AK Parti İzmir'de 9 ilçe tamam: Kınık ve Bergama dikkat çekti!

AK Parti İzmir İl Kongresi'ne doğru gidilirken ilçe kongrelerinde süreç 2'ye bölündü. İlk olarak görevine devam edecek 11 başkanın ilçe kongreleri gerçekleştirilirken 5 Kasım'dan sonra değişimin yaşanacağı ilçelerde kongreler gerçekleştirilecek.

AK Parti İzmir teşkilatında, 15 Eylül'de delegelerin belirlenmesiyle başlayan kongre süreci, 21-22 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek AK Parti İzmir İl Kongresi ile sona erecek.

Mevcut İl Başkanı Bilal Saygılı'nın, tek aday olarak seçime girmesi ve görevine devam etmesi bekleniyor.

KONGRE SÜRECİNDE YENİ UYGULAMALAR

Ekim ayının ikinci haftasında başlatılan kongre sürecinde, geçmişteki uygulamalardan farklı olarak, ilçe başkanlarının görevde kalıp kalmayacağına dair kararlar kongreye birkaç gün kala açıklandı.

11 İLÇEDE MEVCUT BAŞKANLARLA DEVAM

İzmir'de öncelik görevine devam edecek mevcut başkanların bulunduğu ilçelere verildi.

12 Ekim'de Karabağlar'da mevcut ilçe başkanı Hüseyin Uzun, 13 Ekim'de Karşıyaka'da Selahattin Köse, 15 Ekim'de Çiğli'de Oktay Özdemir, 16 Ekim'de Menemen'de Hakkı Durmaz, 18 Ekim'de Gaziemir'de İsmail Yaşadı, 19 Ekim'de Bergama'da Hasan Şahin, 20 Ekim Kemalpaşa Metin Yaşar, 25 Ekim'de Beydağ'da Zafer Yüksel, 27 Ekim'de Kınık'da Sami Mollaahmet güven tazeledi.

3 Kasım'da Selçuk'da mevcut başkan Hakan Bayraklı ve 5 Kasım'da Tire'de mevcut başkan Abdulkadir Uğurlu'da bir dönem daha görevlerine devam edebilmek için delegelerin karşısına çıkacak.

KINIK VE BERGAMA DİKKAT ÇEKTİ

Ancak özellikle 31 Mart yerel seçimlerinde kaybedilen, Kınık ve Bergama'da mevcut başkanların devam etmesi ise “değişim lafta kaldı” yorumlarını beraberinde getirdi.

Kongrelerin ilk aşaması, mevcut ilçe başkanlarının devam edeceği ilçelerde gerçekleştirildi. 5 Kasım'dan sonra değişim beklenen ilçelerde de kongre heyecanı yaşanacak. AK Parti'nin İzmir'deki geleceği, bu kongrelerle birlikte şekillenecek.

Bakmadan Geçme