15 günde bir okulda tedavi
140 haneli Taşkesik Mahallesi'nde sağlık ocağının olmamasından dolayı vatandaşlar 15 günde bir, okulda seyyar olarak kurulan muayene odasında tedavi ediliyor. TAŞKESİK Mahallesi'nde ayda belirlenen 2 saatin dışında hastalanan kişiler tedavi olamıyor. 15 günde bir mahallede bulunan ilköğretim okulu binasında sağlık hizmeti veren doktor, 1 saati dolunca başka bir mahalleye gidiyor. 2 yıldır sistemin bu şekilde [&hellip]
140 haneli Taşkesik Mahallesi'nde sağlık ocağının olmamasından dolayı vatandaşlar 15 günde bir, okulda seyyar olarak kurulan muayene odasında tedavi ediliyor.
TAŞKESİK Mahallesi'nde ayda belirlenen 2 saatin dışında hastalanan kişiler tedavi olamıyor. 15 günde bir mahallede bulunan ilköğretim okulu binasında sağlık hizmeti veren doktor, 1 saati dolunca başka bir mahalleye gidiyor. 2 yıldır sistemin bu şekilde devam etmesine isyan eden vatandaşlar duruma tepki göstererek, mahalleye bir an önce sağlık ocağının yapılmasını ve doktor bulundurulmasını istedi. Torbalı'ya 11 km uzaklıktaki Taşkesik'te vatandaşlar en ufak bir rahatsızlıkta bile ilçe merkezine gelmek zorunda kalıyor. Dün öğle saatlerinde, Berfin ve Emine isimli torunları ateşlenen Şehmuz Kaya isimli vatandaş saatlerce okulun kapısında bekledi fakat doktorun muayene saati olmadığı için eli boş döndü.
TORUNLARI ATEŞLENDİ
Her bir mahallede sağlık ocağının olması ve doktor bulunması gerektiğini, ifade eden vatandaşlar, bu sistemin bir an önce değişmesini istedi. Çocukların ne zaman hastalanacağını bilmedikleri için doktorun bölgeye 15 günde bir gelmesinin yanlış bir sistem olduğunu söyleyen Şehmuz Kaya, 'Çocuklarım dün çok ateşlendi. Torunlarımı o halde görünce ne yapacağımı bilemedim. Taşkesik İlkokulu içerisinde sağlık muayenesi yapılıyor. 15 günde bir gelen doktor, 1 saat muayene yapıp mahalleden hemen uzaklaşıyor. Bu durumdan şikayetçiyiz. Çocuklarımızın ne zaman hastalanacağı belli olmuyor. Kendimizi 15 günde bir hasta edemeyiz' diye konuştu.
HASTA OLUNCA NE YAPSINLAR?
Mahalleye sağlık ocağının bir an önce yapılmasını isteyen Şehmuz Kaya, mahallede 140 hane, 700 nüfusun olduğunu belirterek, 'Bizler insan yerine konulmuyor muyuz? Burada hastalanan insanlara kim bakacak? Bakacak biri olsa muayene edecek bir alanı yok. Yarın öbür gün okullar açılacak. Nerede muayene yapılacak? Artık bu mahalle için bir adım atılmalı ve sağlık ocağı yapılıp doktorun tahsis edilmesi gerekiyor. Allah göstermesin ama biri hasta olursa ne yapsın, ilkel yollarla mı çözüm bulsun?' şeklinde konuştu. Amede ALPAGUT