21 yıl sonra gönüllerde çiçek açtırdı

Torbalı'nın Muratbey Mahallesi'nde bulunan öğretmenler sitesi bulunan Agave Ağacı, ilk kez çiçek açtıktan sonra kurudu Muratbey Mahallesi'nde bulunan öğretmenler sitesi bahçesine ekilen Agave ağacı 21 yıl sonra çiçek açtıktan sonra kurudu.  Halk arasında ‘sabır ağacı’ olarak bilinen bir Agave ağacı, 21 yıl önce sitede yöneticilik yapan ve ilçe halkı tarafından piyangocu olarak bilinen Mehmet Ali [&hellip]

Torbalı'nın Muratbey Mahallesi'nde bulunan öğretmenler sitesi bulunan Agave Ağacı, ilk kez çiçek açtıktan sonra kurudu

Muratbey Mahallesi'nde bulunan öğretmenler sitesi bahçesine ekilen Agave ağacı 21 yıl sonra çiçek açtıktan sonra kurudu.  Halk arasında 'sabır ağacı' olarak bilinen bir Agave ağacı, 21 yıl önce sitede yöneticilik yapan ve ilçe halkı tarafından piyangocu olarak bilinen Mehmet Ali Karayel tarafından dikilmişti. Karayel, Ayrancılar'dan saksıyla getirdiği Agave Ağacı'nı bahçesine dikmişti. Mehmet Ali Karayel tarafından ekilen ağaç, 21 yıl sonra çiçek açtı. Yaklaşık bir ay boyunca, çiçekleri üzerinde çok güzel bir görüntü oluşturan Agave ağacı, nihayetinde çiçeklerini dökerek soldu. UNESCO Kültür Mirası Listesi'nde olan ve ömründe bir kez çiçek açan Agave ağacının solması site sakinlerini de üzdü.

ÇİÇEK AÇTIKTAN SONRA ÖLMEYE BAŞLIYOR

Halk arasında 'yüzyıl bitkisi' olarak da bilinen bir kaktüs türü olan ağacın ömründe bir kez çiçek açtığı, çiçeklerinde oluşan tohumlarını mümkün olan en uzak yere attıktan sonra da ölmeye başladığı belirtildi.  Agave'nin öz suyundan da Agave şurubu yapıldığı öğrenildi. Şurup olarak da kullanılan bitkinin tokluk hissi verdiği için kilo vermek isteyenler tarafından tercih edildiği ve bazı sağlık problemlerine de iyi geldiği belirtildi.

Bakmadan Geçme