Akaryakıt bir kez daha tarihi rekoru kırdı

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından açıklanan akaryakıt zammı gerçekleşti. 26 Şubat 00.00 itibariyle benzin ve motorin yüzde 10 zamlanarak bir kez daha tarihi rekoru kırdı

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından açıklanan akaryakıt zammı 26 Şubat 00.00 itibariyle gerçekleşerek benzin ve motorin yüzde 10 zamlanarak bir kez daha tarihi rekoru kırdı. Gerçekleşen akaryakıt zammından sonra yılbaşından bu yana benzin yüzde 49, motorin yüzde 58 oranında zamlanmış oldu. Pompaya yansıyan zamlardan sonra Torbalı'da benzin 16 lira 90 kuruşu bulurken motorin ise 17 lira 13 kuruşu buldu. Böylece yılbaşından önce standart bir benzinli otomobilin deposu 400 liraya dolarken zamların ardından 596 liraya, standart motorinli bir aracın deposu ise 450 liraya dolarken 711 liraya dolacak. Akaryakıt zammının uygulanmaya başlamasından önce ilçedeki benzin istasyonlarında alışıldığı gibi yine uzun kuyruklar oluştu.

'HEP 50 LİRALIK ALIYORUM DİYENLER NEREDE?'

Akaryakıt istasyonunda sıra beklerken zamlar hakkında konuşan Torbalılı bir vatandaş, 'Hadi dolar yükseliyor akaryakıt pahalılaşıyor, brent petrol yükseliyor akaryakıt pahalılaşıyor anladık. Dolar düşüyor ama akaryakıt yine pahalılaşıyor, brent petrol düşüyor e bakıyoruz akaryakıt yine pahalılaşıyor. Bu nasıl iştir anlayamadık. Ben zaten hep 50 liralık alıyorum diyen kardeşlerimiz vardı onlar neredeler? Şu anda 50 liraya 3 litre 200 milim mazot alınıyor, bu gece yarısından sonra 2 litre 900 milim alınabilecek. En az yakan araca koysan bu mazotu gideceğin maksimum mesafe 40 kilometre. Yani o kardeşlerimin anlayacağı dilden konuşmam gerekirse en az yakan arabanın kilometre başına yakıt maliyeti 1 lira 25 kuruş oluyor. Ülkenin bu hale gelmesinde kimin bir nebze katsını varsa lanet olsun ona, diyecek başka bir şey bulamıyorum.' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme