45 günde tavuk yetişmesine kızıp, hindi çiftliği kurdu

Torbalı'nın değerini artıran inşaat sektöründe uzun yıllar çalışan Hıdır Altuntaş kümes hayvancılığı üzerine Torbalı'ya önemli bir yatırımda bulundu. Çiftlik kuran Altuntaş, tamamen doğal ortamda hindiler yetiştirecek TORBALILI Hıdır Altuntaş, kanatlı hayvan sektörüne giriş yaptı. Uzun yıllar çiftçilik yaptıktan sonra inşaat sektörüne atılan 36 yaşındaki Altuntaş, Torbalı'yla Selçuk arasında bulunan bir arazide hindi çiftliği kurdu. Yaklaşık [&hellip]

Torbalı'nın değerini artıran inşaat sektöründe uzun yıllar çalışan Hıdır Altuntaş kümes hayvancılığı üzerine Torbalı'ya önemli bir yatırımda bulundu. Çiftlik kuran Altuntaş, tamamen doğal ortamda hindiler yetiştirecek

TORBALILI Hıdır Altuntaş, kanatlı hayvan sektörüne giriş yaptı. Uzun yıllar çiftçilik yaptıktan sonra inşaat sektörüne atılan 36 yaşındaki Altuntaş, Torbalı'yla Selçuk arasında bulunan bir arazide hindi çiftliği kurdu. Yaklaşık 1000 hindinin bulunduğu çiftlik oldukça geniş bir alana sahip olurken Hıdır Altuntaş, tamamen doğal ortamda yetişen hindilerinin satışını yılbaşına doğru gerçekleştirecek. Balıkesir'den getirilen Amerika- Kanada kırması hindiler şuanda 5 kilo civarında. Buğday, arpa ve mısırla beslenen hindiler yılbaşına kadar satışa hazır hale gelecek. Hindileri büyütmek için hiçbir hormon maddesine başvurmayan genç girişimci Hıdır Altuntaş, yeni atıldığı sektörde farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

HORMONLU ETE TEPKİ GÖSTERDİ

Hıdır Altuntaş tarafından kurulan çiftlikte yüzlerce hindi doğayla iç içe, tamamen doğal olarak yetişiyor. Kanatlı hayvan sektörüne giriş yapan Altuntaş, oldukça maliyetli bir yatırımda bulunurken, emeklerinin karşılığını alacağına inanıyor. Hormonlu maddeler kullanılarak 45 gün gibi kısa bir sürede kümes hayvanlarının yetiştirildiğini ifade eden Hıdır Altuntaş, bu duruma tepki olarak Torbalı ovasında bir araziyi çiftlik haline çevirdiğini belirtti. İnsan sağlığının gıdayla bozulduğunu kaydeden Altuntaş, '4 ay önce henüz civcivken getirdiğimiz hindi yavruları şuanda 4-5 kilo civarında. Tamamen doğal besleniyorlar. Merada yayılıyorlar. İnsanlara sağlıklı, lezzetli beyaz et yedirmeyi hedefliyorum' dedi.

'UZUN ARAŞTIRMALAR YAPTIM'

Torbalılı inşaat ustası Hıdır Altuntaş, ilçeye son yılların en büyük kanatlı hayvan yatırımlarından birini yaptı. İlk etapta bin hindiyle sektöre atılan Altuntaş'ın asıl hedefi çiftliğin sınırlarını daha fazla genişleterek üretim kapasitesini artırmak. Doğal ortamda yetişen hindiler için yılbaşına 4 ay olmasına rağmen şimdiden siparişler almaya başlayan Altuntaş, ilerleyen yıllarda Ege Bölgesinde piyasaya açılmayı planlıyor. Torbalı'nın değerini artıran inşaat sektöründe uzun yıllar çalışmış biri olarak gıda sektörüne atılmayı girişimci yapısına bağlayan Hıdır Altuntaş, 'Bu iş için kapsamlı bir araştırma yaptım. Bilgiler edindim. Tecrübeli isimlerle konuştum. Önümüzdeki yıl çiftlik kapasitesini geliştirip hindi sayısını artırmayı düşünüyorum' şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme