiyla birlikte sigara satislarinda büyük bir düsüs yasandi-gini dile getiren Arslan: 'Torbali'da sigara birakan-larin sayisi git gide artiyor. Hastanedeki psikiyatristle-re ve aile hekimliklerine sigarayi birakmak için basvuran kisilerin sayisinda artis var' seklinde konustu.

Bakmadan Geçme