3 köyün gölet çalismasi 2013’TE BASLAYACAK

Saipler, Karakizlar ve Arslanlar Köyü’ne yapilmasi planlanan ve yatirim programina alinan göletlerin, proje asamasinda oldugunu belirten Kaymakam Memük, 2013 yili içerisinde çalismalarin baslatilacagini söyledi. TORBALI’DA çiftçileri yakindan ilgilendiren Sulama Gölet’leriyle ilgili Kaymakam Aydin Memük dün önemli bir açiklama yapti. Saipler, Karakizlar ve Arslanlar Köyü’ne yapilmasi planlanan ve yatirim programina alinan göletlerin, proje asamasinda oldugunu belirten [&hellip]

Saipler, Karakizlar ve Arslanlar Köyü'ne yapilmasi planlanan ve yatirim programina alinan göletlerin, proje asamasinda oldugunu belirten Kaymakam Memük, 2013 yili içerisinde çalismalarin baslatilacagini söyledi.

TORBALI'DA çiftçileri yakindan ilgilendiren Sulama Gölet'leriyle ilgili Kaymakam Aydin Memük dün önemli bir açiklama yapti. Saipler, Karakizlar ve Arslanlar Köyü'ne yapilmasi planlanan ve yatirim programina alinan göletlerin, proje asamasinda oldugunu belirten Kaymakam Aydin Memük, 2013 yili içerisinde çalismalarin baslatilacagini söyledi.  Göletler, yapimi tamamlanmasinin ardindan bölge çiftçisine can suyu olacak ve bölgede sulu tarim kolaylikla yapilabilecek. Kaymakamlik olarak bu konularin takipçisi olduklarini belirten Memük, yatirimlarin gerçeklesmesini beklediklerini söyledi.

YUZLERCE  ÇIFTÇI FAYDALANACAK  

VERIMLI arazilerin bulundugu Torbali'nin belirli bölgelerinde yasanan yer alti suyu sikintisi, üretimde kalitenin ve rekoltenin düsük olmasina neden oluyor. Özellikle dag köylerinde yasanan bu sikinti, bölgedeki bahçe tariminin gelismesinin de önünü tikiyor. DSI Bölge Müdürlügü'nün yürüttügü proje zemin etüt çalismalari tüm hiziyla sürdürülüyor. Alinan kararlara göre Saipler, Karakizlar ve Arslanlar Köyü'ne yapilmasi planan sulama göletleri, 2013 yili içerisinde çalismasi baslayacak. Bölgelere kurulacak olan gölet, ayni zamanda diger köylere de büyük fayda saglayacak ve bölgedeki üretim kapasitesi hizli bir yükselise geçecek. Karakizlar Köyü'ne Incircik mevkisine yapilmasi planlanirken, Arslanlar da ise Ayazdere Mevkii'ne kurulacak. Bölgede sulu tarimin yapilmasi için büyük önem arz eden göletler, köylerde bulunan yüzlerce çiftçiyi ihya edecek. Göletlerde su anda zemin etüt ve proje çalismalari devam ediyor.

MEMUK: YATIRIMLARIN TAKIPÇISIYIZ

ÇALISMALARIN proje safhasinda oldugunu dile getiren Torbali Kaymakami Aydin Memük, konunun yakin takipçisi oldugunu söyledi. Yatirim yapilacak bölgelerin, zemin etüt çalismalarinin devam ettigini, yil sonuna dogru ihaleye çikartilacagini dile getiren Memük: 'Bölgemize yapilacak olan her hizmetin, her yatirimin, her projenin yakindan takipçisiyiz. Suanda bu çalismalar proje asamasinda ve zemin etüt çalismalari devam ediyor. Tahminin yil sonuna dogru ihale safhasina geçilir 2013 yili içerisinde çalismalar baslar. Görüsmelerimiz devam ediyor, bu bölge çiftimiz için son derece önemli' seklinde konustu.

JANDARMA IÇIN ONAY BEKLENIYOR

TORBALI Ilçe Jandarma Komutanligi'nin yeni yer arayisiyla ilgili olarak konusan Kaymakam Aydin Memük, bu konu üzerinde de hassasiyetle durduklarini, Bakanlikla yazismalarin yapildigini söyledi. Orman Fidanligi arazisine yapilacak olan yeni hastane yaninda 15 dönümlük bir arazi istediklerini dile getiren Memük, sunlari söyledi: 'Ilçe Jandarma Komutanligimiz için yeni bir yer istedik. Içisleri Bakanligimiz ile Orman Bakanligimiz arasinda yazismalar sürüyor. Yer tahsis edilmesiyle jandarma tasinacak. Biz de Kaymakamlik olarak Jandarmanin yerine yeni bir Hükümet Binasi yapmayi planliyoruz. Daha modern, daha genis halkimiza daha iyi hizmet edecek bir bina düsünüyoruz. Ilerleyen süreçte bunlarda açikliga kavusacak' dedi.

Bakmadan Geçme